Cisawa: masz rację. To właśnie w Anglii kobieta karmiła swoje niemowlęta MacDonaldsem (kupowała hamburgery czy co tam jeszcze, miksowała na papkę i podawała dzieciom). Tłumaczyła się, że słoiczki dla niemowląt są dużo droższe.
Karola: super zdjęcie, skąd takie sztuczki umiesz? A córcia to Ci już spora urosła, cudna 😍
Zen: kuruj się bidulko żebyś mogła dalej się urlopem cieszyć. A jak myślisz, że jesteś w ciąży to lepiej się nie opalaj, bo mogą się zrobić przebarwienia na skórze, poza tym taki gorąc nie jest najlepszy dla maluszka w brzuchu.
Hej wszystkim! Mam teraz taki zasów w pracy, że wieczorem padam na twarz, ale czytam Was regularnie i podziwiam Wasze cudne dzieciaki 😍. Natusia jest na wakacjach u Babć, ledwie raz na parę dni raczy pogadać ze mną przez telefon... Rózka trenuje raczkowanie, na razie najlepiej jej do tyłu wychodzi 😀. Wcinamy już zupki i deserki owocowe, o dziwo bardziej smakują nam zupki. No i pomocnik w ogrodzie mi rośnie
cisawa, olejek, taki zwykly zapachowy(do kupienia w sklepie indyjskim np, koszt 5 zl 😉 ), zapach zielonej herbaty! pachnie jakby zywica, lasem, bardzo przyjemny zapach, a mi dzisiaj bable zeszly juz w jakies pol godziny po posmarowaniu, teraz mam lekkie zaczerwienienia. Polecone o osoby ktora ma takie uczulenie na komary, ze jej sie naczynka limfatyczne zatykaja i trafia na pogotowie. Schodza jej tylko po tym olejku.
sienka, dzięki serdeczne. Ona ma takie ślady, ze jakbym wstawilą zdjecia, to byście sie poplakały. Wkurzyła mnei baba w patece swoim pełnym pretensji głosem: TO nie widziała pani, ze sa komary? No KUR....!! Jakbym specjalnie dzieciaka wystawiła na pożywkę na komarzyc... 👿
Ja to tam pal sześc. Ale Gibonka mi szkoda. Ostatnio chodzi do żłobka z plecakiem, w kapeluszu i okularach słonecznych. W plecaku sa komórki i skarpetki. Paśc mozna po prostu, mówię wam. Moż ejutro zrobię zdjęcie, to wstawie. Ubaw po pachy.
A ja prosze o poradę 😁 planuję zrobić znajomej prezent, i jako że rozgląda się za nowym fotelikiem samochodowym, postanowiłam jej go sprawić 😉 jej córeczka ma aktualnie 9 miesięcy, waży o ile dobrze pamiętam coś koło 10, 11 kg. Ale że ja się kompletnie na fotelikach nie znam... Co możecie doradzić w jakiejś nie powalającej cenie? Myślałam nad: http://allegro.pl/item687020198_mamtu_fotelik_koala_9_36kg_wkladka_super_gratis.html
Hello Kochani milego dnia :kwiatek: Fajnie ze taka jestem wymiatajaca,wczoraj o malo nie wymiotlam w leb 🤬 Rico bo Bianka po szczepieniu marudzila a on sobie z kolega gadal pod blokiem zamiast mnie wspierac psychicznie swoim pieknym wzrokiem haha. Bianka ma troche niedokrwistosc bidulka i nasza Pani doktor wymyslila jakas debilna kuracje,inni lekarze pukali sie w glowe ale ja mysle ze wszystko bedzie dobrze i nie chce mi sie o tym pisac 🙂 jak bedzie starsza i odziedziczy po mnie milosc do czerwonego wina to problem sam przejdzie haha 😅 Mac Twoja Rozyczka pieknie rosnie 🙂 Cisawa po ukaszeniu poliz Gibona w tym miejscu bo slina lagodzi,mowie serio i to mi kiesdys powiedzial fantastyczny lekarz. Bianka sie smieje juz w glos i robi takie miny ze posikac sie mozna,ja przeprowadzam z nia bardzo powazne rozmowy i wydaje mi sie ze wie dokladnie o co mi chodzi 🙂 .Rozmawiamy sobie o kryzysie i o gieldzie,ale z Bebe analityk chyba bedzie bo bardzo jej sie wykresy podobaja i marszczy czolo jak sa duze skoki albo spadki haha 🙂 Wawrek gotowy do lotu 🙂 ? Spij chlopie bo jeszcze pare dni mozesz 🙂
Gwash - z majtkami to nie mogę zbyt wiele powiedzieć ponieważ wczoraj z Nadią była teściowa a jej trudno coś wytłumaczyć. Od jutra Nadia parę dni będzie u mamy na wsi więc 7 par majtek mam nadzieje pójdzie w ruch. Wczoraj założyłam jej majteczki na pieluszkę jak pojechałyśmy do stajni i baaaardzo jej się podobały - nie chciała zdejmować przed kąpielą i chciała je mieć w wannie....nie mniej po zdjęciu majteczek i pieluchy był natychmiastowy sik na moje stopy i sandały 🤔 - szkoda, że nie pomyślałam o nocniku przed wanną 😤
A ja mam pytanie w jakim czasie najlepiej kupic lozeczko, wozek i takie wiekszee rzeczy? Pytanie w moim przypadku retoryczne, bo wlasnie wczoraj kupilismy lozeczko i materac... Ale mama mnie tak skrzyczala, ze to za wczesnie itp, itede...
A musze powiedziec, ze trafila nam sie niezla okazja... Nowiutenke lozeczko i opakowany w folii materac kupilismy za $150 dolarow, a cena sklepowa okolo $500... no to kto by sie zastanawial, tym bardziej, ze lozeczko moj typ! Jak to bylo u Was?
Za miesiac mam juz baby shower i chcialabym, zeby pokoj byl juz pomalowany i gotowy na te wszystkie prezenty, poza tym chce sie juz pochwalic znajomym gdzie dzidzia bedzie spala.. czy ja wariuje, czy tylko moja mama?????
kamkaz: ja już w połowie 2 trymestru wszystko miałam gotowe 😀 I bardzo dobrze, bo w 3 trymestrze miałam takiego lenia, że już nic mi się nie chciało kupować ani szykować.
karola, tez słyszałam o tym sposobie, mo tata mnie go aplikował jak byłam malutka.
Sienka, 🙇 🙇 🙇 🙇 🙇 🙇 🙇 🙇 :kwiatek: :kwiatek:. Olejek z chebaty po prostu rewelacyjny!!!!!!!! Całuśniam Cię serdecznie.
Mój dzień jest jak z koszmaru. Ledwo otworzyłam oczy, zadzwonila moja koleżanka ze stajni, ta z któą mam rodizć - 31tc. Dzwoni i mówi, ż emusi szybko jechać, do stajni, bo jej koń kolkuje. No to ja Gibonka do złobka i też do stajni. Przyjechałąm, wziełam rudego na chwilkę, ale długo nie popracowaliśmy, bo widze, ze mimo wizyty wetai płukania 200l koniowi coraz gorzej. 😵 Ona do mnie,m ze ona już zmęczona i że jemu chyba jednak lepiej i że ona go puszcza na padok i jedzie do domu, bo jewst zmęczona. No to ja protest, bo widze, ze koń ledwo stoi a jak tylko może to się kładzie i tarza. I ja do niej, zeby się nei wygłupiała tylko znopwu wołała weta. Po wielu namowach wezwałą go znowu, ale ona pojechała do domu, bo musiała chwilkę odsam=pnąć. Ja z koniem kilometry wokół stajni stępem w oczekiwaniu na weta. Przyjachał, pogrzebał od tyłu w koniu i stwierdził, że n iestety stan się pogorszył i wyczuwa pętlę na jelicie cienkim, i że jeśłi właściciel się godzi, to do kliniki na operację. Zanim ona wróciła, to ja zorganizowałam transport. PAkowanie konia na Domosedanie i w szmacie na głowie trwało 2,5h bez sukcesu. Koniowi przeszła sedacja i tak siezaciął, ze nawet go 6 chłopa nie mogli wnieść do srodka. Koń wielkości mniej wiecej Lidera Karoli. Ile bató dorstał na zad, żeby wszedł to szok - a on nic. Po 3h wreszcie wszedł na tyle, ze 4 chłopa mu zad do góry podniosła i wnieśli go. Teraz juz go chyab wreszcie otwierają na Wyścigach. Koszmar z ulicy Wiązów wymięka przy tym Sajgonie co się tam dział. Trzymajmy kciuki za Hiszpana. Zapętlenie jelita cienkiego jest znacznie niebezpieczniejsze niż jelita grubego.
gwash, no nudze sie- nic nie poradze- mozesz bic 🤬 dzisiaj znowu upal, znowu plaza 😉
cisawa, no kurcze to faktycznie obled. ja wlasnie dla takich chwil poswiecilam caly weekend na nauke wchodzenia skarego do przyczepy. teraz sobie otwieram trap np. na srodku placu, palcem pokazuje 'hop' i kon sobie wchodzi jakby byla to rzecz najnormalniejsza w swiecie (wczesniej byly naprawde dramaty- 3 godziny to betka dla mojego skarego- wtedy dopiero sie rozgrzewal..)- zero oglowia, zero baciorow. zapewne ten biedny kon po takim idiotycznym ladowaniu nastepnym razem zrobi cyrk jakich malo (oby go z kliniki ladowali madrzej, zeby sobie nie naruszyl nic po operacji) ehh, szkoda mi zawsze koni, ze cierpia za glupoty wlascicieli i ich niedopatrzenia.
dzieki notarialna za przypomnienie o sciaganiu ropy- dzisiaj juz mnie nic nie boli!!
widze sporo babeczek w ciazy na plazy i sie zastanawiam wlasnie nad tym eksponowaniem brzucha. przebarwienia sie czesto zdarzaja? czy to taka sama czestotliwosc jak przy teorii perfumy plus slonce?
gwash u nas spoko, bardzo duzo roboty i zabieganie. Marta ma bunt trzylatka, Jula ma charakterek po mnie- sajgon raczej 🙂. Marta od wrześnie do przedszkola- jesteśmy po 10 dniach godzinnych przygotowań-spotkan w przedszkolu-dziecko ryczalo wychodząc z przedszkola....generalnie mam mega zsocjalizowane i kompletnie niewiejskie dziecko-i to porównując z miejskimi-wiec fajnie. Co jeszce? Kuca szukam, Marta ma końskie lajno zamiast mozgu 🤔wirek:, rozpoznaje i nazywa masci-rowniez na obcych koniach, konie " nasze" oczywiście z nazw ( 10 sztuk ) , pamieta nawet czyj kantar jak wygląda- po praniu mozna jej pokazac i bezblednie dopasuje. Nazywa czesci rzędu lącznie z np. mostkiem do lonżowania....A zapytana co bedzie robic jak bedzie duza mowi ze czyscic konika kucyka sama sama , i jezdzic , sama sama 😀.
Zen tez jestem wlascicielem debilem...nie nauczylam koni wchodzic do przyczepy...Może to z braku przyczepy??
Cisawa: niezłe przejścia. A jak się dziewczyna czuje? Bo pewnie niezłego stresa dostała. Oby się wszystko dobrze skończyło i dla konia, i dla niej.
Kamkaz: super pokoik, dawaj koniecznie zdjęcia jak już będzie malowany. Kiedyś już wklejałam zdjęcia pokoju Julki, ale wkleję raz jeszcze, może przyda się jakaś inspiracja, żeby nie było jak u mnie (TZ miejscami 5 razy malował, bo zdanie zmieniałam co do koloru).
Basznia: to sobie chyba trochę odpoczniesz jak Marta pójdzie do przedszkola. A Julka już chodzi? Bo ona tylko ciut młodsza od Cisowej. A ja nie mam pojęcia kiedy dzieci zaczynają łazikować.
basznia,nie wiem czy debilem,bo tego nie ujelam w taki sposob. brak przyczepy do mnie nie przemawia,sama nie mam a po 5 latach szarpania sie z koniem postanowilam to skonczyc. zastanow sie tylko co w razie naglej potrzeby zaladunku konia? lepiej kwitnac w nerwach pod bukmanka czy byc w drodze do kliniki?
Biala ja juz kilkanascie razy ten Twoj pokoik ogladalam 😍 Bosko! Ale widze, ze mebelki w zestawie braliscie? 🙂 Bardzo podobaja mi sie wlasnie te fotele dla mamy , ze mozna sie z dzieciakiem bujac, ale mam obawy, bo jak bylismy w sklepie maz prawie zasnal, wiec nie wiem czy to w koncu dla dziecka czy meza, ha ha... W sklepie parodia rzad tych foteli i tylko tatusiowie siedza i podsypiaja z nudow... A kobitki nie daja za wygrana 👀
Na poczatku wrzesnia przyjedzie tez wozek gleboki od dziadkow prosto z polanda, plus kaftaniki i pieluszki tetrowe, czyli rzeczy, ktorych nie sposob u nas dostac... Juz szperam allegro, zeby sie na cos zdecydowac, bo mamy niby wozek z siedzeniem, bo tutaj tak z niemowlakami na spacery chodza, ale jakos do mnie to nie przemawia, i wozki naprawde polska ma chyba najladniejsze i najbardziej praktyczne... 😉
Ostatnie zakupy i koniec przez nastepne dwa tygodnie 😁
Koń nie żyje. Za dużo jelita cienkiego było martwego, nei było z czego łączyć z żoładkiem. Uśpili go na stole. Nie wiem sama co pisać... pusto bardzo. Milion mysli, gdyby, a co by było jakby, a można było przecież... Gdyby to był mó koń, to byłby w klinice już z samego rana, nie czekałabym do 16.00. W nocy się zaczęło, wieć dużo czasu upłynęło. Poza tym jelito cienkie się zapętliło później, nie od razu. Ech... trudna to lekcja życia dzisiaj była, bardzo trudna.
Cisawa przykro się robi brr 🙁 teraz to można gdybać co by było gdyby.. ja do kliniki najbliższej mam kawał drogi 🙄 obym nigdy nie musiała jechać..
Basznia a jak się objawia ten bunt trzylatka ? 😀 o buncie dwulatka słyszałam ale trzylatka?, nie strasz, ja myślałam że trzylatki to już takie bardzo mądre są i można się z nimi dogadać 😀 😉 😉.
Kamkaz fajne mebelki i ciuszki 😍 zwłaszcza ciuszki, te bodziaczki małe 😍 A to ten wózek nie ma gondolki (czyli tego głębokiego) dopinanej ? Będziesz miała dwa wózki - jeden z gondolą drugi z siedziskiem spacerowym? Znaczy że Amerykańce od razu wożą na siedzisku spacerowym małe niemowlaczki? bo się pogubiłam.. 😉
biala Julia chodzi od roczku, jest to trudny okres-juz mobilna a jeszcze glupiutka. Ale tez wiaze duze nadzieje z przedszkolem.
gwash objawy jak w buncie dwulatka tylko zamiast nieartykulowanych krzykow masz wyimaginowane potrzeby/dramaty/tragedie ktorych nie mozna w zaden sposob logiczny zniwelowac. np koniecznosc umycia rak po powrocie z dworu ( a akurat w rece jest ukochana opaska i trzeba by ja odlozyc) rodzi histerie polaczona z wymiotem z placzu...tylko dlatego ze matka ze stoickim spokojem stoi w lazience i mowi monotonnie-choc umyc raczki...no i roznica jest taka ze zadne " o, zobaczymy czy z kranu wyskoczy zabka" juz nie dzialają.....
Cisawa bardzo mi przykro, ale wierz mi, nie mozna sie zabijac wyrzutami...konie padają operowane natychmiast....trzymaj się.
zen na slowka sie licytowac nie bede, wiesz co pisalas i w jakim celu. A moje postanowienie jak Twoje " a po 5 latach szarpania sie z koniem postanowilam to skonczyc" nie spowodowalo pojawienia sie przyczepy na podworku. Nie stac mnie teraz na wynajem, nie mam gdzie pozyczyc. Zastanawiam się co w opisanym przypadku i trudno-nic nie poradze. Moje konie az tak szalone nie sa, po lekach wejdą, w kocu wejdą, na batach ale wejdą. Ale koniec off topu, po prostu rażą mnie jednoznaczne oceny niejednoznacznych sytuacji.
Ushia - miłego wypoczynku 🙂 Nasze morze super sprawa. Jak nie leje 👀 Na pewno nie będzie 👀 :kwiatek:
Basznia ajaj no faktycznie ciężka sprawa, myślę że przedszkole da ci trochę oddechu a i Martusi pomoże 🙂
Kazio też ostatnio daje.. Wczoraj był z moim M na wizycie u kardiologa - była pora jego drzemki, samo południe, upał jak diabli, dziecko wymęczone 🙄 no ale co zrobić i tak termin zaklepany dwa miechy temu. Kazio wszedł z ojcem do rejestracji zobaczył poodsuwane szuflady z kartami pacjentów i nic tylko będzie tam szedł i porządkował 😉. Oczywiście żadne tłumaczenia nic nie dały, skończyło się na wyjściu na korytarz, na korytarzu zrobił rzut na ziemię,walenie nogami i wrzask, został zabrany do auta gdzie dalej wrzeszczał ale po jakimś czasie usnął, przespał się 20 minut, odpoczał i wrócił do przychodni wniebowzięty i we wspaniałym humorze, biegał, zagadywał babcie w poczekalni, cieszył się do wszystkich a na EKG leżał sobie jak na plaży. Generalnie sporo ostatnio przerabiamy takich rzutów na ziemię z awanturą, chłopak twardo stoi na swoim stanowisku 😉
ushia- odpoczywaj zatem! nie wierz w prognozy, bo ja non stop slyszalam, ze nie bedzie slonca, ze w calej polsce deszcze/upaly- a i tak wychodzilo zupelnie co innego.
notarialna- na szczescie nie zwymiotowalam, chociaz najprzyjemniejsze zadanie to nie bylo.
basznia- jesli uwazasz, ze fundowanie koniowi cierpiacemu dodatkowego (a zbytecznego) stresu i bolu jest 'niejednoznaczna sytuacja', to faktycznie, nie mamy o czym rozmawiac.
Kamkaz fajne mebelki i ciuszki 😍 zwłaszcza ciuszki, te bodziaczki małe 😍 A to ten wózek nie ma gondolki (czyli tego głębokiego) dopinanej ? Będziesz miała dwa wózki - jeden z gondolą drugi z siedziskiem spacerowym? Znaczy że Amerykańce od razu wożą na siedzisku spacerowym małe niemowlaczki? bo się pogubiłam.. 😉
No wlasnie montuja do spacerowki fotelik i tak to dziala... Dlatego przyjdzie do mnie jedyny wyjatkowy wozek z polanda 😜 Ten wozek dostalam za darmo od znajomej, dlatego zdecydowalam sie na jeszcze jeden gleboki wlasnie, jako, ze spacery przez pierwsze miesiace to glownie bedzie pozna jesien, zima, wiosna...