ja dowiedziałam sie ze jestem w ciazy w 7 tygodniu i od tego czasu juz nie jezdzilam a w zasadzie to 2 tygodnie wczesniej nie jeździłam bo bylam chora.... wolałam nie ryzykowac upadkiem i strata malenstwa....tfu tfu tfu
Dziewczyny czy teraz Wawrek a potem już ja???? 😲 😜 czy jeszcze ktos pomiedzy?? bo nie moge sie dopatrzec...
Powinnaś mieć paszport albo dowód osobisty dla dziecka. Na obydwa się czeka niestety - chyba krócej na dowód (od 2 tygodni do .... 😉). Musisz zrobić zdjęcia dziecku. Ale my jechaliśmy np na Słowację bez niczego, choć na dłuższą podróż chyba bym się bała.
Wedle suwaczka Wawrek ma jeszcze 13 dni, ale równie dobrze przecież może już być po 😉
Wydaje mi się, że we wczesnej ciąży upadek z konia może mieć fatalne skutki dla dzidziusia, ale z drugiej strony, taka Cisawa pisała, że o ciąży dowiedziała się późno i w nieświadomości jeździła, nic się nie stało, Anasia zdrowa. Tylko nie ma co kusić losu, jak już się wie o ciąży...
demon - po pierwsze gratulacje :kwiatek:, a po drugie powiem szczerze, że trochę się dziwię, że w ogóle pytasz. Koń to tylko zwierzę, zawsze istnieje ryzyko upadku. Co wtedy z maleństwem? Żona naszego kowala brała udział w gonitwie w 7 miesiącu 😲, tylko po co 🤔. Ja nie wsiadłam już od momentu kiedy podejrzewałam,że jestem w ciąży. Było ciężko bez koni, ale od niejeżdżenia się nie umiera, a uważam,że po prostu nie mamy prawa ryzykować życiem naszych fasolek. Bałam się, że po roku stania na padokach moje chłopaki będą miały we łabach totalne siano 🤣, a co się okazało? Orfeusz chodzi jakbym zsiadła z niego wczoraj, a Jazonowi wręcz się poprawiło 💃, urlop dobrze mu zrobił, uspokoił się i zrobił się bardziej pewny siebie. Ale to jest tylko moje zdanie, wybór należy do Ciebie.
no nie pytał bo wiesz jak to na Słowację - granica otwarta, nikogo nie ma, jedziesz normalnie, nie zatrzymujesz się. Obowiązek chyba jest, ale może ktoś mądrzejszy się wypowie..
Absolutnie macie racje, mi chodzi o 1 miesiac czyli te dwa tygodnie od dnia zajscia w ciąze do momentu zrobienia testu. Planuje już, już, a właściwie mój maż mie osaczył i czuje, ze długo sie już nie wybronie. A wsiadłam na zwierza swego 3 dni temu po dwu miesiecznej przerwie, Demon miał kontuzje. Wiec jetsem napalona, zeby jeszcze coś posmigac.
A to jeszcze pokaże moje dziecię 1,5 roku temu I aktualne Jesli chodzi o paszport, ja wyrabiałam jak Tymon miał 4 miesiace ( czekałam 2 tygodnie na odbiór), przez granice przejedziesz bez, ale w razie czego jaki masz dowód, ze to twoje dziecko.
Smerfi- postaram się zrobić 😡 Ale aż wstyd 😁 Wygladam jakby to był już pólmetek a nie koniec 3 miesiąca. W ostatnie 3 tyg przytyłam 2 kg. Jak tak dalej pójdzie to będę jak wieloryb 😂 Już tylko w 2 pary spodni (bo biodrówki) się mieszczę i w dwie spódnice (bo są na cieniutkiej rozciągliwej gumce). Zaraz zacznę mamie podbierać rzeczy 😉
A w weekend byłam na imprezce rodzinnej (wszystkie ciocie, kuzynki i dziadkowie ze strony mamy), więc wykorzystałam okazję aby im wszystkim oznajmić dobrą nowinę. Okazało się, że ciocia przechowuje w tajemnicy dla mnie dziecięce łóżeczko sosnowe w którym ja się wychowałam 😍 Ale super. Tylko kupię nowy materacyk i jak znalazł. Fajnie, że moje dziecko będzie sypiać w moim łóżeczku 😀
Na dodatek zdarzył się niezły zbieg okoliczności. W dzieciństwie bardzo blisko trzymałam się z moim kuzynem, który jest ode mnie miesiąc starszy i jego o dwa lata starszą siostrą. Byliśmy jak papużki nierozłączki. 1,5 roku temu kuzynka urodziła córeczkę. I na tej imprezie żona kuzyna oświadczyła też, że się spodziewa dziecka 😜 Urodzi miesiąc po mnie. Czy to nie zbieg okolicznosci? Że tak jak nas była trójka, tak nasze dzieci też będa w trójkę dokładnie w takiej samej różnicy wieku jak my byliśmy. Teraz tylko aby tradycji stało się zadość jedno z nas musi mieć chłopca, a drugie dziewczynkę. 😎
Eurydyka - Jasio cudowny! 😍 Czemu tylko jedno zdjęcie? 🤬 A w ogóle jak sobie radzicie? Jak malutki? Przesypia nocki? Kolkuje? Napisz coś więcej 🙇 😀
Demon - gratulacje i witamy w wątku! Tymon super przystojniak 😜. I ma takie piękne dłuuugie włosy 🏇 Jazdę jak możesz, to sobie odpuść, chociaż te 2 pierwsze tygodnie od zajścia w ciążę chyba są super bezpieczne - już nie mówię tylko o nas, ale generalnie o innych kobietach: piją, palą, szaleją na imprezach, na rowerach koniach, itd dopóki nie zrobią testu i wszystko jest przecież dobrze. Ja nie jeździłam od momentu zrobienia testu, ale mój gin zawsze powtarza - jak ma się coś stać, to choćbyś leżała z nogami na suficie to i tak się wydarzy.... Ale z drugiej strony, po co potem sobie wypominać, że to może jednak przez jazdę/upadek.....
Laguna - czekamy na fotę! U nas z kuzynostwem podobnie, też się bardzo blisko trzymamy: i moja kuzynka urodziła dziewczynkę w lutym, żona kuzyna w styczniu, nasz Adaś z marca. Mój brat urodzi synusia w listopadzie. Od drugiego kuzyna dzieci mają 3 lata i rok. Więc jak kolejnego grila rodzinnego zrobimy to się będzie działo 😅
Dzieki własnie wczoraj znalazłam ten watek i jestem zachwycona. Jest boski 😍- godzi dwie moje pasje- Tymona i Demona.
Jeszcze co do paszportu. W zeszłym roku przejechałam z Tymonem kilka granic i nikt mnie o nic nie pytał, ale jak juz wracałam na autostradzie w Niemczech zatrzymała mnie policja( za przekroczenie predkosci 🤔) i poprosili o paszport Tymona. Dobrze,ze go miałam.
Byłam u lekarza, będzie synuś, prawdopodobnie Janek 🙂 Moja mama załamana bo jej sie sukieusie marzyły, ale 2 mce wcześniej u brata sie rodzi Julka.Tatuś szczęśliwy, bedzie dzisiaj opijał wiadomośc, juz wymyśla jakich głupot bedzie uczył syna 🤔wirek:
A to ja (niewyjściowo😀), w ciągu 4 tygodni zrobiłam 4 kg 😵 Dobijam już 80 kg 😕
slicznie Vill... ja juz 14 kg mam za sobą wyglądam jak Słonica-waze 74kg 🤔 przy 162 cm 😵 ale mam w du... schudnę i już 😅 💃Tylko ze teraz juz praktycznie wcale nie tyje...dobrze bo zostało jeszcze 7 tygodni a ja mam balon zamiast brzuszka 😁 teraz same synki sie rodzą 👍 wiec wszyscy tatusiowie szczesliwi, my juz latamy po sklepach bo teraz wyprzedaże i ubranka kupujemy 💃 Nasz bedzie Piotruś 💘
Zairka- ja tez się już boję mimo, że jeszcze 6 miesięcy do mojego porodu 😡 Boję się bólu i czy dam radę. No i powikłań oraz tego czy maluch bedzie zdrowy.
kermit, na bieliznę to polecam Marks&Spencer. 5 par za 31,90 czy jakoś tak. I sa wszystkie rozmiary. I staniki do karmienie bardzo w porzo też. A dla mnie teraz jest najlepsza wyprzedaż w stajni. Wyprzedaz miłości od mojego rudego dla mnie i Anasi. Dostałam szmergla znowu. pffff... 🤔wirek:
Fajne majteczki są też z Cheeroki i cena też nie powalająca - za 7 sztuk chyba 30-40 zł. Rozmiar najmniejszy jest od 1,5 do 2 lat.
Jara - a płeć? Moze być jakiś fajny zestaw ubranek typu spodenki, bluza+bluzka albo z sukienka+koszulka+bluza, wiesz takie bajeranckie "młodzieżowe" już, bo dziecko przestaje być niemowlakiem. A dzieci w tym wieku nie dostają już tyle ubranek co wcześniej i nie wyrastają z nich aż tak szybko.
A jak ma być koniecznie zabawka to proponuje coś rozwijającego zdolności manualne - klocki Lego Duplo Primo albo inne klocki, tudzież układanki, fajną ciufcię z możliwością układania wagonów, może być też pojazd do odpychania nogami, jakiś zestaw autek albo jedno za to duuże auto do pchania (np wywrotka z Wadera - tanie a solidne). Książeczek prostych z obrazkami też nigdy dość, tylko dla roczniaka muszą być dość proste - nie za dużo rzeczy na jednej stronie.
marks & spencer nie ma w Łodzi - poza tym Cisawa - staniki do karmienia ?? dla mnie ?? 😂
nie ukrywam, kupiłam ładne majteczki z hello kitty w H&M ale to dlatego, że mam plan 😎 Nadia jak widzi kotka to miałczy ze wszystkich sił i chcę koniecznie zakładać więc uznałam, że jej będę tłumaczyć, że jak zrobi siusiu w kotka to musi zdjąć a jak zrobi na nocnik to będzie miała kotka cały czas 😜
karola - Bianka już tak dziewczynka prawdziwa 💃 P.S. czy to Ty jesteś w galerii świata koni z zawódów w Gałkowie ? na takim czornym koniku ? :kwiatek: