Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

ja dowiedziałam sie ze jestem w ciazy w 7 tygodniu i od tego czasu juz nie jezdzilam a w zasadzie to 2 tygodnie wczesniej  nie jeździłam bo bylam chora....
wolałam nie ryzykowac upadkiem i strata malenstwa....tfu tfu tfu

Dziewczyny czy teraz Wawrek a potem już ja????  😲 😜
czy jeszcze ktos pomiedzy?? bo nie moge sie dopatrzec...
A kto mi powie jak to jest z dokumentami jak chcesz z dzieckiem wyjechać za granicę ?

Ja bym nie wsiadała na konia gdybym była świadoma ciąży  😉
Nie ma chyba terminu 'bezpieczne dla dziecka' w przypadku np. upadku.
Powinnaś mieć paszport albo dowód osobisty dla dziecka. Na obydwa się czeka niestety - chyba krócej na dowód (od 2 tygodni do .... 😉). Musisz zrobić zdjęcia dziecku.
Ale my jechaliśmy np na Słowację bez niczego, choć na dłuższą podróż chyba bym się bała.

Faktycznie pusto w tym naszym wątku 🙂
Wedle suwaczka Wawrek ma jeszcze 13 dni, ale równie dobrze przecież może już być po 😉

Wydaje mi się, że we wczesnej ciąży upadek z konia może mieć fatalne skutki dla dzidziusia, ale z drugiej strony, taka Cisawa pisała, że o ciąży dowiedziała się późno i w nieświadomości jeździła, nic się nie stało, Anasia zdrowa. Tylko nie ma co kusić losu, jak już się wie o ciąży...
a po Wawrku ja?? czy ktos po drodze sie jeszcze ukrywa 🤣
A co zairka boisz się ?  🤣

Gwash - ale rozumiem, że nikt was nie pytał na granicy ?? Czyli nie ma obowiązku ?
Ale się wcześnie obudziłam z tym wyjazdem  🙄
demon - po pierwsze gratulacje :kwiatek:, a po drugie powiem szczerze, że trochę się dziwię, że w ogóle pytasz. Koń to tylko zwierzę, zawsze istnieje ryzyko upadku. Co wtedy z maleństwem? Żona naszego kowala brała udział w gonitwie w 7 miesiącu 😲, tylko po co 🤔. Ja nie wsiadłam już od momentu kiedy podejrzewałam,że jestem w ciąży. Było ciężko bez koni, ale od niejeżdżenia się nie umiera, a uważam,że po prostu nie mamy prawa ryzykować życiem naszych fasolek. Bałam się, że po roku stania na padokach moje chłopaki będą miały we łabach totalne siano 🤣, a co się okazało? Orfeusz chodzi jakbym zsiadła z niego wczoraj, a Jazonowi wręcz się poprawiło 💃, urlop dobrze mu zrobił, uspokoił się i zrobił się bardziej pewny siebie. Ale to jest tylko moje zdanie, wybór należy do Ciebie.

gwash - uwielbiam Kazia 😀. najfajniejsze moim zdaniem 3 (bomba!) i 4.

A to nasz pszystojniak 🙂
no nie pytał bo wiesz jak to na Słowację - granica otwarta, nikogo nie ma, jedziesz normalnie, nie zatrzymujesz się.
Obowiązek chyba jest, ale może ktoś mądrzejszy się wypowie..
Absolutnie macie racje, mi chodzi o 1 miesiac czyli te dwa tygodnie od dnia zajscia w ciąze do momentu zrobienia testu. Planuje już, już, a właściwie mój maż mie osaczył i czuje, ze długo sie już nie wybronie. A wsiadłam na zwierza swego 3 dni temu po dwu miesiecznej przerwie, Demon miał kontuzje. Wiec jetsem napalona, zeby jeszcze coś posmigac.
A to jeszcze pokaże moje dziecię 1,5 roku temu

I  aktualne

Jesli chodzi o paszport, ja wyrabiałam jak Tymon miał 4 miesiace ( czekałam 2 tygodnie na odbiór), przez granice przejedziesz bez, ale w razie czego jaki masz dowód, ze to twoje dziecko. 
Smerfi- postaram się zrobić 😡 Ale aż wstyd 😁 Wygladam jakby to był już pólmetek a nie koniec 3 miesiąca. W ostatnie 3 tyg przytyłam 2 kg. Jak tak dalej pójdzie to będę jak wieloryb 😂 Już tylko w 2 pary spodni (bo biodrówki) się mieszczę i w dwie spódnice (bo są na cieniutkiej rozciągliwej gumce). Zaraz zacznę mamie podbierać rzeczy 😉

A w weekend byłam na imprezce rodzinnej (wszystkie ciocie, kuzynki i dziadkowie ze strony mamy), więc wykorzystałam okazję aby im wszystkim oznajmić dobrą nowinę.
Okazało się, że ciocia przechowuje w tajemnicy dla mnie dziecięce łóżeczko sosnowe w którym ja się wychowałam 😍 Ale super. Tylko kupię nowy materacyk i jak znalazł. Fajnie, że moje dziecko będzie sypiać w moim łóżeczku 😀

Na dodatek zdarzył się niezły zbieg okoliczności.
W dzieciństwie bardzo blisko trzymałam się z moim kuzynem, który jest ode mnie miesiąc starszy i jego o dwa lata starszą siostrą. Byliśmy jak papużki nierozłączki.
1,5 roku temu kuzynka urodziła córeczkę.
I na tej imprezie żona kuzyna oświadczyła też, że się spodziewa dziecka 😜 Urodzi miesiąc po mnie.
Czy to nie zbieg okolicznosci?
Że tak jak nas była trójka, tak nasze dzieci też będa w trójkę dokładnie w takiej  samej różnicy wieku jak my byliśmy.
Teraz tylko aby tradycji stało się zadość jedno z nas musi mieć chłopca, a drugie dziewczynkę. 😎
Eurydyka - Jasio cudowny! 😍 Czemu tylko jedno zdjęcie? 🤬
A w ogóle jak sobie radzicie? Jak malutki? Przesypia nocki? Kolkuje? Napisz coś więcej 🙇 😀

Demon - gratulacje i witamy w wątku! Tymon super przystojniak 😜. I ma takie piękne dłuuugie włosy 🏇
Jazdę jak możesz, to sobie odpuść, chociaż te 2 pierwsze tygodnie od zajścia w ciążę chyba są super bezpieczne - już nie mówię tylko o nas, ale generalnie o innych kobietach: piją, palą, szaleją na imprezach, na rowerach koniach, itd dopóki nie zrobią testu i wszystko jest przecież dobrze.
Ja nie jeździłam od momentu zrobienia testu, ale mój gin zawsze powtarza - jak ma się coś stać, to choćbyś leżała z nogami na suficie to i tak się wydarzy....
Ale z drugiej strony, po co potem sobie wypominać, że to może jednak przez jazdę/upadek.....

Laguna - czekamy na fotę!
U nas z kuzynostwem podobnie, też się bardzo blisko trzymamy: i moja kuzynka urodziła dziewczynkę w lutym, żona kuzyna w styczniu, nasz Adaś z marca. Mój brat urodzi synusia w listopadzie. Od drugiego kuzyna dzieci mają 3 lata i rok. Więc jak kolejnego grila rodzinnego zrobimy to się będzie działo 😅
Dzieki własnie wczoraj znalazłam ten watek i jestem zachwycona. Jest boski 😍- godzi dwie moje pasje- Tymona i Demona.

Jeszcze co do paszportu. W zeszłym roku przejechałam z Tymonem kilka granic i nikt mnie o nic nie pytał, ale jak juz wracałam na autostradzie w Niemczech zatrzymała mnie policja( za przekroczenie predkosci 🤔) i poprosili o paszport Tymona. Dobrze,ze go miałam.
kermit Boje sie jak cholera 😡
wawrek mówi, że nie ma czasu wejść - sianokosy Go trzymają z dala od forum 😉
Ale nadal czeka 🙂
Byłam u lekarza, będzie synuś, prawdopodobnie Janek 🙂 Moja mama załamana bo jej sie sukieusie marzyły, ale 2 mce wcześniej u brata sie rodzi Julka.Tatuś szczęśliwy, bedzie dzisiaj opijał wiadomośc, juz wymyśla jakich głupot bedzie uczył syna 🤔wirek:

A to ja (niewyjściowo😀), w ciągu 4 tygodni zrobiłam 4 kg 😵 Dobijam już 80 kg 😕

slicznie Vill... ja juz 14 kg mam za sobą wyglądam jak Słonica-waze 74kg 🤔 przy 162 cm 😵 ale mam w du... schudnę i już 😅 💃Tylko ze teraz juz praktycznie wcale nie tyje...dobrze bo zostało jeszcze 7 tygodni a ja mam balon zamiast brzuszka 😁
teraz same synki sie rodzą 👍 wiec wszyscy tatusiowie szczesliwi, my juz latamy po sklepach bo teraz wyprzedaże i ubranka kupujemy 💃
Nasz bedzie Piotruś 💘
Vill to nie fair...  🙂 Ja tez chce takiego...

Zairka z chlopczykami racja, u nas tez :P Ma byc Olaf Patryk, ale maz sie nie chce zgodzic, i nie wiem jak go przekonac :P
Taaa wyprzedaże.....wczoraj za 7 par majtek w rozmiarze 86-92 w kocie wzory zapłaciłam 80 PLN  🤔
Zostały tylko dla gigantów tanie  🤔wirek:

kermit, 80zł?!
Zabiłaś mnie...
Ja was pociesze w ciąży przytyłam 35 kg( ale lezałm 2/3 ciazy, bo miałam zagrożoną). Jestem 4,5 roku po porodzie i nadal 10 kg nadwagi.
Kochani potem nadrobie zaleglosci a teraz troszke Bianki
Karola- ale aniołek 😜

Zairka- ja tez się już boję mimo, że jeszcze 6 miesięcy do mojego porodu 😡 Boję się bólu i czy dam radę. No i powikłań oraz tego czy maluch bedzie zdrowy.

Za tydzień kolejne USG 😅
dobry prezent na 1 urodziny ?:>
kermit, na bieliznę to polecam Marks&Spencer. 5 par za 31,90 czy jakoś tak. I sa wszystkie rozmiary. I staniki do karmienie bardzo w porzo też.
A dla mnie teraz jest najlepsza wyprzedaż w stajni. Wyprzedaz miłości od mojego rudego dla mnie i Anasi. Dostałam szmergla znowu. pffff...  🤔wirek:
Fajne majteczki są też z Cheeroki i cena też nie powalająca - za 7 sztuk chyba 30-40 zł. Rozmiar najmniejszy jest od 1,5 do 2 lat.

Jara - a płeć?
Moze być jakiś fajny zestaw ubranek typu spodenki, bluza+bluzka albo z sukienka+koszulka+bluza, wiesz takie bajeranckie "młodzieżowe" już, bo dziecko przestaje być niemowlakiem.
A dzieci w tym wieku nie dostają już tyle ubranek co wcześniej i nie wyrastają z nich aż tak szybko.

A jak ma być koniecznie zabawka to proponuje coś rozwijającego zdolności manualne - klocki Lego Duplo Primo albo inne klocki, tudzież układanki, fajną ciufcię z możliwością układania wagonów, może być też pojazd do odpychania nogami, jakiś zestaw autek albo jedno za to duuże auto do pchania (np wywrotka z Wadera - tanie a solidne). Książeczek prostych z obrazkami też nigdy dość, tylko dla roczniaka muszą być dość proste - nie za dużo rzeczy na jednej stronie.
marks & spencer nie ma w Łodzi - poza tym Cisawa - staniki do karmienia ?? dla mnie ??  😂

nie ukrywam, kupiłam ładne majteczki z hello kitty w H&M ale to dlatego, że mam plan  😎 Nadia jak widzi kotka to miałczy ze wszystkich sił i chcę koniecznie zakładać więc uznałam, że jej będę tłumaczyć, że jak zrobi siusiu w kotka to musi zdjąć a jak zrobi na nocnik to będzie miała kotka cały czas  😜

karola - Bianka już tak dziewczynka prawdziwa  💃
P.S. czy to Ty jesteś w galerii świata koni z zawódów w Gałkowie ? na takim czornym koniku ?  :kwiatek:
Hehe a to widział ktoś majtki z Bobem Budowniczym?

Bo może też by działały, jak tu nasikać na koparkę  🤣 . Młody ma hopla na punkcie sprzętu budowlanego, tatusiny synek  🍴
Hehe a to widział ktoś majtki z Bobem Budowniczym?

Bo może też by działały, jak tu nasikać na koparkę  🤣 . Młody ma hopla na punkcie sprzętu budowlanego, tatusiny synek  🍴

hahahaha zabiłas mnie tym 😀
Dzień dobry

Ale mi humor poprawiłyście z rana tymi majtkami. He he he. Dzięki dziewczyny 😀

Gwash: są! http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1312&_nkw=bob+the+builder+briefs&_sacat=See-All-Categories
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się