Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Ana: ale numer. Alcia to jest osoba z wegedzieciaka, forum, na którym też się trochę udzielam. Właśnie sobie czytam jej wątek. Nawet jest Twoje.
To Ci numer 🤣 Podeślij mi linka proszę :kwiatek:
Świat jest jednak taki mały 💃
Biała tak z ciekawości, Twój mąż tez jest wege?
szepcik: nie, nie jest. Ale i ja nie jestem zbyt ortodoksyjna. Co prawda sama nie jem nic pochodzenia zwierzęcego, ale jemu czasem jakąś chabaninę przygotuję. Na szczęście nie jest zbyt wybredny i nie muszę próbować, a jemu i tak smakuje. A sam ma dwie lewe ręce w kuchni, więc odpada, żeby sobie gotował.
A jak z Julką będzie?
gwash, zuza bardzo mi milo że o mnie pamiętacie 🙂. U nas wszystko w porządku, po prostu real life i brak czasu, na voltopiry równiez. Podziwiam wiele z Was- ja często nie gotuję, nie sprzątam, mam zaleglości, generalnie nie wiem co robię z czasem...
Śliczne foty dzieciaków, począwszy od Pomidorka ( boska ksywka  🤣 ) , poprzez chodziaki na elfikach Zuzy i Doroslym Grzesiu Neski skończywszy  🙂.
Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie🙂.

szepcik: na razie, póki jest malutka to jakieś słoiczki z mięsem pewnie jej będę dawać, a potem, jak już będzie na tyle 'dorosła', żeby decydować co chce jeść to uszanuję jej wybór.
Czołem dziewczyny!
Fantastyczne njusy, że świat taki mały, i się wszyscy znają. hehe!
Ja dzisiaj po pierwszym dniu przerwy wczoraj wsiadłam. Dosiadu pogłebić nei mogłam przez pierwsze 5 minut. Ale już jest znacznie lepiej. O niebo lepiej. Koń, mam wrażenie, że jest podmieniony i jakby niemój. Szkoda że jeźdizec jak derwniany chłopiec Pinokio...  🙁

Anaśka w staji rządzi wszystkimi zwierzakami, wszystkie ja wielbią, a le do czasu. Potem zaczynaja uciekać i ostaje się tylko najwieksza suka, która jest większa od dorosłego człwoieka, jak stanie na dwóch, i w drugiej stajni piekny owczarek niemiecki, który ciągle przewraca Anasię , jak machnie ogonem - mimo swojej delikatności. Ubaw po pachy, jak te wszystkie czworonogi się koło niej kręcą, czasem któreś sprzeda buziaka, a ona  nawet nie mrugnie, wręcz dalej rwie sierść pękami.
Dzisiaj szła przez środek drugiej stajni i wyciągała rączki do koni po bokach. Większość o dziwo reagowała pozytywnie.
Kocham chilowe wkacaje, chociaż są chwilowe.

biała, a jak ty karmisz piersią, to nie chcesz na razie nie podawac mięsa? Ja przez pierwszy rok nie podawałam. Dopiero po zaczęłam w bardzo malutkich ilościach poniżej 10% na posiłek. Tak niby, jak teraz obowiązuje w piramidzie pokarmowej wszystkich, również dorosłych.
Ana - pięknie wyglądacie w tym "urządzeniu"  😀
Mogę powiedzieć z pełną świadomością że zostałam skopana od środka wczoraj.A jutro poznamy płeć naszego synka 😁 I jak ja mam spokojnie skończyć licencjat?
Nesca - miłego wypoczynku 🙂 Z wekami to też podziwiam, my też na wakacje tylko tam gdzie są restauracje, ale my ogólnie lubimy jeść na zewnątrz i łazikować po barach 😉
Ja ze schodami dałam już spokój, Kazio łazi po nich, po dwóch tygodniach spędzonych w domu moich rodziców, gdzie prawie każdy pokój jest na osobnej kondygnacji, dałam za wygraną i zaczął chodzić sam. Tym bardziej że jak idzie za rączkę to leci nie patrząc, wisi mi na ręce i już raz się z nim wywróciłam bo podciął mi nogi, a jak idzie sam to trzyma się poręczy i idzie ładnie po jednym schodku.

Deborah normalnie jakiego masz super Michasia!! On jest chyba taki Inteligent mały co? 🙂 Jak gada, nieźle  😲 :kwiatek:

Mój brat tak ponoć gadał wcześnie, miał rok jak sobie "kiełbasie" w sklepie zażyczył 😀

Ana - nosidełko przeboskie, a trzecia fotka taka słodka 🙂 Igor też się mieści? Pisz na bieżąco o noszeniu.

Biała - Kazio też jest niesamowity hehe, na swój sposób 😉

My też po postrzyżynach, teraz to już Ziut wygląda jak recydywa 🙂
A w weekend byliśmy w gościach na wsi u Pokemonki - Kazio był szczęśliwy miał konie, psy, pasła się krowa, a przede wszystkim miał otwarte auto, w którym mógł siedzieć i kierować do woli 😀 No i nie miał gdzie uciec bo droga się tam kończy, a wokół pola ze zbożem. Tylko koty jakoś przed nim uciekały, mądre zwierzęta   😎

Vill - fajnie to poczuć, nie? 😉
Vill - no to niezle - moj to wywija fikolki juz od kilku tygodni - tendecja rosnie 🙂

[quote author=vill_18 link=topic=74.msg296066#msg296066 date=1247473211]
A jutro poznamy płeć naszego synka 😁
[/quote]

No a co to znaczy 😉
Gwash - dawaj fote Kaziola 😜

O nosidle będę pisać - teraz pojechało do krawcowej na zdjęcie miary.
Jak dostanę, to pokażę Wam Igusia w nosidle 😅

Generalnie super sprawa, bo jest dwurozmiarowe - normalnie panel dolny jest tak szeroki, że obejmuje dziecko 1,5-2 letnie, a po zawinięciu wokół pasa biodrowego jest wąskie na Adaśka i tym samym krótsze.

Vill_18 to trzymamy kciuki za chłopaka 🏇

W ubiegłym tygodniu mój braciszek dowiedział się, że też będzie synuś. Oczywiście bratowa załamana, bo chciała córeczkę. I tylko my zacieraliśmy rączki (razem z bratem ofkors - już odlicza dni, kiedy w piłę zagrają razem). I najbardziej chyba cieszy się Igor, który chodzi i mówi, że już chce swojego ukochanego kuzyna i żeby już wyszedł z cioci brzucha, to razem pograją w piłę 😁
Smerfi a w którym jesteś tygodniu?

W sumie jesteśmy przekonani że bedzie chłopiec, szkoda że mam już sporo różowych ciuszków 🙂

A proszę:

😂 😍

i kilka wcześniejszych z wycieczki do zamku w Baranowie Sandomierskim 😉 czyli co zajmuje półtoraroczniaka 😉

Vill mi juz 3 raz powiedzieli chłopa zreszta sama juz widziałam siusiarka i jajeczka wiec przestałam sie łudzić że kupie cos różowego 😁

Synuś wazy 1700g, wody płodowe w normie, ułożony już główka w dół..... no i ja już nie cuzje zeby kopał tylko sie rozpycha strasznie a to jest dopiero mega wrażenie 😜

Czuje sie o dziwo coraz lepiej zamiast coraz gorzej tylko kręgosłup już czasem ostro daje sie we znaki

Problem mam taki ze lekarka ktora mnie prowdzil od poczatku ciazy poszła sobie na 1,5 miesiaca urlopu nie informujac mnie ot ym a jak wkoncu sie dodzwoniłam to uslyszalam proszę sobie znalezc innego lekarza spoko  🤔 no i chciałam zaznaczyc że chodziłam prywatnie a nie na kase.....
Cisawa: to by była opcja. Jeszcze nie myślałam konkretnie o wprowadzaniu mięsa, ale jakbyśmy mogły z tym zaczekać do roczku to by było super. Mała, oczywiście, ciągle na cycu, choć daję jej trochę kaszki ryżowej na moim mleku łyżeczką - dla treningu. Ale myślę, że już w przyszłym tygodniu coś jej dam nowego, jakąś pyrę czy brokuła 😀

Ana: mój MT będzie gotowy na sierpień. Rodzina TZ przylatuje 8 na urlop do nas to przywiozą  🏇 🏇

gwash: Kazio jest niesamowity bez dwóch zdań. Ale jakoś mi się chłopaki mylą  😡 😡
gwash, na pierwszej focie Kazio wygląda jakby już ponad dwa lata miał!

Michas rzeczywiście bardzo mnie bystrością zaskakuje.. łączy już nie tylko wyrazy w ciąg słów ale też dokładnie potrafi dopasować te mini zdania do sytuacji. Nie wierzę że nie rozumiał jakie ma znaczenie takie "kocham CIę" kiedy się przytulał..

a śpiewa tak, ze można boki zrywać ja śpiewam "kto przyjaciól takich ma" a on " tooomek taaaki ma"

ale mistrzostwem jest jak mówię "aaa kotki dwa" a on "szalo bu re obi" i cisza to ja mu podpowiadam "dwa" a on "ci, ćtery"  😍 😂
No Vill powodzenia, mysmy tez wszyscy przekonani , ze dziewczynka...  😂 Siostry pokupowaly juz wszystko i w ogole podobno brzuch mialam na dziewczynke :PP

Teraz juz wszyscy mowia, ze brzuch na chlopaka i cera jak z chlopakiem  😂
mi tez na 2 dni przed ostatnim usg czyt. środa wszyscy wmawiali że dziewczynka, bo cera na dziewczynke (czyt. tradzikowa sie zrobiła), poszło w uda i brzuch na dziewczynke... poszłam w piatek na usg i co zobaczyłam na wlasne oczy??? Pindolka z jajeczkami a jak zaczęłam sie śmiać to jeszcze zaczął tak sie trząść ze i lekarz i ja nie mogliśmy przestać sie śmiać 😁 😡 😂
Gdzie Wawrek?  👀 na porodówce?
Wlasnie Wawrek chce chyba wrocic z pompa po kilkunastodniowej nieobecnosci z watku 😀

24  🤣
Kamkaz - zgrabniutki ten Twój brzusio 😀

Gwash - Kazio pierwsza klasa! Super przystojniak z niego, zwłaszcza w nowej fryzurce 😍 😜

W ogóle coś pusto na wątku. Gdzie są wszyscy? Jakieś wakacje, czy co?

Biała - super extra, już się nie mogę doczekać tego Waszego> Julce na pewno się spodoba, przecież ona chustowa prawda? A co do karmienia - Adaś dostał pierwszą marchew i jabłuszko - smakowało mu super. Zaczynam też podawać gluten (wg norm należy podawać nie wcześniej niż w 5 m-cu życia, ale nie później niż w 6, czyli Adaś już ma dostać)
A...i mięsko dostanie jak Igor, po 5 m-cu życia. Cisawa - czemu nie można? To jakieś normy, czy taki Twój wybór?

Rany!
Ja w 12 tygodniu mam większy brzuch niż Kamkaz w 24 😲
To jak ja będę wygladać w 24 😂

Poza tym u mnie nadal kiszka.
Facet z firmy deweloperskiej nie oddzywa się. Nie raczy nawet odpisać na maila. Nie rozumiem takiego postępowania. Jak nie jest zainteresowany to po prostu się odpisuje: "Dziękuję firma nie jest zainteresowana Pańską ofertą" i już. Nie mogę tego ogarnąć jak człowiek po 40-stce na stanowisku prezesa dużej firmy zachowuje się jak chłopiec w piaskownicy 🙄
Nowych klientów nie widać 😕
Ja już nie wierzę, że nam się to uda sprzedać.
A zbliża się kolejna kontrola banku. Znowu będę musiała się k...wa tłumaczyć dlaczego jest 2000 m2 szkółki, a nie hektar. I dlaczego są 3 konie a nie 5. I znowu będzie problem czy nam z tego powodu kredytu nie wypowiedzą.

ana: no Julka chustowa, ale na razie jest strajk. Przodem do mamy jest ciasno, świata nie widać i w ogóle nie fajnie. A na biodrze jakoś nam nie wychodzi. Dlatego cieszę się, że będę ją mogła na plecach nosić, pewnie jej się spodoba.

kamkaz: faktycznie ten brzuszek taki tyci tyci.
[quote author=vill_18 link=topic=74.msg296254#msg296254 date=1247485584]
Smerfi a w którym jesteś tygodniu ??

[/quote]

Wlasnie sie 24 zaczal 🙂 A mlody sie rozbija juz od jakis 6.. 👀 Ale teraz tatus wrocil i mu nakazal, aby sie dobrze sprawowal wiec jest spokojniej od 2 dni 🙂

Kamkaz serio masz malutki brzuszek  👍 moj w ciagu ostatnich 7 dni tak nabral rozmiarow ze hej ... Az sie D. dziwi ze tak jest  mnie wiecej 🙂 A jem ze 3 razy mniej niz 2 miesiace temu ....

Laguna no to dawaj fotke  🙂
Musze sie pochwalic! Moje starsze dziecie dzisiaj siadlo sobie w kaciku i zaczelo SAMO, z wlasnej nieprzymuszonej, dla przyjemnosci CZYTAC!!!  😍
Jestem wniebowzieta, bo ja mol ksiazkowy okropny 😉
Ushia: sama szukałaś jakiejś ciekawej lektury dzieciakom. Widać trud się opłacał. A ja też skorzystałam z Waszych rad i co wieczór czytam Julce rymowane bajeczki.
Dziewczyny szykuje sie do drugiego malucha. W pierwszej ciąży jak się dowiedziałam, ze się nam "udało" to miałam chwilową przerwe i nie jezdziłam, a juz za chwile ciąże zagrożoną więc juz na swojego zwierza nie wsiadłam. Teraz sie zastanawiam do którego tygodnia od zajscia w ciąże jazda jest bezpieczna dla malucha. Myslicie, że w pierwszym miesiącu jest jeszce OK?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się