Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

opolanka, Gabunio tak je sobie sam od początku do końca butli od około 2 tygodni. Muszę tylko pilnować, żeby nie zobaczył nic ciekawego z boku i nie odwrócił się. 😉
Jestem mamą 🙂

Janek urodził się przez emergency cc o 7.40. Całą noc walczyliśmy o poród naturalny, ale ułożenie malucha i jego rozmiar uniemożliwiły to.
Muszę przyznać, że jest absolutnie wyjątkowy i śliczny! Mamy pierwsze karmienia za sobą, dzięki Bogu mam mleko. Nie nazwałabym tego pieszczotą roku, ale mam nadzieję przetrzymać
kate Gratulacje serdeczne!! Dasz radę...i czekamy na fotki🙂
Brawo Kate ❗  :kwiatek:
Dzielna kobieta  Ciebie 🙂
Z tygodnia na tydzień karmienie będzie coraz większą "pieszczotą" 😉
Zdrówka dla obojga!
_kate, gratki! 🙂
_kate Gratulacje! 🙂
Gratulejszyns!! Bardzo sie ciesze  😅  reszta przyjdzie sama. Ciesz sie nalesniczkiem i odpoczywaj!!
Gratulacje.
Kate gratuluje 🙂, karmienie ź czasem staje sie latwiejsze i niebolesne 🙂 jak bedziesz miala chwile i checi to napisz czemu cc.
_kate gratulacje!

sznurka to czekam na znak że Lew już wyrósł z guciów 😉

akzzi to może jednak zęby...

Trista u mnie łożysko wyszło szybko, nic nie czułam, nie parłam. Po prostu takie plum i poszło 😉

edit: zmieniłam "prałam" na parłam 😉
_kate, wielkie gratulacje!!!
_kate, brawo! Mam nadzieje, ze oboje dobrze sie czujecie  🙂
_kate super! Gratulacje!  😅
_kate, - gratulacje! odpoczywaj 🙂

In dzięki za troskę, u nas wszystko ok 🙂 Marysia to już poważna dziewczynka 🤣 za tydzień będzie już pełnoprawną 5 latką 🙂 łobuzuje, od kilku dni ma piękne limo pod okiem 😉
i jest już taaaka duża

nic nie czułam, nie prałam.
musiałam 🤣

która z mam ma dziewczynkę noszącą ciuchy głównie 98-104-110? niech się do mnie na pw albo na fejsie odezwie,mam spakowany karton ciuchów. 😉
Ktoś hehe, dopiero wstałam jak pisałam posta 😉
A Marysia super!!!
i jak to powiedziano o royal baby 😉 Marysia też jest coraz bardziej podobna do mnie 🤣 ,ale dobre serduszko ma po tatusiu  😍
No muszę...
Em- pełen zachwyt- zobaczyła księżyc przed chwilą na spacerku z psami...
😀

Edit. Ktoś jaka panna już  😀 Wygląda na więcej niż 5 za chwilę 😉
dziewczyny możecie mnie na wstępnie zjechadź,Stas mi w nocy się zsunął z łóżka.nie wiem jak to sie stało byłam tak zaspana,że zapomnialam po karmieniu go odłożyć.Chyba wpadł między łozko a łózeczko turystyczne pionowo.Ja go połozylam na plasko na podlodze i podniosłam.ponad godzine nie dałam mu spać,śmiał się przekręcał.na ziemi jest tu wykładzina.
jesteśmy na mazurach,jechadz z nim do szpitala?to stało się o 3 w nocy
jestem okropną matką.,przepłakalam od 3 że krzywde mogłam mu zrobić
A bardzo płakał po upadku? Na głowę spadł?
Ja bym obserwowała. W razie niepokojących objawów jechała do szpitala. Ale jeśli nic się nie dzieje to nie.
Nie obwiniaj się, takie rzeczy się zdarzają :kwiatek:
Stać już nie jest taki malutki, jak się śmiał i bawił to na pewno nic mu nie jest, zwłaszcza, że 5h minęło.
Dzieci wbrew pozorom nie jest tak łatwo uszkodzić 😉
Karina7- nie przejmuj się tak, ja osobiście nie znam matki, której dziecko z łóżka nie spadło z łóżka w pierwszym półroczu życia 😀
Muffinka dobrze pisze, jeśli nic mu nie jest- a raczej nie, skoro już tyle czasu minęło i nic się nie dzieje- to nie trzeba panikować. Spokojnie obserwuj i tyle :kwiatek: Możecie podjechać do szpitala dla Twojego spokoju :kwiatek: I nie obwiniaj się tak, wypadki chodzą po ludziach. Mi też raz Raja prawie spadła na główkę z łóżka... leżałyśmy na nim, młoda się bawiła, ja ją pilnowałam. I nagle rzuciła się na mnie, przekręciła przez moje biodro zanim zdążyłam zareagować i prawie spadła... serce to miałam w gardle 😲 W ostatniej chwili ją za nogi złapałam.
Staś się zsunął pionowo, dobrze rozumiem? Na nóżki się zsunął?
Karina7,  kochana, nie martw się. jeśli poczujesz się pewniej to brykaj do szpitala. i nie płacz! najlepszym matkom się zdarza, przecież nie jesteś cyborgiem i nie zrobiłabyś malutkiemu krzywdy celowo. nie obwiniaj się! każdy lekarz i położna mi mówiła, że dziecko "jest jak kot", wbrew pozorom ciężko je uszkodzić 😉

RaDag,  uwialbiam jak Nika robi wielkie oczy i takie "ooo jaki świat!". a w wykonaniu Em jest to jeszcze słodsze!

_kate,  gratulacje! lepsze cc niż wielogodzinna mordęga. ile maleństwo wazy? jak dojdziesz do siebie to opowiadaj koniecznie!

Julie,  jak Domi wczoraj też była nieznośna i marudna  to pomyślałam dokładnie to samo! Gdzieś ta sprawiedliwość i równowaga muszą być 😉
Ktoś, ale śliczna! i tu kostiumik idealnie w moją estetykę uderza 🙂 oby miała ciętą ripostę po rodzicach, to nikt jej nie podskoczy w przedszkolu 🙂

trafiłam kilka dni temu na rewelacyjny lumpik. mają prześliczne śliniaki! mała dostała kilka, min śliczny w paski, trójkątny jak chustka. szkoda, że mimo śliniaka zawsze się jej uleje gdzies bokiem na ciucha 😉
Karina mi Monia nie tak dawno spadła z łóżka ok. 40cm - nasz pediatra kazał tylko obserwować  🙂 Myślę, że jak do tej pory zachowuje się normalnie to możesz odetchnąć  :kwiatek:
Karina7, takie rzeczy się zdarzaja! obserwuj, zadzwoń do pediatry, jeśli ma apetyt, nie wymiotuje to na pewno nic się nie stało! większość dzieci zaliczyła taką glebę w zyciu i ma się doskonale 😉

RaDag, jaka ona jest rozkoszna!!!

Ktoś, ale czas leci! warkocze już ma;] a niedawno sie wydaje że w brzuchu była;]

_kate, gratulacje i czekamy na zdjecia!!!
normalnie już jadł cyca,teraz się bawi.Czarownica wydaje mi się,że spadł pionowo.
Ja od kilku dni mam pokrzywke na ciele nie wiadomo od czego.juz mam tego tak dość.ja zasne to jak tak kamiez tonie bo całe noce przez to nie śpie. To będe go obserwować
Karina7, Przybij pionę. Nam wczoraj rano Gabryś wypełzł z łóżka i rymsnął na podłogę. Zupełnie niegroźnie, płakał dosłownie kilkanaście sekund, ale co się przestraszyliśmy i mieliśmy wyrzuty sumienia to nasze...  🙄
Łóżko jest niskie, zablokowałam brzeg rogalem, jeden koniec rogala jeszcze przywaliłam kołdrą, powiedziałam niby obudzonemu Adamowi "patrz na Gabunia bo ja idę robić śniadanie", Adam powiedział "mhm", ale zasnął. Potem jeszcze mówił, że otworzył oko, spojrzał że Gabryś sobie pełza (blisko niego, daleko od brzegu) i jest zabezpieczony rogalem, więc przysnął. No i skucha.  🤔
Ja nie mam żadnych pretensji do Adama, mam nadzieję że on do mnie też nie. Chyba nie, bo by mi powiedział.
No stało się. Musimy uważać.

_kate, Gratulacje!!!  😅 😅 😅 :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Staraj się wtykać sutek jak najgłębiej w buzię naleśniczka, to bardzo ważne. Smaruj własnym mlekiem i zostawiaj do wyschnięcia + jakaś maść z lanoliną ewentualnie.

<edit> Śmiesznie, że podkreśliłam "własnym" mlekiem. W sumie cudzym też można, czemu nie...  😁

A my nie śpimy od 5 rano, mimo że Słodzio poszedł spać o 22.30. Ząby chyba idą czy coś.  🙄 Mam nadzieję, że w ciągu dnia trochę odeśpi, to z nim się zdrzemnę.

Kate gratulacje.
To teraz moja kolej. Tylko nie wiem czy dziecko jest tego świadome  😉
RaDag, Em jest zjawiskowa 🙂
Na tym zdjeciu uchwycilas to, czego tak strasznie zazdroszcze dzieciakom- przezywanie najprostszych spraw w sposob niezwykly. One maja naturalne, wrodzeone mindfulness a my, dorosli, musimy za trening mindfulness placic 😀
Karina7, nie obwiniaj sie- to sie moze kazdemu zdarzyc. Zeby byc 100% pewnym bezpieczenstwa dziecka musialabys je zamknac w gumowym pokoju na okres dziecinstwa. A i tak tam mogloby sobie nabic guza 😉 Bedzie dobrze!
Ktoś, Marysia jest tylko o  2 miesiące starsza od Mileny,  ale wydaje mi się dużo większa 🙂 I te włosy! Śliczne zdjęcie 🙂
Karina7, nie martw się,  się zdarza.  Obserwuj i tyle.
RaDag, cudne!!!
_kate, GRATULACJE!!!!!!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się