Forum towarzyskie »

Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

moja mama dzielnie dziś upolowała dla Mani - jasnofioletowe,do przedszkola idealne 😉 o 8.30 podobno nic już nie było.

Laguna - muszę Ci dwie sztuki dosłać,układając dziś suche pranie zauważyłam,że nie spakowałam  😡 przepraszam  :kwiatek:
kenna, mam identyczne spostrzeżenia dotyczące tej sprawy. Jednocześnie włos mi się na głowie zjeżył, kiedy przeczytałam, że dziewczyna z innego forum po przeczytaniu tego postu wysłała link do policji. Ja może jestem z innego świata, ale nie rozumiem czegoś takiego i tłumaczenia, że to ma zapobiegać nieszczęściu.
Fajnie, że na takiej RV mamy tyle dowodów na to, że można komuś bezinteresownie NAPRAWDĘ pomóc.
Laguna, temobuty!!! Padlam 🙂 Dla normalnej matki to pewnie sniegowce czy cos, a dla koniary...termobuty 🙂!!!
Sznurka a gdzie można się wybrać na takie konsultacje?
Sznurka ja karmie mlekiem modyfikowanym.

A napisz mi jeszcze jaki masz plan szczepien i czym sie kierowalas przy jego ustalaniu. Sama wymyslilas czy masz jakas fajna lekarke?
dzięki dziewczyny w imieniu maluszka 😉

Laguna super te buty!!! Choć ja przxedwczoraj kupiłam Bartki w końcu, nie wiem czy kupowac drugie bo podobno zima ma być sucha i ciepła...podobno!!
http://klubkangura.com.pl/tydzien-bliskosci-2012-w-warszawie

wpisz w google tydzień bliskosci 2012 warszawa

gwash co ile karmisz?
mi Lew je co 3 h, w nocy czasem spi 4 h, je 110 ml
generalnie mam problem taki ze czasem potrafi jesc z butli 45 min przysypiając w międzyczasie

a jak ty karmisz?

ja miałam plan rozciągnięcia wszystkiego w czasie, na ile się da, nie dawać 6 w 1, unikać thiomersalu, generalnie teraz będę szczepić wzw - jedno kłucie i błonica tężec krztusiec - drugie (obie płatne)
HiB udało mi się przeciągnąć za 3 tyg, tamte dwie też chciałam rozłozyc na pojedyncze ale mi lekarka z przychodni świrowała pawiana ze to zajebisty problem

Lekarke doradzajacą mam fajną, ale wizję"obcykałam" sama, nie negowała, doradzała, chociaż jest przyzwyczajona że jak rodzić już chce płacic za szczepienia to 6 w 1 kupuje
No i na rotawirusy nie zdecydowałam się szczepić, szczepionka na 7 z 21, więc nie daje żadnej pewności, a najgorsze ryzyko jakie się poniesie to odwodnienie i szpital
A ja na rota szczepiłam właśnie dlatego aby uniknąć odwodnienia i szpitala...po tym jak synek koleżanki z tego powodu wylądował w szpitalu dwa razy.
Muffinka, ale gwarancji nie ma, w tym rzecz, daje ci to tak naprawdę w moim przekonaniu po rozmowie z pediatrą tylko trochę pewnosci
znajome dzieci i nasze chrześniaki mimo szczepień na rota zaliczyły szpital, więc z mojej perspektywy szkoda ładować tę szczepionkę w dziecko
ale zastrzegam, ze to moja opinia, rozumiem i szanuję wybory innych
Kurcze a w Krakowie nie organizują tego Tygodnia Bliskości w tym roku  🙁
Sznurka widzę, że masz podobne podejście do szczepień jak my - mam nadzieję, że nasz pediatra nas wspomoże i nie będzie się krzywić....
U nas w Bydzi klub kangura dopiero 10 listopada, ale i tak się cieszę.

Nie wiem czy to tylko ja jestem taka nieprzytomny po całym dniu z dzieckiem czy tez tak macie....

Pozdrawiamy słonecznie  😀

Grzywa dalej rośnie  😉

A dzisiaj nauczył się przewracać z pleców na brzuch... ot tak od niechcenia mu to wyszło, wczoraj nie umiał, a dzisiaj już umie, to już wiem, czemu on jadł jak smok w ostatnich dniach hehe
CzarownicaSa nie masz nikogo, kto z mala pojezdzi wozkiem, podczas gdy na konia wskoczysz?

Cierp1enie fajne te meble 🙂 a jakie lozeczko do tego?

Pokemon fajna taka kopertka, moze sobie kupie, jak bede teraz w Polsce 🙂 a mala cukierek!  😍

szafirowa to troche przerabane masz...nie masz mozliwosci znalezienia innej pracy w tym kierunku? Wiem, ze to troche trudne w Twojej sytuacji, ale nie mozesz narazac zdrowia w Twoim stanie...  Ciagnacy bol to wiezadla. Ten ol pogonil mnie do gina w 10 tygodniu 😉

Muffinka oh slodkie zdjecie, niesamowite, jak one szybko sie rozwijaja 😀

Karina7 ja tez juz mam 10 kg. Na szczescie nie widac tego az tak mocno 🙂

Gwash umarlam ze smiechu!  😁 skad twoje dziecie to wzielo??  😁

RaDag Koniara  😍

DYGRESJA: kto by pomyslal, ze polubie male dzieci  🤣

Kami, http://www.karnet.krakow.pl/aktualnosci/inne-wydarzenia/41/tydzien-bliskosci-2012_19455.html
jak nie?

a co do szczepień to pewnie w ogole jeszcze inaczej bym zrobiła gdybym nie była na razie zwiazana formalnie
koniara79, ale ma wloski cudne!
RaDag, bosko wyglada w tej czapie!
a co do szczepień to pewnie w ogole jeszcze inaczej bym zrobiła gdybym nie była na razie zwiazana formalnie

Jak to związana? Jak byś zrobiła?
Ja już sama nie wiem jak z tymi szczepieniami, Filipa szczepiłam tak i pewnie drugie też tak będę. O ile coś mi się nie zmieni.
Moja pediatra nie popiera tych wszystkich dodatkowych szczepień. Oczywiście nie mówi: proszę nie szczepić, ale nie zachęca. Ja szczepiłam na rota i Milenę i Mateusza i jak na razie na plus, bo kiedy my wszyscy złapaliśmy "grypę żołądkową" moje dzieci miały objawy krótkie i nieuciążliwe: Milka 3 razy wymiotowała jednej  nocy, Mati miał lekką biegunkę raz. Dodam, że np. moja siostra chorowała ponad tydzień, podobnie jej mąż, mój mąż kilka dni.
Za to np. widzę, że nasza lekarka totalnie jest przeciw szczepieniom na ospę i też nie zachęca jakoś szczególnie do szczepienia przeciw pneumokokom. I bądź tu człowieku mądry...
RaDag, świetne zdjęcie, jaka ona jest już duża!
koniara79, niezła fryzurka 😉 Super chłopak wygląda i jakie ma piękne oczy! Takie duże!
Anka - łóżeczko mamy drewniane po Julci, ale chcemy pomalować je na biało 🙂 i do tego ta pościel co wcześniej wklejałam wzór tropical island
mam też karuzelę kolorową z niebieską podstawą, także fajnie się dopasuje.
Bardzo mi sie kolory podobaja 🙂

Moje lozeczko wyglada tak:

PS: tak wiem, gniazdko ze zlej strony zalozone, po zrobieniu tego zdjecia na szczescie sie zorientowalam i juz jest zalozone prawidlowo  😵 😂
anai ja dopiero teraz zobaczyłam fotkę basenową! Ale obłęd  😍 Nie mogę się na to zdjęcie napatrzeć!

Laguna a na dużych ludziów takich śniegowców nie było  😁 ?

RaDag, koniara jakie spojrzenia rzucają modele 🙂

My wczoraj byliśmy na wizycie, lekarz nie potwierdził chłopca, więc na potwierdzenie czekamy do nastepnej wizyty.
Z maleństwem ok, za to mnie sie jednak oberwało L4 ;/  Chyba zwariuje  🤔wirek:
akzzi, dzięki!
Nie martw się tym L4, ja obie ciąże się obijałam, chociaż każdą z innych powodów. W pierwszej nie miałam na nic sił i pierwsze 5 miesiący raczej przespałam (oprócz cudownych chwil spędzonych nad toaletą 😉) za to w drugiej nadrobiłam zaległości czytelnicze.
Anka, bardzo ładnie się prezentuje 🙂
Najbardziej to się stresuję tymi kontrolami zusowskimi, dlatego też chciałam pracować niemal do końca, "broniłam się", aż w końcu zostało mi postawione, albo L4 albo od razu mnie kieruje poleżeć sobie w szpitalu...
akzzi no ale jesli dostajesz L4, to to zawsze ma swoje powody. Nie ryzykuj nic! U mnie jest odwrotnie. Czuje sie swietnie, lekarz nie ma przeciwwskazan do pracy, a szefowa chce mnie koniecznie usadzic... bo sie boi, ze cos mi sie stanie.  🙄
akzzi a coś poważnego Ci jest, że dostałaś zwolnienie?

Anka fajne łożeczko. Ja muszę kupić takie 2 w 1 (łóżeczko + komoda z przewijakiem), bo mamy kawalerke i mało miejsca. Znalazłam coś takiego http://www.tosia.pl/sklep/product/p/1612/klups-kompakt.html# Muszę tam podjechać i zobaczyć jak to wygląda

koniara79 jakie oczyska wielkie  🙂

RaDag ale słodziak  🙂

Demon mogłabyś napisać czy warto (według Ciebie oczywiście  😉 )rodzić w bielańskim? Bo się zastanwiam nad nim  :kwiatek:
Moja koleżanka rodziła miesiąc temu w Bielańskim i jej odczucia są bardzo pozytywne.
Anka no właśnie nie bardzo... chyba, że przyjaciółka zgodzi się z nią pojeździć.
Ale na razie jest dobrze- mamuśka ma całą środę specjalnie dla nas wolną od znajomych(jest na urlopie w Polsce i wszyscy ją molestują 😁 ) i już ustaliłyśmy, że jak będzie pogoda to pójdziemy sobie do stajni, ona zajmie się małą a ja wsiądę 😅 I może, jeśli zgodzi się przyjaciółka udostępniająca konia, uda mi się namówić mamuśkę, żeby i ona wsiadła na stępa 😍 Już chyba ładnych 20 lat konno nie jeździła 😉 Z tego co wiem ostatni raz wsiadała jak była w pierwszych tygodniach ciąży i jeszcze o tym nie wiedziała- jeździła konno po plaży w Łebie. Do dziś śmieje się, że w ten sposób zaraziła mnie pasją do koni 😁

RaDag ja Ci chyba już mówiłam, że uwielbiam tę Twoją Emilkę 😍 Jest po prostu cudowna!

Koniara jaka czupryna! 😀

A młoda dalej kupy nie zrobiła :/ A coś tam ją męczy, bo jak drażniłam ją delikatnie czopkiem to widać było, że napina się i próbuje zrobić, ale nie może... ech.

edit: Akazzi jeszcze będziesz dziękować za to zwolnienie 😁

Anka
eleganckie łóżeczko, też chciałam taki baldachim, ale zbieram się do kupienia jak pies do jeża 😉
Piękne zdjęcia RaDag, Koniara79.
Zet
, my się leczymy w WSD i poradniach należących do szpitala. Pulmonologiem jest dr Świątkiewicz, polecana wszędzie i w rankingu bydgoskich pediatrów na 1 miejscu. Jeśli panel alergologiczny wykaże alergię będziemy należeć do poradni alergologicznej. Jeśli chodzi o alergologa to nas prowadziła dr Słupska, bardzo fajna, zaangażowana lekarka. Nikomu nie polecam szpitala Jurasza, jak dla mnie zero zainteresowania pacjentem i personel niezbyt miły, no i jak kiedyś pisałam, warunki kiepskie, bo kto widział umieszczać niemowlaka prawie 2 miesięcznego na sali z głośnym i wszędzie włażącym dwulatkiem? Ja niosąc dziecko na przewijak musiałam uważać czy nie stanę na jakimś samochodziku i się nie przewrócę.
kenna, mój w chuście też nie usiedzi na "nieśpiocha"  😉, wsadzam go w nią, jak ma problem z zaśnięciem w ciągu dnia lub gdy idę na spacer z psami (ale wtedy też tak się wybieram, by był po minimum 1,5 godziny aktywności, bo on teraz śpi co 1,5-2 godziny, powoli wydłuża w stronę 2). Poza tym mój nawet, jak jest przed spaniem, to absolutnie nie lubi stania w miejscu- muszę chodzić, dlatego wtedy albo sprzątam w domu, albo spaceruję z psami. Jak stoję, to się drze i wygina  😁
I właśnie z powodu problemów z dociągnięciem chusty, która mi się wiecznie poluźniała, przeszłam na to moje nosidło ergonomiczne:

😍
anai - zdjęcie basenowe  😍 czad!

anka - śliczne łóżeczko 🙂😉 my mamy identyczny kolor drewna.
Nasturcja-Renata ale fajnie wykombinowane to lozeczko, jeszcze czegos takiego nie widzialam! 🙂 To by bylo super rozwiazanie dla mnie, wtedy moglabym miec sypialnie z pokojem dzieciecym razem.

CzarownicaSa Baldahim i posciel kupione razem z meblami, bo sa uzywane. Nowe meble kosztuja w okolicach 350-600 Euro wzwyz. Ja kupilam lozeczko, szafe i komode za 100 €.  Czemu tak ciezko Ci baldhim kupic?

No ale to przynajmniej masz mozliwosc pojezdzenia, jesli te sroda sie uda, a dlaczego przyjaciolka mialaby sie niezgodzic? No chyba ze masz dziecko -potwora, no ale wiem, ze nie masz  🙂

Cierp1eniecalosc jest taka, tylko uchwyty sa kolorowe i rozszerzenie komody jest czerwone. 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się