U mnie w szpitalu chyba też nie bylo takiej opcji aby mąż byl przy cesarce.
A my od 2 dni jesteśmy nad morzem. Spotkałam się z Anaą i jej rodzinką bo jesteśmy w tym samym ośrodku (tak było planowane, to nie przypadek 😉 ). Jest super tylko pogoda trochę kapryśna ale mam nadzieję że jeszcze się wypogodzi tak na 100%. Filip szaleje, śpi cudownie (oby nie zapeszyć), je średnio i nadal pięknie sika na nocnik lub pod krzaczek. Odkąd zaczęliśmy chodzić w majteczkach zamiast pieluch to ssiusiał mi się raz - a wlaściwie popuscil ciut 😉
edit: właśnie zerknęłam na stronę internetową szpitala w którym rodziłam i jest napisane tak w cenniku: "Obecność członka rodziny na sali operacyjnej podczas cięcia cesarskiego (w tym odzież ochronna) - 200 zł". Czyli jak widać u nas można.
Dzięki za odpowiedzi 😉 Rany, to już jutro... 😲 Dziwnie się z tą myślą czuję. Narasta we mnie takie niecierpliwe oczekiwanie, jak przez wyjazdem czy wycieczką 😁
A mnie dzisiaj coś kłuje tak zaraz po prawej stronie pępka - taki punktowy ból, miała któraś z Was coś takiego? Nie twardnieje mi brzuch przy tym, mała fika i nie za bardzo wiem czy się tym martwić czy nie... W środę idę do gina, więc jak się nie pogorszy to przetrzymam 🙄
No właśnie przy dotyku też boli - a dowiedziałaś się czym to może być spowodowane? Przynajmniej się troszkę uspokoiłam, że nie jestem odizolowanym przypadkiem 😁
Mi lekarz powiedział, że poprostu wszystko się rozciąga... ten ból był okropny, smarowałam ogromną ilością oliwki/kremu na rozstępy. Chwilami aż okładałam czymś chłodnym 🤔 Raz myślałam, że boli mnie skóra (wręcz pali ), a za chwile ból jakby był od środka. Żadnego śladu nie było, nawet zaczerwienienia a mnie bolało 🤔wirek: i tak na okręgu około 5 centymetrowej średnicy właśnie z prawej strony nad pępkiem 😉 O dziwo, żadnen rozstęp nie zrobił się w tym miejscu 😁
Tez mialam taki bol tuz obok pepka tylko po lewej i tuz powyzej, jak kolka. Ja bylam w stanie wyczuc bolacy punkt gdzies glebiej pod skora. W ktoryms momencie przestal dokuczac, zdaje sie kiedy brzuch urosl troche powyzej tego miejsca.
Kami: ja mam taki ból jak kolka, punktowy, po jednej stronie. Czasem to aż ciężko mi oddychać. Ale z Julką to samo miałam. Teraz czasem jak mnie tak mocno boli to wezmę nospę i przechodzi.
Karina ja jedne jeansy na gumce kupiłam w new yorkerze - teraz na lato są fajne, bo nie mają pasa na brzuszek i nie jest mi w niego gorąco. Drugie spodnie z H&M moja mama wygrzebała na ciuchach w idealnym stanie. Trzecie kupiłam w Lidlu jak była odzież ciążowa i te chyba lubię najbardziej 🙂 Ja się nastawiłam, że nie chcę na tak naprawdę 5 miesięcy wydawać dużej kasy na ciuchy ciążowe. Teraz są jeszcze przeceny w C&A i H&M, więc może znajdziesz coś fajnego na dziale ciążowym 🙂
no właśnie szkoda mi kasy na jeansy ktore tylko w ciazy bede uzywac😉 w h&m są od 159 zl to troche sporo uważam😉 ciucholandy zwiedzam non stop,jak juz bede znała płec bede miala sporo rzeczy dla dziewczynki albo dla chlopaka na zbyciu😉 ale spodni dla siebie nie upolowałam 🙁
To wejdź do H&M i zobacz na zwykłe spodnie - ja te moje kupiłam za +- 40zł. To są jeansy rurki na gumce, a że biodrówki to nie uciskają na brzuszek 🙂 i ja popylam też w legginsach - dla mnie to tańsza wersja spodni 😁
no ja też teraz chodzę w legginsach 🙂 ale jednak czeka mnie jeszcze jesień i troche zimy 😉 nie wiem czy mnie moderatorzy nie pogonią,ale może któraś z was ma na zbyciu odzież ciążową ,nie drogo😉oczywiście na pw🙂😉
Trzymam kciuki CzarownicaSa U nas masakra. Waga stoi. Od zeszłego tygodnia nie przytył nic, okrągłe 0. Pierwszy raz od urodzenia (wcześniej zdarzało mu się przytyć nawet 400g w tydzień). Dostałam skierowanie do gastroenterologa, oczywiście trzeba będzie pójść prywatnie, bo terminy na kasę chorych są pewnie gdzieś na grudzień.. .nawet chyba nie chce mi się tego sprawdzać...
kasiulkaa25, gdyby jadł normalnie, nie płakał, nie prężył się przy tym, to bym się tak nie martwiła.. Dostałam już namiar na dobrego doktora od forumowej Kopyciak :kwiatek:, mam wizytę jutro po południu - zobaczymy co powie.
Cierp1enie pomyśl, że to przejdzie. Kiedyś na pewno 😂 I wylezie z Ciebie takie coś, co potem wskoczy Ci w ramiona krzycząc mama! I to w tym wszystkim jest najlepsze 😍
Karina chętnie bym się moimi podzieliła, ale przede mną jeszcze trzy miesiące 🙁 Znalazłam kiedyś takie spodenki http://margot.krakow.pl/28/margottpl/shopproduct_details/3009 - będę się wybierać do tego sklepu za jakieś 2/3 tygodnie na większe zakupy, więc jak Ci się nie spieszy to wymacam te spodnie, czy są czegoś warte 🙂
no ja też teraz chodzę w legginsach 🙂 ale jednak czeka mnie jeszcze jesień i troche zimy 😉 nie wiem czy mnie moderatorzy nie pogonią,ale może któraś z was ma na zbyciu odzież ciążową ,nie drogo😉oczywiście na pw🙂😉
Pół godziny do wyjścia... tak jak przez całą ciążę byłam spokojna i wyluzowana, tak teraz mnie trema zaczęła łapać 😁 Czuję się jakbym była przed bardzo ważną klasówką 😁