Forum konie »

Re-voltowe zbiórki na wykup potrzebujących koni

prawda jest taka, że na przechowanie byłoby łatwiej latem coś znaleźć
Wstawiłam książkę dla Basi. I teraz co mam dalej zrobić?
Gdyby ktoś chciał ją mieć to ma przelwe zrobić mnie czy na konto Basiowe?
Czy mnie a ja na Basiowe?
Czy mam najpierw wysłać i czekać na kasę czy odwrotnie?
Nigdy niczego tak nie przekazywałam. Nie chcę trafić na listę nieuczciwych.
Wyjaśnijcie mi co i jak.  :kwiatek:

O! Już sprzedałam!! Ja to mam rękę. Odbiór własny.
Zatem przelewam na Basiowe od ręki.  🏇
Ja właśnie kupiłam owijki na konto Basi. Koleżanka powiedziała że jeszcze dziś prześle. Ja przelałam pieniążki na konto "Basi". Więc wygląda na to, że "sprzedający" ponosi koszty wysyłki - chyba że dostanie zwrot z tego konta na które poszły pieniążki.
Ale cel jest szczytny więc myślę że możemy się poświęcić i zapłacić za przesyłkę - w końcu w ten sposób obie strony przyczyniają się do pomocy koniom.  :kwiatek:
gdzie sa te ogloszenia basiowe, bo nie widze?  😡
merci  :kwiatek:
A fundacja Terra Spei szuka chętnych do adopcji koni 😉
http://swiatkoni.pl/forum/viewtopic.php?f=25&t=27444
Natknelam sie w watku o nietypowych ogloszeniach i nie moze mi wyjsc ta babcia z glowy...

'Ciezka' klacz, ok 30 letnia, zebra na wierzchu, trojkatny zad... sprzedawana za grosze jako IDEALNA DO PRACY W POLU!  (grosze, czyli 1500 do negocjacji!).

http://allegro.pl/klacz-okolice-leszna-i1985414062.html

Wszystkie ciarki przeszły mi po plecach. Nie dośc ,że babcia to jeszcze chudzinka i do pracyw polu!!!!!
A może to tej Babci powinnismy pomóc???Nie została kupiona a wygląda na to ,że ten "rolnik" jesc za dużo to jej nie daje!
właśnie właśnie, bierzmy staruszkę!  🙁
Jestem za. Niech babcia ma dobrą końcówkę życia  🙂
a jest ktos kto babcinę wezmie? woj wielkopolskie z tego co wygoglowalam.
Ile jest kasy? Nie trzeba doskładać?
Chyba starczy, ostatnio było 1300 z groszami. Ja mogę jeszcze dorzucić. Tylko kto ją weźmie? W ogóle to ten koń nadaje się do zabrania rolnikowi!
Okolica: między Poznaniem a Wrocławiem. Kto jest chętny na babcię? 🤣 ( do pracy w polu :rozga🙂
Sprzedaż zakończona, nie było ofert kupna. Facet może ja oddać na rzeź (jak handlarz weźmie, bo stara i chuda 🙁) Taka klacz może jeszcze dość długo pożyć w zdrowiu -bo jest nadal eksploatowana 😕
nie wiadomo, czy na pewno ma 30 lat, paszportu pewnie brak.
Może Met mogłaby nam pomóc tylko czy staruszka w tak złej kondycji da rade dojechac do Mecika.
Ja juz pisże do Met, czy zgodziłaby się wziąc staruszkę do siebie
Ona jest bardzo chuda, ale spojrzenie ma dość żwawe. Moze nie jest w tak złej kondycji. A moze  transport na raty?
hejo, Voltopirki!

to ja zabiorę głos. zobowiązałam się kupić Waćpannę. dzisiaj przyjechała przekazana szkapie Beza. zgodziłam się przyjąć Lalę od Patery. do emerytek mogłaby dołączyć i Staruszka, ale ja wtedy mam jeden postulat: zróbcie dla nas gwiazdkową paczkę - witaminy, derki, karma dla psów, ubrania dla ludzi. ogólnie pojmowane niepotrzebne rzeczy też moglibyście podarować szkapie 🙂

Beza:

Met, wszystko co sie da, co niepotrzebne? mogą być uzywane ciuchy, itp?
mogą być nawet takie do naprawy
Okolica: między Poznaniem a Wrocławiem.

nie miedzy poznaniem a wroclawiem, bo wbrew opisowi to od leszna kawal drogi. wijewo jest przy granicy wlkp i lubuskiego, blisko slawy.
ok, to szykuję paczkę do Ciebie, moze w pon/wt pojdzie.
miałam wstawic na fundusz Basi ale skoro Met potrzebuje to dzis spakuję derkę polarową klika czapraków i zobacze poszukam moze cos jeszcze.

Dziewczyny widzę ,że jestesmy za wykupem Babci. To teraz trzeba sie zorganizowac. Czy Ktos tu jest z tej okolicy.Kto zadzwoni i pogada z rolnikiem.Kto załatwi transport , zdaniem Met lepiej na raz niż na raty, jeden stres dla Babci.
Czasu chyba nie mamy za wiele bo Kto wie czy Babcia nie dostanie lada moment biletu w jedna stronę wiadomo nie potrzebna......
Ja jestem z Mazowieckiego ,cholernie daleko i szczerze nie znam nikogo z tych rejonów. Czy jest Ktos kto się tego podejmie.

Kolorwiatru - ile mamy pieniędzy na koncie ( ps dzowniłam do Ciebie, niestety tel nikt nie odebirał)
Fazo jeśli to Ty z tego 501... to wybacz, ale jechałam samochodem do Bielska a telefon iałam głęboko w kieszeni. Póxniej nikt już nie dzwonił więc olałam. Teraz wiem, że to pewnie Ty. Na koncie mamy 1625,66

Wpłaty od:

1) Sio
2) duunia
3) tereska
4) od Tani za książkę
5) jarpol owijki
6) RICO - pad i owijki od Fazy

Pisze od razu tez wpłaty bazarkowe zeby było wiadomo komu wysłać 😉

Co do babuni... Dzwonił ktoś do tego rolnika?

Ja bede robiła paczkę dla Met, byc może w przyszłym tyg. osobiscie ją zawiozę, ale czy mogę tam dorzucić te rzeczy, które przysłaliście dla Basi?
Moim zdaniem nie należy się śpieszyć. Pieniędzy jest bardzo mało.
Skupmy się na zbiórce a nie na tym jak najszybciej wydać.
ja tez calym sercem jestem za wykupem babci.niech jeszcze godnie pozyje
Taniu, uwazasz, ze babcia jest złym wyborem?
Babci już nie ma. dzwoniłam do nich przed chwilą
🙁 MET  a wiesz co sie stało z Babcią?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się