Z Rutkowskim dobra myśl 😉 może źle sie wyraziłam, bo faktycznie sprzedaży konia, czy pracy w lesie teoretycznie nie mozna zabronić, ale tak jak Tania napisała - można się przyjrzeć i głównie chodzi mi o to żeby tej Basi tak od razu nie skreślać, a spróbowac powęszyć.
Zatem, jeśli zapadnie decyzja o funduszu - dołożę się. Tylko trzeba ustalić kto trzyma bank , kto kontroluje /bez obrazy/ i jak zapada decyzja kogo kupujemy.
Jeśli ktoś chce przejąć bank to przeleję pieniądze na jego konto. Jeśli ma zostać jak jest, mogę trzymać kasę i regularnie się spowiadać. W końcu to re-voltowa kasa. Mnie tam jedno. Jest mi tylko przykro z tego powodu, że do sprawy byłam sama jak palec, a teraz zarzuca mi się schrzanienie jej. Nie dało się inaczej...
Zatem, jeśli zapadnie decyzja o funduszu - dołożę się. Tylko trzeba ustalić kto trzyma bank , kto kontroluje /bez obrazy/ i jak zapada decyzja kogo kupujemy.
jak tak będzie to ja też się dołożę 🙄
Ja też, ale mam dziwne wrażenie, że tu projekt polegnie.
Jeśli ktoś chce przejąć bank to przeleję pieniądze na jego konto. Jeśli ma zostać jak jest, mogę trzymać kasę i regularnie się spowiadać. W końcu to re-voltowa kasa. Mnie tam jedno. Jest mi tylko przykro z tego powodu, że do sprawy byłam sama jak palec, a teraz zarzuca mi się schrzanienie jej. Nie dało się inaczej...
Kolorwiatru, nie przejmuj się – zawsze znajdą się tacy, którzy uważają, że wiedzą lepiej i sami zrobiliby lepiej. Zrobiłaś dużo, tyle ile mogłaś. :kwiatek: I nie miałaś żadnego wpływu na działania buraka.
Dziękuję za zrozumienie... Dla mnie to bardzo trudna sprawa. Bardzo przeżyłam zniknięcie Basi, sama zastanawiałam się czy mogłam coś inaczej zrobić by uniknąć sytuacji. Ale wiem, że nie mogłam zrobić nic.
kolorwiatru, nie denerwuj się. Wiadomo, że chciałaś jak najlepiej. Robiłaś to co podpowiedzieli forumowicze w najlepszej intencji. Sprzedaż konia w kilka dni ciężko było przewidzieć. Trzymaj się cieplutko, domyślam się, że masz teraz ciężko, bo my związaliśmy się z koniem tylko wirtualnie. Ty byłaś na miejscu.
Proponuję, aby kolorwiatru, trzymała dalej konto. Konto jest z dostępem internetowym zapewne, więc może komitet 2 osób dostanie login i hasło do wglądu, aby w imieniu forumowiczów być radą nadzorczą. Np. Tania i Faza ? A jak bida jakaś będzie w potrzebie, to myślę, że bez kłótni zadecydujemy wspólnie, który koń wymaga najpilniejszej pomocy.
Kolorwiatru przepraszam, za żadne skarby nie chciałam Cię urazic. Nie było to moja intencją. Poprostu jestem ...eh poprostu czasem człowiek powie, napisze szybciej niż pomysli. I tak jestes mega kochana ,za to ,że jestes wrażliwa na krzywdę zwierząt i ,że chiałas pomóc. Ja mam porostu swoje lata i wiem jak gada sie z chłopami, Ty zas jestes młodziutka i..jeszcze raz przepraszam. Jestem za funduszem, bardzo dziekuję za zaufanie, chetnie pomoge i chetnie bedę brała czynny udzial.
Konto jest z dostępem do internetu, ale hasło wpisuje się z tokenu, na którym co 30 sekund zmienia się numer... zajdę zapytać czy można dostać drugi...
Faza nikt nie przewidział, że na konia jest kupiec jeszcze jakiś oprócz nas. Rownie dobrze to mogli być handlarze. Nie wiemy nic. Nie jestem zła, ani nic z tych rzeczy.
co do konta: otóż np u mnie w inteligo i mbanku jest tak ze wszystkie rachunki są widoczne pod jednym loginem, wiec np jeśli nawet byłoby hipotetycznie w tych bankach u kogoś osobne konto założone na rewoltowe zbiorki, to kontrolujący widzi wszystkie pozostałe rachunki
nie wiem jak jest w innych bankach, czy jest osobne hasło i login do każdego rachunku?
Tania, chodziło mi raczej o taką kontrolę, że 2 osoby mają wgląd w historię konta. Widzą jakie są wpływy i kiedy są wybierane pieniążki. Ja kolorwiatru, ufam w pełni. Ale zrozumiem, jeśli ktoś będzie pewniejszy jeśli takie konto będzie miało dodatkowych "cenzorów", którzy potwierdzą, że pieniążki nie rozpływają się w przestrzeni. Konto Aliorbank, Inteligo, Pekao S.A. nie ma tokena. Do wglądu wystarcza login i hasło. Dodatkowe opcje są dopiero przy operacjach typu przelew.
Ja mogę komuś przelać tą kasę jeśli ktoś chce się tym zająć. Nie będę zmieniać banku na inny specjalnie, a nie chcę być podejrzewana, że coś robię nie fair.
anusiia123 z rzeźni to się już wykupić nie da... chyba, że w formie kabanosa...
kolorwiatru, napisałam propozycję, bo będąc kiedyś skarbnikiem wiem jaka to niewdzięczna funkcja. 100 osób zaufa, a jedna napisze, że sobie czaprak za to kupiłaś. Ja nie mam nic przeciw, bo znamy się osobiście i wiem z kim mam do czynienia :kwiatek: , nie każdy miał to szczęście Cię poznać 😀
To jak? Kolorwiatru zostaje naszym skarbnikiem? Zbieramy do sakiewki i jak będzie potrzeba to mamy możliwość szybkiej reakcji.
anussia123 jest do kupienia Mefisto w Zabrzu. Są zdjęcia na poprzedniej stronie.
katija, może. Ale pomyślałam, że na historii rachunku będą dane wielu forumowiczów i fajnie by było, żeby nie każdy kto poprosi miał wgląd tylko w imieniu ogólu ktoś równie zaufany jak kolorwiatru.
dziewczyny powiem tak, dla mnie jasne jest, że wszystkiego przewidzieć się nie da, są sytuacje na które wpływu niestety nie mamy. nie ma co roztrząsać co, kto, jak i dlaczego, jeśli teraz juz nie możemy wykupić Basi to uratujmy innego konia, ja sama od siebie zaoferowałam kupno szajbuska i w momencie przelewania środków mowa była jeszcze o Basi, ale zdania nie zmienię. bardzo chcę pomóc i uważam,że powinniśmy zebrać jakąś kwotę konkretną i wówczas wykupić konia. ale to tylko moje zdanie. ja nie myśle nawet o zwrocie środków. mam nadzieję,że środki sa juz na koncie.
w imię dalszej ,fajne wspólpracy oraz okazania zaufania przed chwilą posciłam następny przelew. Jestem cały czas za zbiórką , taka aby w razie godziny "w" były pieniądze od razu dostepne.
Tania, dokładnie. Z własnego podwórka wiem, że czasem człowiek robi coś bezinteresownie a jeszcze zostanie oskarżony. Ja przynajmniej jako były skarbnik bankowy jestem za komisyjnością dla komfortu kolorwiatru.
Ja każdego dnia będę zdawać relację ze stanu konta. Opłata internetowa to 30 zł miesiecznie, którą osobiście będę dopłacać do konta by nie zabierało z pieniędzy składkowych. Oprócz tego będę robić screena raz w tygodniu ze stanem konta, gdzie nie będzie widać wpłacających.
moim skromnym zdaniem powinnas robic listę osób wpłacających i przedstawiac ją na forum (z doswiadczenia wiem ,iż wiele osob deklaruje wplaty a wcale ich z róznych względów nie robi) taka lista napewno się przyda (tylko bez nazwisk ,podawaj same imiona lub nicki )