Forum konie »

Re-voltowe zbiórki na wykup potrzebujących koni

ja tylko chcialam powiedziec, ze jesli Jiska, to jest faktycznie "dziewczynka od szarko", to jako jedyna z malolat kucykowych na fotoblogu, pomimo, ze nieco za duza do tego kucyka, prezentowala sie przyzwoicie, i nawet zabieralam glos w jej sprawie w watku chyba o fotoblogach.
Na Szarku nie jeżdzę juz od 2-3 lat. Kucyk padokuje sie całymi dniami i czasami pojdzie na spacer w reku. A w lecie czasami dzieci ze wsi przyjda sie przejechać i poprzytulać. 😀 Ze względu na swoj wiek (prawie 17 lat) oraz to,że jestem juz za duza na niego.Czasami tez pobawimy sie w jakies 7 gier czy cos 🙂
'
tak owszem jeszcze nie dawno na tym photoblogu byly zdjecia z jazd zgadza sie. Ale te zdjecia byly stare. Robione  wlasnie około 2 lata temu. Gdybym chciala jezdzic dalej na kucyku to bym jeździła na szarku na upartego. Wiec jesli mozesz to nie pisz tutaj ze chce go wymienić i jezdzic teraz na tym drugim bo tak nie jest. W chwili obecnej jeżdżę w czernichowie w stajni kopytko. Szarko od dobrych kilku mięsiecy nie mial na grzbiecie nikogo,kilka miesięcy temu dzieci jeździły na nim. Ja chcialam tylko pomoc zapewniając nowy dom dla kucyka i przy okazji Szarko by mial wkoncu kolegę. I moge to zagwarantować ze na kucyku bym nie jeździła...bez przesady mam juz prawie 18 lat.  👿
horsedream, ojejej, to straszne, ze wazaca 45kg dziewczynka, nawet jesli wysoka, jezdzila na kucyku. kucykowi nic sie nie dzialo, najwyzej dziewczynie niewygodnie bylo.
jesli chodzi o moja wagę to waźę nie cale 45 kg. I chce wszystkim cos wyjasnia na szarku nie jeździłam dobre 2-3 lata juz. Horsdream myslisz ze po co dawałam ogłoszenia ze poszukuje mniejszej osoby która by pojeździła kucyka? Po to ze ja na nim nie jeżdżę a chce zeby czasami sie ruszył bo to ze ma prawie 17 lat nie znaczy ze nikt z mniejszych osób nie moze na niego wsiąść bo mu nic nie dolega. Jest okazem zdrowia. Wiec jesli mozesz to nie wypowiadaj sie na nasz temat skoro nie wiesz jak jest.  💡
nie ważne Jiska czy skończysz te 18 lat we wrześniu czy nie🙂 17 czy 18 nie ma różnicy uwierz mi 😁
a kto Wam robi kopyta?
'
Tzn jakie bzdury pisze bo nie bardzo rozumiem?...rok temu przed wakacjami i w czasie wakacji Szarka u mnie nie bylo zacznijmy od tego bo był dzierzawiony.  😉
Witam! Pisze w imieniu stajni, która jest nowym domem Niko. Widzę, że odbyła sie tu poważna dyskusja na nasz temat. Chcę tylko napisać, iż Niko ma się świetnie, powoli poznaje się z nowymi kolegami i koleżankami. Uważam, że warunki w naszej stajni są świetne, konie są zdrowe, zadbane, więc źrebak będzie miał tu bardzo dobrą opiekę. Dla sprostowania - pracuje w tej stajni i jestem instruktorem, a oprócz mnie jest u nas wielu ludzi którzy dobrze znają się na koniach ( w tym i właściciel stajni !!), jeśli ktoś ma ochotę sprawdzić jakie panują u nas warunki i jak mają się konie serdecznie zapraszamy ! 😉 proszę również link do strony, ciągle dodawane są nowe zdjęcia w tym i zdj. Niko 😉 -----> www.stajniapysznica.dbv.pl
świetnie, myśle że wszyscy się cieszą, że niko dobrze trafił 🙂

Jiska - zdrać mi sekret, jak można w tym wieku ważyć 45 kg?  😵 ja takiej wagi chyba od urodzenia nie widziałam hahahaha :P
trzeba było tyle nie jeść
ta, i nie rosnąc 😉

a poważnie to jak sprawa z kucykami? umówione domy na 100% ?
Kajucha_123, na moją wizytę możesz liczyć 🙂 Chętnie odwiedzę stajnię i źrebaka. Życzę żeby się dobrze chował.
Plamkozaura prawdopodobnie kupi rewoltowiczka. Ma się kontaktować w sprawie z przetrzymania go w stajni do czasu załatwienia transportu. Będę pisac na bieząco, gdyby sytuacja uległa zmianie.
Co do kucyka to nie wiem czy mam gadac z rodzicami czy nie...bo widze tutaj wielkie dyskusje głownie horsdream na moj temat i Szarka. Wiec nie wiem czy jestescie dalej otwarte na moja oferte?
Jiska teraz zachowujesz się jak dziecko 😵 nie obrażaj się na cały świat tylko porozmawiaj z rodzicami bo to sprawa pierwszorzędna.
Nie obrażam sie 🤔...tylko poprostu nie wiem czy moja oferta jest dalej brana pod uwage bo jeśli nie to rozmowa z rodzicami jest bez sensu.
Jiska, nie bedzie brana pod uwage na powaznie, dopoki nie porozmawiasz z rodzicami.
Horsedream napisała: "Moje zdanie jest takie, chcesz kolejnego kucyka, dobrze, że do towarzystwa dla Szarka, ale mogę się założyć, że to będzie tylko wymiana bo zaczniesz jeździć na tym drugim, którego Ci ufundują. Odłóż sobie lepiej kase i kup sobie większego konia, nie będziesz musiała słuchać później uwag. "

To ja się zakładam!🙂 O co? Bo głupszego pomysłu niz "kucyk na wymianę do jazdy dla siedemnastoletniej dziewczyny" to dawno nie słyszałam :kwiatek:
Jiska - to ty jeszcze nie rozmawiałaś? kurcze no...biegiem... trzeba boks robić, jak nie ciebie to innej rodziny szukać....
w tyle czasu bym u siebie wybudowała a nie tylko zapytała potencjalnych chętnych eh...
Sprawa załatwiona z rodzicami kucyk moze przyjśc do nas 🙂...na 100%
A /przepraszam, że spytam/ jakąś część kasy dasz radę ?
Tak dam.
Tak dam.

jak to mówiłaś - przede wszystkim konkrety potrzebne do rozmów wszelakich 😉
Na pewno całej sumy nie jestem w stanie dać.
nadal piszesz bardzo konkretnie :kwiatek:

edit:
napisz: dam 50zł albo 2,5zł - to naprawdę skróci przebieg wątkowych dywagacji
Bo szczerze sama nie wiem ile jestem w stanie dac  😉...jaka jest minimalna kwota?
Spokojnie. Pytałam dla orientacji.
fajna rozmowa się zacyzna kolejna.
idz znów do rodziców i spytaj teraz o to (tylko negocjuj bo "nic" nie załatwia problemu 😉, do kwoty dorzuć choć ze 2 stowki od siebie - duża jesteś:P

pasuje? 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się