Forum konie »

Puśliska

wielokrotnie w tym wątku puśliska Diany były poruszane
wiem... ale jakoś ma zawsze sceptyczne podejście do "firmy Krzak" 😉
Ja w reku te puśliska nie miałam ale dziewczyny chwalą
Cobrinha, ja polecam Kieffery, może nie są takie mięciutkie jak Prestige, ale niezniszczalne, ja miałam je bardzo długo, a kupiłam używane. Sprzedałam w idealnym stanie dalej, użytkują się intensywnie i nadal w super stanie są z tego co mi wiadomo.

Mięciutkie są jeszcze puśliska firmy Bates. 😉
Tylko Bates jest w cenie Prestige 😉
a te Diany są tylko z tymi metalami przy sprzączkach , czy normalnie zeszyte też są ?
Dramka, nie do końca 😉

Prestige - 460
Bates - 325

Czyli jest prawie 140zł różnicy. Moim zdaniem to spora różnica 😉 Co nie zmienia faktu, że dalej drogo.
wiem... ale jakoś ma zawsze sceptyczne podejście do "firmy Krzak" 😉

to jest firma, ktora robi znacznie wiecej sprzetu niz prestige i daw mag razem 😉
blucha, one sa nitowane, nie szyte, czyli z blaszka.
Szkoda tylko że nie mają jasny brąz, bym wzięła bez zastanowienia
Proszę o pomoc  😵 Poszukuję puślisk do siodła prestige - jak wiecie skóra jest tam dużo delikatniejsze niż np. w kiefferze... Mam do wyboru puśliska z passiera i stubbena - które wg was byłyby lepsze do tego siodła? Zależy mi, żeby siodło nie wycierało się za bardzo pod pusliskami. Szukałam na xhorsie Prestizowych, niestety moje maksimum to 200 zł.
Ewentualnie jeśli polecacie coś innej firmy, rownież proszę o odpowiedz.
Dziękuje  :kwiatek:
Prima ja słyszałam dobre opinie o Kiefferach Gladiator. 😉 Mam takie ale niestety nie miałam jeszcze okazji przetestować  🤔 A cena też przyjemna- przeszukaj w google- możesz dorwać spokojnie za 200zł  🙂
Kieffery Gladiatory są w konik.com.pl za 200zł 😉
http://konik.com.pl/pusliska-bates

dlaczego nie jasny brąz  😵
Przeszukałam cąły wątek i nie znalazłam nic o strzemionach z nylonu.
Czy są one wytrzymałe i dobre? W nich można dorabiać dziurki? 🙂
Z góry dzięki za odp :kwiatek:
Jaki konkretnie masz na myśli?
Przykładowo te (myśle nad ich zakupem m in dlatego pytam)
http://www.gnl.pl/pusliska-nylonowe-busse-status-p-9376.html
ale chodzi mi w ogóle o nylonowe
34zł  🤔 muszą być extra  😁
Spokojnie Dramka  😀 Faktycznie jakościowo muszą być na 6+ ale dałam tylko przykład z tej strony ;__; Źle sie wysłowiłam, nie chce tych konkretnych. Poprostu chce wiedzieć czy są wytrzymałe jak normalne i czy w czasnie np Treningu skokowego nie puszczą.
Mój błąd ;-;
Zainwestuj w takim razie w skórzane z taśmą wewnątrz
Kieffer Gladiator vs Diana ? Ma któś porównanie? Bo różnica w cenie jest....
Diana  🤣
Karino1998 miałam i kieffery i diany.Zdecydowanie Diany 😀
dokładnie 🙂 Diany lepsze 🙂 kieffer strasznie sztywne i twarde.
i Diany 100zł  😉
A jak Diana z wyciąganiem się?  Mają jakąś taśme w środku ?Czy na aukcji jest możliwość wyboru koloru,rozmiaru?

czym zabezpieczacie sprzaczke? futerko? kawalek skory?
Przeszukałam cąły wątek i nie znalazłam nic o strzemionach z nylonu.
Czy są one wytrzymałe i dobre? W nich można dorabiać dziurki? 🙂

Czasami jeżdżę w siodle, przy którym są takie puśliska (firma Norton). Wydaje mi się, że są dość wytrzymałe - mają kilka miesięcy, użytkowanie rekreacyjne - niestety nie wiem jakby się sprawdzały przy intensywnym treningu skokowym, ponieważ koń, który chodzi w tym siodle, jest typowym koniem "szkółkowym" ale jeździ też dużo w tereny (o ile, to ma jakieś znaczenie, jeśli chodzi o zużywanie się puślisk  :?🙂. Poza tym jest możliwość dorabiania dziurek.
Karino1998 mi bardzo dobrze służyły, nie powyciągały się, delikatnie powierzchownie ta skórka się przetarła 🙂 jak ja je kupiłam to wtedy miał na aukcji dwa kolory - brąz i czarny i długość akurat mi odpowiadala ( chyba 140 miały ) ale może napisz do niego jakie byś potrzebowała 🙂 na pewno coś znajdzie 🙂 a co do puślisk to i tak najlepsze są te stare zwykłe grube stubbeny albo kieffery. Bez taśmy. Nie do zniszczenia puśliska 🙂
Bacik90, moze i nie do zniszczenia pusliska, ale bardzo pieknie niszcza siodlo i sie wyciagaja.
Karino1998, diany sa z tasma w srodku, nitowane jak prestige. rozmiar jest jeden 145 bodajze. sa warte kazdej zlotowki. ja musze napisac do dystrybutora zeby zalatwil u hindusa jasny braz 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się