Znacie może jakiś miękki kantar, ktory nie ma regulacji nachrapnika? Koń strasznie się obciera od tych sprzączek. Obojętnie jaki kantar, zawsze ma rany na pysku.
merciful, może zamów z www.lagat.pl ? Dziewczyna zrobi Ci co tylko zechcesz i to za naprawdę rozsądne pieniądze 🙂 Dzisiaj byłam w sklepie i ma naprawdę boskie kantary 😍
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=725.msg1499093#msg1499093 date=1345459838] ash mój też maskarycznie niszczy kantary. Dlatego ja kupuję te tańsze. Ostatnio w pół roku załatwił 2 kantary 😤 [/quote]
Witaj w klubie , tyle , że mój niszczy każdy co dwa miesiące , i to nie są tanie kantary ... W większości eskadrony 😉)
Jestem fanką kantarów Eskadrona i Lami-cell. Jak na razie najtrwalsze kantary jakie miałam. Eskadrona to się chyba nie da rozwalić.
Piszę a propos - znalazłam mój kantar eskadrona na padoku po 2 tygodniach deszczów - pordzewiały mi metalowe elementy. Da się to jakoś "odnowić"? Szkoda go, bo ogólnie trzyma się super, tylko ta rdza...
Dzionka, uwierz mi że Eskadrona da się załatwić i to bardzo szybko. Wiesz jak? Wystarczy go założyć na łeb mojego Księcia i problem z głowy. Nigdy nie kupie mu kantara droższego niż 40 zł. Szkoda kasy i nerwów!
chyba jeszcze nie widziałam eskadronowego kantara, ktory by nie pordzewiał. wszystkie używane znajomych nie są mega ściochrane, ale zawsze pordzewiałe. i często mają ten napisik na nachrapniku porozdzierany. o dziwo york mi nie zardzewiał od roku :o a ostatnio wiecznie jest mokry, np na noc na dworzu go zostawię, albo koń codziennie się tarza w rosie rano. kurka mógłby się zepsuć, bo mam ochotę na coś nowego 😉 nie wie ktoś gdzie są promocje jakieś ciekawe eskadronów z poprzednich kolekcji? bo bym się skusiła na choć jeden "wyjściowy" od święta firmowy 😉
Jak pierzecie swoje kantary? Ja ostatnio próbowałam prać ręcznie (o ja głupia, cóż, całe życie się człowiek uczy...) to zaczął się odbarwiać. Boję się, że jak wrzucę do pralki to cały bęben mi poobija. 😵
Niezawodny lamicell po dobrych kilku latach używania nam się rozpadł, szukam czegos podobnego rozmiarowo (duzy full, nie mniejszy od tego lamicella) - jak wypadają te Yorki z polarem rozmiarowo, a jak euro-stary?
Mógł by mi ktoś coś więcej opowiedzieć na temat kantara euro-star stripe ? Jak z jakością taśm i szczególnie sprzączek? 🙂 zastanawiałam się nad kupnem go dla psuja 😁
dommaz jak macałam ten kantar to bardzo nie podobało mi się podszycie neoprenowe, które było bardzo nierówno wykończone. na bank by obcierało konia 🙄 ale może trafiłam na jakieś 2 trefne egzemplarze
dommaz ja miałam kantar ES, co prawda nie stripe'a tylko taki zwykły, jednokolorowy i byłam baardzo zadowolona. Jakość naprawdę fantastyczna. Bardzo trwały, mega porządny. Nie był sztywny i super się układał. Bez porównania do np. Eskadrona. Podobało mi się też to, że podszycie było na paskach policzkowych, a nie tylko na nosie i potylicy. Mój wrażliwiec się od niego nie obtarł. 😉
Wie ktoś może jak nazywa się kantar ES w kratkę /czy mogę (i gdzie) dostać brązowo-czarny, bo mamy taki ponad 5-letni sponiewierany, ale trzyma się dzielnie i chciałabym taki jeszcze jeden 💘 kilk
lusia722 strzelam- check burberry? Tak jak kolekcja czapraków w kratkę? http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/90 To musi być jakaś baaardzo stara kolekcja. Nigdy nie spotkałam się z tymi kantarami w sklepach. Ale bardzo ładny. I koń niczego sobie.😉
ashtray ja właśnie też nie spotkałam takiego w sklepach. A na prawdę nie do zdarcia, używany jest codziennie na kilka koni na padoki-sprany i pordzewiały trochę sprzączki, ale jak widać na zdjęciu nadal jest "wyględny"\
Mam pytanie o 2 kantary. Fair Play latina - potrzebuję kantara podszytego futerkiem a niedrogiego, obecnie mamy york softy - niestety podszycie na potylicy jest tak zrobione, że wychodzi mojemu z boku zamiast za uszami. Więc pytanie czy w laitna to podszycie wypada tam gdzie być powinno 😉 oraz czy to futerko jest faktycznie miękkie czy taka "szmata". No i jeszcze te okucia? Nie obcierają? http://allegro.pl/kantar-latina-fairplay-czarno-kawowy-full-i2739674362.html
Drugi to Fair Play Ciba - czy to podszycie faktycznie jest takie super?
zielona_stajnia ja mam kantar latina i jestem z niego zadowolona. Leży dobrze, nic się nie przesuwa i nie obciera, futerko...hmm przyznam że dawno nie macałam, bo kantar od dłuższego czasu sobie wisi w pace, ale jak mnie pamięć nie myli to nie było najgorszej jakości 😉
Ponawiam 👀 Wie ktoś może jak nazywa się kantar ES w kratkę /czy mogę (i gdzie) dostać brązowo-czarny, bo mamy taki ponad 5-letni sponiewierany, ale trzyma się dzielnie i chciałabym taki jeszcze jeden 💘 kilk
Dramka moja kobyła nosi wszystko full łącznie z ogłowiem, a Eskadrona biorę jej coba....full jakoś tak brzydko leżał, niedopasowany, a po skróceniu nie podobało mi się że paski po bokach były takie długie 😉