Forum konie »

Jaki kantar najlepszy? Jakich używacie? Jakie polecacie?

Jak dla mnie Schockemohle. Futro jest tez po bokach a regulacja swietnie pomyslana (z obu stron).
Mam te Eskadrona z futerkiem, ale zdecydowanie wole ten Schockemohle.

gdzie kupię taki kantar Kavalkade w Polsce?
[img]http://i.ebayimg.com/13/!Bj3dT0QB2k~$(KGrHqMH-DUEs+pkY2UDBLVL)r7t9w~~_12.JPG[/img]
Ktoś brzydki ten kantar jak kupa  😁  :kwiatek:

Mój HORZE  😍
Dramka, ile takie Horze kosztują pewnie koło 100?
Marzy mi się taki kantar ale one są jakoś nieproporcjonalnie drogie..
ja polecam fair-play'e podszyte polarkiem, mam taki jeden i bardzo go lubię 🙂 poza tym ze dziurki (tzn ten metao dookoła) rdzewieją..
ale reszta ok  😀
Burza ja taki kupowałam w pasi koniku i kosztował 89 fakt tanie nie są, ale rewelacyjne dla koni obcierających się, bo mają też polar na paskach policzkowych, także polecam
anja, wiem, mam w stajni takie Kieffera i są cudowne, ale generalnie szkoda, że nie odrobinę tańsze.
Czy tylko mi się wydaje, że Eskadrony Niciaki są sporo lepszej jakości od zwykłych (chodzi mi o kantary)?
Zuź, jeśli niciaki są lepszej jakości, to nie chcę wiedzieć jakiej jakości są normalne.. 🤔
Mój koń poradził sobie z niciakiem w kilka dni 😁
A ja kupiłam dwa dni temu kantar w romby ten Api, i jak to jest full 🤔 ledwo dopięłam na ganaszach.
Szkoda bo cena dobra, a moje ukochane Tattini już znacząco droższe.
Burza, mówiłam przetestuj yorka! 😀
m0niSka, akurat tam byłam gdzie właśnie Yorka mają i kantar ich był jeden i to cob.
Za to zgarnęłam ochraniacze na tyły w jakiejś śmiesznej cenie, za kilka dni przetestuję czy dają radę. A kaloszki- bombowe, trwalsze niż Horze.
Burza, ale te kantary Yorka mają taką kolorystykę, coby Ci idealnie do nowych derkowych zakupów pasowała 😁

Co do ochraniaczy - dadzą radę 😉 W stajni, gdzie Samu stoi w treningu, do ciurania mają właśnie yorki - wyglądają nienagannie, chociaż bywają na kilku koniach w ciągu dnia..
kupiłam ostatnio kantar eskadrona... układa się beznadziejnie  😵
m0niSka, no ale jak nie było nooo. Chcę kupić ze dwa, trzy kantary na padok a styrane do oddania.

korsik, daj mu czas i kilka prań, zrobi się mięciutki jak kaczuszka 😀
Szukam uwiązu jakiegoś nie najgorszego czarnego, co możecie polecić?
A ja bym strasznie chciała mieć Eskadrona z futrem w jakimś ładnym kolorze. Nie wiecie gdzie można je dostać w trochę normalniejszej cenie niż 180zł..?
agull, generalnie najlepsze uwiązy aktualnie na rynku w niskiej cenie to York, ale kolorowe.
A zna ktoś kantar full większy od full Lamicela?
(mój kuń ma duuurzą głowę i mam problem, bo mi sie przestaje dopinać obecny ;/ )
a może jakiś extra full? eskadron? euro-star? inne marki??
eskadron ma x-fulla i to jast naprawede mega x-full
a może jakiś extra full? eskadron? euro-star? inne marki??

ciężko dostać ten rozmiar;/ narazie chodzi w Jacsonie, ale bidak nie chce się bardziej rozciągnąć 🙂
Tak samo jak inne rozmiary, nawet na allegro jest, dla chcącego nic trudnego😉

http://moto.allegro.pl/item910846350_equishop_kantar_eskadron_we_castrol_flax_beluga.html

a to co?😉
🙇 Zbyt dawno nic nie szukałam i chyba z wprawy wyszłam, dzięki!
Burza Ja swój HORZE kupiłam już używany za 10zł  😎
Dzięki Burza, będę miała na uwadze. Na razie jedna z re-voltowiczek poratowała Tattiniakiem za światną cenę  😅
Potrzebuję kantary - full i mały cob na araba, polecacie York'i ale które dokładnie modele? Podpowie ktoś? Albo pokaże na swoim koniu?
ja polecam w romby API bo ich full i cob mają trochę zanizona numerację. Ich full ledwo sie zmieścił na moim ogrze ale jakoś dopięłam 😅 i jak na razie nie narzekam.
Widziałyście jakieś kantary skórzane w ciut niższej cenie niż 150zł?
Argento, no właśnie, ja nie dopięłam 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się