Z tego co wiem, to fryzów jest więcej. Z tego, co zrozumiałam z "zeznań"😉 stajennego, to mają 5 klaczy. I są, jak to ujął, zapłodnione 😉 Jest jeszcze jeden mały, uroczy fryziu 😜 Jeśli ktoś chce zdjęcia, to służę.
Mam również zdjęcia z Jarużyna z zeszłego tygodnia, jeśli ktoś by chciał.
witam 🙂 jeżeli chodzi o stajnie w okolicach Bydgoszczy to polecano mi stajnie Gościeradz. Czy wiecie coś o tej stajni? Po ile są lekcje i czy opłaca się tam jechać ❓
ja trzymam konia i jeżdżę w Stajni Gościeradz 🙂 piękne tereny, duży padok stajnia położona nad Brdą, super instruktorzy jak i konie, po prostu raj na ziemi 😉 cena jazdy to 30zł 🙂 chętnie udzielę więcej informacji 🙂
taki lekki 🚫 😉 czy ma ktoś może w Grabowcu, Toruniu, w stajni jakiejś swojego konia, lub zna kogoś kto ma konia, lub dwa, i jest przychylny na dzierżawę/pół-dzierżawę. Lub po prostu by pojeździć trochę na koniu rozruszać go? 😅
Trudno to z jednej strony określić. Bo po mojej tego rocznej, długiej przerwie w niejeżdżeniu na ostatniej jeździe miałam pozycję "ratu jsię kto może. nie wiem jak się jeździ konno!". Ręce proste, sztywna w biodrach, garbienie się, ręce zamknięte. A w ferie gdy jeździłam codziennie po półtorej godziny, już nad rękami panowałam, były zgięte ładnie otwarte, i w miarę nad rozluźnieniem nie było takich jakiś problemów. Więc serio trudno to określić. NO ale rady z koniem to radę dam. Konia zepsuć, nie powinnam (w ferie w końcu jeździłam na koniu robionym pod ujeżdżenie i go nie zepsułam, właścicielka nawet zadowolona była z naszej pracy 😅 ). Ale tak w czasie to jeżdżę4lata. W tym tygodniu mam nadzieję na jakiś trening i poprawić w.w. błędy. 😉
Czy ktoś zna w okolicy Bydgoszczy( max 20 km), jakąś stajnie angielską, z trocinami i najlepiej w okresie letnim 24 na dobe na dworze?? z opieką dla alergika
savoir jak jesteś zainteresowana to znam kogoś z Kaszczorka kto szuka kogoś do jazdy, pisz na PW.
A ja bardzo chciałabym pochwalić nową ekipę Myślęcinka. Skusiły mnie te fryzy i pojechałam z koleżanką na jazdę. Nieźle ujeżdżone, przynajmniej ten mój, bo jak na rekreacyjnego konia to ustępowania to już sukces, dobry, dopasowany sprzęt, miła atmosfera, duuużo remontów, sympatyczni ludzie. Nowy, piękny parkur, do szczęścia brakuje wymiany podłoża na wewnętrznym placu i instruktora który dałby radę poprowadzić bardziej ambitne zajęcia niż "dojeżdżanie" i jazda w parze 😀
Całkiem możliwe że jest ona w fordonie. Po prostu słyszałam, że jest na tej ulicy i skojarzyłam z osielskiem 🤦 😉 😉 To co ktoś wie czy tam jest fajnie? Jak się jeździ, jacy instruktorzy i w ogóle czy się opłaca jechać ❓
Podobnie jak Visenna nie słyszałam dobrych opini. Kiedyś chciałam się umówić na jazdę, aczkolwiek kilka osób zniechęciło mnie skutecznie. Dodatkowo ogłoszenia w Świecie Koni o sprzedaży 1,5 i 2 letnich koni z tego miejsca z zaznaczoną opcją "ujeżdżony". Nie wiem czy pomyłka, przypadek, nie chciało mi się dociekać.
dziewczyny,help - szukam noclegu na zawody w Młyńskiej Strudze 29-31 lipca,Trojan odpada,bo wszystko zajęte...znalazłam jakieś adresy,ale ja potrzebuję przenocować w sumie 12 osób.
W Sąsiecznie, jest jakieś gospodarstwo agroturystyczne, ale nie mam tel. Na priva mogę Ci dać namiary na ludzi z tej miejscowości ,może oni będą umieli Ci pomóc. 😉
Ktoś, nie Młyńska, ale może Ciuruś w Kaszczorku? Myślę, że dałoby radę pokombinować, żeby jeszcze 4 osoby zmieścić, jeśli nie macie jakichś wybitnych wymagań 🙂 Może Agrofood w Grabowcu? http://stadnina.com/index.php?art=hotel