Podbijam temat. Znajoma szuka miejsca w kujawsko pomorskim, gdzie mogłaby pojeździć w tereny. Na codzień jeździ dwa swoje konie i startuje, więc jest bardzo wrażliwa na dobrostan koni, dlatego jakieś miejsca mocno turystyczne odpadają. Ktoś coś poleci?
Chodzi o pensjonat czy rekreacyjny wyjazd na cudzych koniach ? Jak pensjonat to Stajnia Nutka. Jak to drugie to Stajnia Fabianki w Siodle. W sumie w Fabiankach też można dać konie w pensjo ale wolnowybiegowy.
No i stało sie, po latach wracam do jeździectwa. Szukam szkółki jeździeckiej/osoby prywatnej z spokojnymi, dobrze ujeżdżonymi końmi. Zależy mi na dobrych warunkach zarówno dla jeźdźca (hala) jak i wierzchowców (konie zadbane, odżywione, nie wyeksploatowane). Im bliżej Torunia, tym lepiej, ale jestem zmotoryzowana- dla dobrej stajni, w której w przyszłości mogłabym spokojnie postawić swojego kopytnego, jestem w stanie dojeżdżać dalej
Poszukuję pensjonatu wolnowybiegowego z dojazdem komunikacją miejską lub kolejową z Torunia dla 6cio letniej klaczy (bezproblemowa w stadzie, przyzwyczajona do stania na wolnym wybiegu, mam ją od 5 lat, przeprowadzam się z Trójmiasta). Nie zależy mi na luksusach (ale sie nie obrażę jeśli bedzie hala), może być nawet stajenka przydomowa. Byleby dało się dojechać bez własnego auta z Torunia.