Wie ktoś coś na temat stajni w Marcelewie? To jest kawałek przed Kotomierzem, świetnie widać z pociągu (trasa Bydgoszcz-Gdańsk), tuż przy torach. Robi mega wrażenie. Ogólnie cały czas chyba w budowie. Co przejeżdżam to widać jakieś nowości. Mają mini tor wyścigowy (no dobra, nie taki mini), widziałam też jakieś przeszkody porozstawiane (podłoże chyba też niezłe). Lokalizacja mniej więcej (z google maps, ale foto tam jest dosyć stare): 53°15'48.1"N 18°05'19.6"E
Marclewo raczej będzie stajnią na potrzeby właściciela, sportowo - sprzedażową z tego co wiem. Faktycznie robi wrażenie, szczególnie jeśli się wie jak tam wyglądało przedtem. Nie wiem kto tam konie jeździ teraz.
Czy ktoś może polecić mi veta dobrego ortopedę z naszego woj. lub dojeżdżającego, który zna się na rzeczy ma dobre RTG i strasznie nie ździera kasy. Kogoś innego niż Ania Nowakowska?
Tak, z okolic Poznania, ale jeszcze niedawno jeździł dość regularnie do classica i do nas do stajni (Jarużyn) też miał przyjechać, więc da się go ściągnąć 🙂 jeśli to nie jest coś bardzo pilnego.
Przewoźny przyjeżdża normalnie do kuj-pom, był u mnie pod Toruniem a potem koń był u niego w klinice, polecam. Jest najbliższym ortopedą tej klasy więc zawsze zbiera kilku pacjentów na jeden wyjazd do kuj-pom i dzieli koszty dojazdów.
czy ktoś się orientuje, czy dostanę gdzieś w okolicach Torunia wysłodki buraczane 'od ręki'? Niemelasowane. Zamawianie zaczyna mnie trochę irytować, wiem, że gdzieś na starej trasie do Wawy coś jest ale mają tylko melasowane :C
Już wydawało się, że dzierżawa mojej kobyły wypali, ale niestety 😵 czy w tym naszym województwie na prawdę wszyscy są tak bardzo 🙄 inni? No nic, szukamy dalej 🥂
czy ktoś się orientuje, czy dostanę gdzieś w okolicach Torunia wysłodki buraczane 'od ręki'? Niemelasowane. Zamawianie zaczyna mnie trochę irytować, wiem, że gdzieś na starej trasie do Wawy coś jest ale mają tylko melasowane :C