ja wiem tylko tyle, ze jak moj kon stal u niej. To przyjechała do niej Olga Kulesza nastawiala wszystkie co trzeba bylo a Danka zajmowała sie ich dalsza rehabilitacja. Nie wiem może to się zmieniło. Jak bede za tydzień w weekend w Nakle to się z nia umówie i pojade do niej i podpytam.
saganek polecam Alberta Klimshę, ale dopiero we wrześniu będzie u mnie ( okolice świecia- Tucholi) smartini a tobie polecam Anię Jasińską z pomorza 😉 acu-wet, znajdziesz na FB 😉
Blackstones, o fajnie chętnie się dowiem. OBIBOK, obawiam się, że wrzesień to trochę za późno zwłaszcza, że kobył źrebny będzie, chociaż może, bo to 3/4 miesiąc..., chociaż jak nic nie wskóram. Ale dobrze wiedzieć. Dzięki
Macie jakiegos dobrego kowala do polecenia, który przyjedzie do Torunia? Może być z Bydgoszczy, najważniejsze żeby miał spokojne podejście do konia. Koń z problemami kopytowymi. Oprócz Kotkiewicza :kwiatek:
u mnie Kałabun był raz i tylko raz... niestety chciał wszystko na szybko, w efekcie koń przez kilka miesięcy nie dawał sobie gwoździ wbijać bo panikował... 😵
Mój koń ma paniczny strach przed Kotkiewiczem, pare razy spuścił mu z narzędzi po czym, po 3 latach stwierdził że ten koń jest niebezpieczny i on go robić nie bedzie. Długi czas upłynął zanim zaufał jakiemuś kowalowi, uczył sie na nowo ze narzędzia nie biją 🙄 IMO Kotkiewicz troche osiadł na laurach i ma że tak powiem troszkę wylane na klientów.
ekhem to jakby lekko jednak te województwo 😉 oczywiście Ostróda to już war-maz, ale NML to kuj-pom.
angelika04 nie wiem ile dla Ciebie jest te "niedaleko", szału z wyborem to nie ma. Z Ostródy lecąc na Olsztyn (ok 30km) na pewno coś się znajdzie. Tylko może lepiej zapytaj się w wątku war-maz, albo na fb (https://www.facebook.com/groups/386366211397293/?fref=ts). Natomiast tak pomiędzy z tym że bardziej za Iławą w kierunku Susz ma stajnię Januszewo ( http://www.januszewo.eu/). Albo jadąc z NML w stronę Brodnicy też coś ok 30 km jest stajnia Głęboczek ( http://xn--stajniagboczek-24b96d.pl/ ). To tyle co mi wiadomo 🙂
Mój koń ma paniczny strach przed Kotkiewiczem, pare razy spuścił mu z narzędzi po czym, po 3 latach stwierdził że ten koń jest niebezpieczny i on go robić nie bedzie. Długi czas upłynął zanim zaufał jakiemuś kowalowi, uczył sie na nowo ze narzędzia nie biją 🙄 IMO Kotkiewicz troche osiadł na laurach i ma że tak powiem troszkę wylane na klientów.
No nie wierzę, to wygląda na pomówienie. Ani pan Kałabun, ani Kotkiewicz nie używają przemocy do koni. Prawda podejrzewam jest zupełnie inna 🤔
Titina, żadne pomówienie. Kotkiewicz jest moim kowalem od lat i jestem zachwycona jego pracą. 'Prawda' którą sugerujesz jest nieprawdą. Z moim koniem można zrobić naprawdę wiele, przy kuciu podkowiaki w sliderach wyrównujemy szlifierką (także iskry lecą wszędzie, huk staszny) i koń nic sobie z tego nie robi. A po jednej wizycie Pana Kałabuna koń przez kilka następnych kuć wpadał w panikę gdy przychodziło kucia i Kotkiewicz kilka miesięcy poświęcił na odkręcenie tego (np. pukając delikatnie w kopyto żeby do konia dotarło, że krzywda mu się nie stanie) Jeśli ktoś jest zadowolony z jego pracy - świetnie, gratuluję i cieszę się, bo znaleźć sobie odpowiedniego kowala to nie taka łatwa sprawa. Jednak forum jest od tego, żeby wyrażać opinie i uprzedzać, jeśli z kimś miało się nieprzyjemne doświadczenia. Ot i tyle
[quote author=Malina_M link=topic=722.msg2557663#msg2557663 date=1465936578] ekhem to jakby lekko jednak te województwo 😉 oczywiście Ostróda to już war-maz, ale NML to kuj-pom. [/quote]
Nowe Miasto Lubawskie – miasto w województwie warmińsko-mazurskim, siedziba powiatu nowomiejskiego.
Czy któraś stajnia w naszych okolicach ma na sprzedaż konie rekreacyjne? Chodzi mi o kupienie konia z takiej właśnie stajni dla towarzystwa do swojej kobyly. Miałby dożywotnią emeryturę na pastwiskach.
titina swoje widziałam i kłócić się nie będę 😉 Jacek Kułagowski jest jedynym kowalem któremu ufa i daje sie robic, bo podchodzi do niego ze spokojem. Każdy który, zacznie go szarpac, nie ma szans. Ot taki panikarz. A z Kotkiewiczem troche doczynienia miałam, dla spokojnych koni jak najbardziej, ale troche nerwowy jest, myślę że to dlatego że dużo zleceń ma i męczyć się nie musi jak nie chce 😉 Mój koń po 3 latach robienia przez Kotkiewicza, na sam jego widok siadał na tyłku i zwiewał. Do kazdego konia trzeba miec inne podejscie. 🙄
Czy któraś stajnia w naszych okolicach ma na sprzedaż konie rekreacyjne? Chodzi mi o kupienie konia z takiej właśnie stajni dla towarzystwa do swojej kobyly. Miałby dożywotnią emeryturę na pastwiskach.
A nie myślałaś o wzięciu czyjegoś emeryta? Trochę takich osób jest, sama mam łąki i domową stajnię między Toruniem a Bydgoszczą i kilka osób się mnie pytało, czy nie brakuje mi konia d towarzystwa a oni mają po sporcie/kontuzjowanego/starszego którego chcieliby dać na wieczne pastwiska a nie ma na to warunków w naszych okolicach