Pilnie poszukuję treningów ujeżdżeniowych w okolicy Bydgoszczy (możliwie blisko). Może ktoś mógłby coś doradzić? Żaden duży sport, po latach rekreacji bardzo chciałabym zacząć znów się rozwijać, zrobić jakiś następny krok, najlepiej w układzie tylko ja +trener/instruktor. 😉 Chętnie na pv, z danymi kontaktowymi :kwiatek: Wbrew pozorom ciężko coś znaleźć..
Hej, mogłabyś troszkę więcej napisać o Pani Kruk, ewentualnie jakaś strona internetowa? Gdzie prowadzi treningi? Niestety google mi nic nie powiedział. Będę wdzięczna 🙂
Gdyby ktos szukal stajni wolnowybiegowej w okolicy Sępólna Kujawskiego niech uderza do mnie na pw. Sprzedalam tam mojego konia i jest to naprawde genialne miejsce.
Gdyby ktos szukal stajni wolnowybiegowej w okolicy Sępólna Kujawskiego niech uderza do mnie na pw. Sprzedalam tam mojego konia i jest to naprawde genialne miejsce.
Czy ktoś zna może stajnie Nowe Dobra? (nie wiem czy dobrze odmieniłam) Chyba okolice Chełmna? 👀 Chciałabym się dowiedzieć jeszcze czegoś o stajni w Dąbrowie Wielkiej (okolice Nowej Wsi Wielkiej, Nowej Wioski; nie jestem pewna ale podobno jest tam jakaś stajnia). Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje :kwiatek:
Bardzo wstępnie rozglądam się za fajną stajnią na emeryturę/odpoczynek/lekka praca w okolicach Torunia z rozmachem powiedzmy 50km. Najważniejsza dla mnie jest opieka konia, która po prostu musi być super. Bez wydziwiania i oszczędzania na żarciu. Kuń nie wymaga żadnych zabiegów, jedynie dostaje suplementy. Druga najważniejsza rzecz dla mnie to pastwiska. Takie prawdziwe. Mile widziany chów bezstajenny w lecie lub opcja "konie stoją do oporu". Raczej stajnia kameralna. Ja bym sie cieszyla gdyby w pobliżu był jakiś las ale nie jest to koniecznością. To nie musi być typowa emerycka stajnia. Cena i dojazd bez znaczenia. :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Ok - to może inaczej. Może nie musi być kameralna - może może być na 120 koni 😲 🤔 :zemdlal🙁 aż sama nie wierzę że to pisze 😉) Trochę się pogubiłam. Ile jest stajni w Grabowcu? Czy w każddej jest pensjonat?
zoyabea z tego co wiem to ze stajniami w Grabowcu wyglada tak: - agrofood - duza stajnia, sa wolne boksy - stajnia zacisze- nie wiem jak jest teraz ale niedawno nie bylo tam pensjonatu. Ale z tych stajni ktore wymienilas najbardziej by odpowiadala. Sa pastwiska, malo koni, kameralnie, i raczej przystepna cena. - Mlynska struga - prowadza pensjonat ale nie ma miejsc - Cassino - obecnie nie ma juz pensjonatu
Dzięki! :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: Tak mam kilka pytań: A wiesz może na jakich zasadach konie są wypuszczane na pastwiska w agrofooddz'ie ? W sensie ilość godzin i po ile koni? Po ile mniej więcej jest koni w jednym budynku/stajni? Czy stajenni przestzregają tego o co sie prosi w kwestiach karmienia itd??
Postaram się znaleźć gdzieś namiar na Stajnie Zacisze.
Kurcze. Strasznie trudne jest szukanie pensjonatu w rejonach ktorych się nie zna. I weź tu człowieku bądź mądry - czy wstawić konia do molochu ale być u niego często, czy wstawić do konskiego raju i być u niego raz na 2 tyg.. i tak źle i tak niedobrze 😵
Może znasz jeszcze jakieś stajnie godne polecenia w okolicach Torunia lub do powiedzmy 80 km ( choć to chyba jest przegięcie dla mnie ;()?
zoyabea, jesli nie trenujesz to wstaw konia do "konskiego raju". Nic mu po Twojej czestej obecnosci jesli bedzie stac w gnoju, nie bedzie spedzal calego dnia na wybiegu czy bedzie mial scisle wydzielane siano. Moze jednak uda sie znalezc ideal i kon bedzie mial raj, a Ty dobry dojazd, czego Ci zycze 🙂
zoyabea, jesli nie trenujesz to wstaw konia do "konskiego raju". Nic mu po Twojej czestej obecnosci jesli bedzie stac w gnoju, nie bedzie spedzal calego dnia na wybiegu czy bedzie mial scisle wydzielane siano. Moze jednak uda sie znalezc ideal i kon bedzie mial raj, a Ty dobry dojazd, czego Ci zycze 🙂