[quote author=parówka link=topic=71.msg2330266#msg2330266 date=1428177172]
Mam małą zagwozdkę dotycząca kursów. Czym kurs szkolenia podstawowego PZJ różni się od kursów tego typu:
http://kursy-sport.pl/11-kursy-instruktorskie/94-kurs-instruktora-sportu-jazda-konna.htm? 🤔
Obiło mi się o uszy, że robiąc kurs PZJ posiadam uprawnienia do prowadzenia jazd w ośrodkach certyfikowanych przez ten związek?
Totalnie się nie orientuje w temacie i nie bardzo mogę się doszukać co i jak z tym wszystkim.
[/quote]
Każdy Instruktor lub trener sportu kiedyś powinien a obecnie musi mieć potwierdzoną wiedzę praktyczną ( to wynika z zapisu w ustawie Deregulacyjnej ) . W przypadku
Instruktorów i trenerów sportu praktycznie nie ma innej możliwości żeby nie byli zawodnikami z potwierdzoną karierą zawodniczą . Kiedyś ktoś napisał że oczywiście nie każdy zawodnik musi umieć przekazać wiedzę i to też prawda , bo nie każdy zawodnik musi być trenerem zwłaszcza jak nie umie przekazać wiedzy , ale jak by co to przynajmniej jeden warunek spełnia . 🤣 😉 Kurs przytoczony przez parówka jest prowadzony przez osoby nie posiadające uprawnień praktycznych zgodnych z obowiązującym prawem , a dokumenty potwierdzające nabyta uprawnienia są fałszywe . ponieważ świadomie wprowadzają ludzi w błąd , nadużywając w swojej ofercie słowa
uprawnienia .. 🤔
P.S Jaką wiedzę praktyczną posiada pani trener 2 klasy ( obecne prawo nie przewiduje takich tytułów ) prowadząca ten kurs na Instruktora Sportu ???? Ja nie znam , niegdy nie słyszałem i nie mam pojęcia kto to jest i jaką karierę praktyczną ma za sobą , w internecie zero wiedzy , ani jednego zdjęcia na koniu !!! Może ktoś mie oświeci . 😲 Kto to jest !!!! 🤔 Może parówka ma wiedzę skoro poleca ten kurs ? 🤔