Forum konie »

og. holsztyński Liberado- KJ Olmet

Czy ktoś ma lub zna potomstwo tego ogiera, czy jest warty polecenia?
Jakie źrebaki są po nim, czy coś chodzi w sporcie i jak wyglądają pokrojowo?
Szukam ogiera dla  klaczy Sp, będzie to jej pierwszy źrebak więc nie chce wydawać fortuny na krycie, inseminacje albo jechac na drugi koniec polski.
chodzi o tego Liberado? http://www.swiatkoni.pl/announcements-display/horses-1630.html

Jeśli tak, to prawdopodobnie znam jego corkę, bardzo ciekawa kobyła, ładnie zbudowana, ale młoda, więc swoją przygode w sporcie dopiero rozpoczyna.
Dokładnie, o którego Liba chodziło ? Bo u nas stał jeden gniady rok czy dwa temu.
Chyba o tego siwka bo ten jest z KJ Olmet  😉
dokładnie chodzi o siwego 11 letniego Liberado po Corrado I
opolanka a masz moze fotki tej klaczy? bede wdzieczna
niestety nie mam , ale za 2 tyg beda zawody to sie dopytam, czy na pewno jest po Liberado, bo nie wiem na 100% i zrobie fotkę.
A napisałam bo nie wiem gdzie teraz ten 'mój' się podziewa 🙂
opolanka będę mega wdzięczna bo przy najbliższej rui chciała bym już mieć coś konkretnego na oku🙂
ja mam klacz po liberado ma prawie 6 lat,nie startowałam na niej ,ale jest w treningu i bardzo dobrze sie sprawuje🙂zresztą parę koni startowało w czempionatach w tym roku(po liberado) np deja vu pod T. Kleinem,z tego co mi wiadomo koniki po tym ogierze są bardzo przyjacielskie,mają ładny ruch i predyspozycje skokowe,moja klacz jest bardzo poprawnie zbudowana,mocna ale przy tym szlachetna,napewno jest to ogier godny polecenia🙂
Zairka klacz o której myślałam, to własnhie wspomniana juz Deja Vu, zdjęcia odszukam i jakieś podeśle.
Liberado startował w zeszły weekend w Witaszycach na zawodach towarzyskich, jechał L z tego co pamiętam,
widać , że ma możliwości na dużo więcej, kawał fajnego konia, mimo to ja bym nim nie kryła swojej kobyły.

Siwy stoi teraz w KJ Olmet w Ostrowie Wlkp u p. Michała Rynowieckiego.
[quote author=głuszak link=topic=7085.msg318057#msg318057 date=1250544278]
np deja vu pod T. Kleinem,
[/quote]
a nie pod t kowalskim??
Deja Vu nie szła championatu pod Januszem Kowalskim, ale w ubiegłym roku pod Krzyśkiem Gozdkiem. Tak dla sprostowania.
ale jest kowalskiego?

takie wscibstwo  😉
tak 😉

edit: i rzeczywiście zgadza się, że p. Tomek startował na Deja Vu na MPMK, zdobył 11 miejsce.
ogloszenia dajemy w innym dziale  😤

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się