Forum towarzyskie »

Usuwanie psów i kotów na Ukrainie - Euro 2012

Sluchajcie nie wiedzialam gdzie to wkleić a napewno znajdzie się tu wiele osob zainteresowanych...
http://prawoslawnypartyzant.wordpress.com/2011/10/11/uwaga-do-wszystkich-tych-ktorzy-nazywaja-siebie-ludzmi/

Albo odeślijcie mnie do jakiegoś wątku petycjowego ja szukałam ale nic nie zlokalizowałam, a wyszukiwarka mi szwankuje.

Nie konie ale to raczej nie istotne w tej sytuacji...
Podpisów wymagają niewiele więc myślę że warto się pośpieszyć.
O ile ufać tej informacji a obawiam się że można...
ufać można, kiedyś były reportaże na ten temat, widzę proceder nadal trwa :/
z oporami podpisałam, nie lubię podawać tylu danych o sobie w sieci
jeśli problem psów i kotów jest nadmierny i nie można im znaleźć domów to jestem za HUMANITARNYM uśpieniem, ale nie za paleniem żywcem.*

* Przeczytać uważnie kilka razy.
Podpisałam, dam to jeszcze do innych stron internetowych... Tak jak Notarialna rozumiem uśpienie, ale palenie żywcem?! Oni na głowę upadli  :/
[s]Alten, gdzie jest link do petycji ? Nie moge znalezc.. sam artykul i zdjecie jest tak przerazajace dla mnie, ze az boje sie wejsc w jakis link do kolejnych zdjec :-([/s] wygooglalam, podpisalam, wrzucilam na FB ..
A czy mogłabyś wkleić link do petycji?
Ale oni z tymi krematoriami to już tak chyba z rok, jak nie dłużej?
też mi się zdaje, że to długo trwa, ale dopiero teraz sprawa bardziej się nagłośniła...
O właśnie to miałam wrzucać tu.

Ta sytuacja to na 100 % prawda? Bo nie chce pisać do gazetki niepotwierdzonych informacji.
Nie rozumiem kurde jakim cudem taka bogata unia nie może dać środków na humanitarne załatwienie sprawy . 
Ukraina nie jest członkiem UE. 😵

Z tymi krematoriami to akurat jeszcze nie słyszałam, ale że się w ało humanitarny sposób zwierzaków pozbywają to wiadomo od dawna. 😤
Alveaner : Nie interesuje sie za bardzo tym wszystkim sorka.  W takim razie czemu władze UEFA nic z tym nie robią o.O Istnieją na Ukrainie jakieś prawa zwierząt ._.?
No wiadomo wiadomo że kolorowo nie przestało być nagle. Ale kurde włąsnie koniecznie żywcem palić? Przywodzi mi na myśl to holocaust psi za przeproszeniem, a może i bez przepraszania.
Na pewno taniej jest jeździc po miescie z gorącym kotłem niż humanitarnie zabijac te psiny. Niestety.
Oby coś z tym zrobiono, a im wiecej osob wie tym chyba lepiej, a nóż ktoś z Re-Voltowiczów się bardziej wkręci, zainteresuje i coś zdziałą.
Nigna, Jakbyś posłuchała co na Ukrainie/ w Rumunii robią ze zwierzakami to by ci się wnętrzności poprzekręcały. Niestety miałam okazję posłuchać co, ale nie chcę tego powtarzać. Nie wiem czy to ta ich mentalność czy patologia, ale [rawda jest taka, że w krajach tych nie jest za bezpiecznie.

Wystarczy posłuchać kierowców TIRów z Polski, którzy tam jadą z ładunkiem...
Mój mąż się spytał, czy konie się tam też mieszczą, bo luzem biegające po ich drogach konie to też ponoć nie jest rzadki obrazek.
A o psach mówił, że faktycznie biegają całymi watahami i że jest ich mnóstwo.
ja również podpisałam

W głowie mi się nie mieści jak można tak robić 🙁
Podnoszę temat bo lekko zastygł:

reportaż  programu" czarno na białym"
Uwaga sceny drastyczne.  To jest na prawde przerażające ; o ... Cywilizowana Europa a jest bezradna na takie coś t.t
Mnie szokuje liczba podawana na fejsbukowym plakacie. 250 000 000. Czy nie kliknęło się za dużo zer...? 👀
Mój znajomy studiuje w Kijowie od tego roku i z tego co mi się obiło o uszy to jest opcja że  zer jest tyle co trzeba..

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się