Forum towarzyskie »

M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)

Ktoś ja myślałam o płytkach, potem o szkle, a skończyło się na płycie takiej samej jak blat.
Dworcika - pochwalę się, dzisiaj będę robić normalne aparatem dla ZZK Wrocław więc będzie można zrobić porównanie 🙂
brzezinka, aaa... to luz. W pierwszej chwili myślałam, że jest taki...o... po prostu.

escada, czekam niecierpliwie! 🙂
Ktoś jak nie przepadasz za myciem to olej szkło 😎 Ja mam, wprawdzie czerwone - w całej kuchni - ta częśc nad zlewem i nad kuchenką brudzi się najbardziej. I niestety jak się go często nie myje to brzydko wygląda. Ale czyste jest super 😉 Może z białym byłoby inaczej, nie wiem.
Podoba mi się moje szkło strasznie ale nie wiem czy w kolejnej kuchni zrobiłabym je jeszcze raz.

Cenciakos masz jakąś fotkę jak taka płyta wygląda na ścianie?
A to ja sie pochwalę osobiście wyprodukowaną złoconą mozaiką hand made.

demon super!!
Muffinka jeszcze nie mam fot, bo nie mam jeszcze kuchni. w drugiej połowie kwietnia ma przyjechać to wtedy zrobię.

Szukam pomysłów na oparcie do łóżka ale możliwe jak najcieńsze.
Kupiliśmy łóżko bez oparcia, ale wiadomo, ze jak się czyta, coś robi to się opiera plecami czy głową o ścianę... chciałabym ją jakoś osłonić. 
Myślałam o kolorowej plexi przyciętej na wymiar. Znalazłam też na necie pomysł z firanką. Nad łóżkiem półka, a spod półki wisząca jakaś śmieszna ozdobna firanka, ale boje się, że będzie się urywać. Myślałam też o jakiejś naklejce... co myślicie?
A może taka poducha na wymiar, z pikowaniem, przytwierdzona na stałe do ściany? Każdy tapicer zrobi Ci to wg Twojego gustu i pomysłu.
demon, wyprodukowana w sensie projektu, ułożenia czy też złociłaś kostki? W każdym razie super-efektowne. Wow.
podpinam się pod pytanie Halo 🙂
Demon? to Twoja łazienka, czy projekt dla kogoś?
Dzięki Dziewczyny. Nie, nie to absolutnie nie moja łazienka tylko biurowa dla klientów.
To taki mój eksperyment tzn klient chciał  biuro, aby wyglądało jak cytuje: "Pani Moniko nie wnikam w szczególy, ale jak przyjdzie klient to od progu ma wiedzieć ile zapłaci za godzinę " 🤣.  No to min zaprojektowałam łazienkę z mozaiką z 24 karatowego złota. Zaproponowałam, a pózniej sie okazało, że Włosi moga to zrobić za  3.600 euro za m2. Usłyszałam,że tyle nie zapłacą, ale chca taką łazienkę mieć. To kupiłam 24karatowe złoto w płatkach, ułożyłam wzór i każdą kostkę złocilam. Wyszło dużo, duzo taniej  😉
No i tak sobie myslę co by takiej nie zacząc produkować  😉 U siebie w chałupie na pewno zrobię mozaikę połączenie perłowej ze srebrem w jakimś nowoczesnym wzorze, ale to dopiero pod koniec tego roku.
demon bardzo pieknie! Ja uwielbiam drewno na podlodze w lazienkach..Jak juz keidys sie dorobie wlasnej chalupki, to sobie taka zrobie 😉 Narazie musze sie zawodolic szarymi kaflami w wynajmowanym mieszkaniu 🙁
abre, dzięki o tym nie pomyślałam  :kwiatek:
My na piętrze kładziemy wszędzie, a więc i w łazienkach szczotkowany dąb  mocno bielony co wprowadzi nieco ciepła do naszego ascetyczno-kamienno- betonowego domu.
demon - przegenialne!

btw - znacie jakieś fajne strony z inspiracjami? W moim pokoju zbyt wiele nie podziałam, ale chciałabym mieć troszkę bardziej dziewczęcą i delikatną sypialnie w różach i fioletach.
Dziewczyny szukam jakiejś ciekawej pufy 🙂 widziała któraś jakąś fajną?
Cenciakos, piękna ta Twoja łazienka  😍

Ktoś, również mam lustro na jednej ścianie, ciągnące się przez całą jej długość. Zamawiane u szklarza i przez niego montowane na jakiś klej. Baliśmy się, że może spaść, bo jest akurat na ścianie z kominem i czasami nie można jej dotknąć tak się nagrzewa, ale póki co trzyma się już trochę ponad 3 lata.
A odnośnie kuchni to my mamy tradycyjnie płytki:

Są na całej ścianie gdzie jest płyta i zlewozmywak i kawałek na bocznej, bo przy niej stoi suszarka.

demon, wow  👍
Witam

wiecie ,gdzie mogę dostac jakies rockowe,punkowe gadzety do pokoju ? jakies lampy itp  :kwiatek:
Naciau, w Leroy Merlin są lampy a'la oświetlenie sceniczne link
A tu zegary i inne gadżety z płyt winylowych http://zdrugiegotloczenia.pl/
demon gratuluję 🙂 spełniłaś moim zdaniem oczekiwania klienta 🙂 ja bym wyszła hahaha
i tylko wyobraźnia mi zagrała 🙂 widok tej łazienki w opcji rodzina np. 2+2  i te rozwalone skarpetki, ręczniki nie poskładane, zachlapane wszystko wkoło....oj...życie hahahha

i tylko wyobraźnia mi zagrała 🙂 widok tej łazienki w opcji rodzina np. 2+2  i te rozwalone skarpetki, ręczniki nie poskładane, zachlapane wszystko wkoło....oj...życie hahahha

dlatego też napisała ,że absolutnie nie moja  😉  🤣 ja nie mam opcji sprzątania codziennie. Nie mniej eksperyment dał mi do myślenia o wypełnieniu niszy na rynku.
A dlaczego byś wyszła ?
"Pani Moniko nie wnikam w szczególy, ale jak przyjdzie klient to od progu ma wiedzieć ile zapłaci za godzinę "
dlatego 🙂
to nie Twoja wina 🙂 Ty wykonałaś kawał dobrej roboty 🙂
demon zapisuję się w kolejce do tej srebrno perłowej mozaiki, albo może srebrno "niebieskiej"
podeślesz pw ile wychodzi m2 tego cuda
🙂
Bogdan ale jeżeli czyjaś praca polega na zarabianiu pieniędzy, a ludzie najpierw patrzą na opakowanie, a później na produkt to ma to sens. A jeżeli wymagania klienta mieszczą się w normach mojej estetyki to cóż w tym złego ? Czasami robi sie drogie projekty,zeby móc sobie pozwolić na fajne projekty za prawie darmo  😉
demon 🙂 ja jednak wolę rozmawiać 🙂
dobrze Ciebie rozumiem, wykonałaś zlecenie, miało ludziom uzmysłowić: jeśli nie masz kasy dużo aby nam zapłacić to idź sobie 🙂 wszystko bardzo dobrze 🙂 rozumiem przekaz.....nie mamy takiej kasy i wychodzimy...
nie odbieraj mnie źle
kawał dobrej roboty wykonałaś 🙂
to że wychodzę, nie jest do Ciebie😉
dla mnie komunikat wystarczający
to ma sens 😀

bardzo chętnie zobaczyłabym Twoje inne projekty🙂

Nie Bogdan zupełnie nie tak. Klient ma różne kancelarie i różne sprawy- także ludzi nie mających kasy, a ważne sprawy, ale ma też głowę na karku.
Dla rożnych klientów rózne miejsce spotkań  😉. Sama wiem jak opakowanie podbija cenę  😉 To może przykre, ale prawdziwe.
demon jak dla mnie wykonałaś projekt suuuper: do mnie to dociera: "Pani Moniko nie wnikam w szczególy, ale jak przyjdzie klient to od progu ma wiedzieć ile zapłaci za godzinę "
jako klient mniej kasiasty wchodząc do takiej łazienki...ja wiem,że to nie te progi i nie chodzi mi tu o kompetencje prawnika tylko wiem,że drogo usługa jego kosztuje
nie wiem dlaczego bronisz klienta🙂
ja do niego nic nie mam
to Ty wykonałaś kawał dobrej roboty
ciesz się z tego
ja nie wiem co tu wiecej powiedzieć
dobrą robotę wykonałaś, spełniłaś moim zdaniem oczekiwania klienta

nie wiem dlaczego bronisz klienta🙂

Nie wiem juz tak mam  😉przywiązuje się po tylu miesiącach.
Bogdan jestem glupkiem nie zrozumiałam Cie za pierwszym razem  🤔
głupek nie zaproponowałby takiego projektu🙂
czekam na kolejne 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się