yegua, ja zamawiałam ostatnio narożnik i jestem zadowolona, jest wygodny, łątwo się rozkłada, a tkanina rzeczywiście zmywalna- plamy schodzą po przetarciu wilgotną szmatką. Jest chyba w trochę innym stylu, niż szukasz, ale w sklepie mają spory wybór i dowóz jest gratis na terenie całej Polski 🙂 http://www.agnesmeble.pl/ (stolika kawowego narazie brak 😉 )
A ja tylko przypomnę się z tymi parowymi mopami, myjkami? Polecacie, używacie czy zwykły mop obrotowy? Chciałabym uniknąć /ograniczyć chemię ze względu na dzieci no i przy okazji ułatwić sobie życie.
nada, ja mam rocznego szkraba, dawałam radę przy odkurzaczu wodnym i zwykłym płaskim mopie z viledy. 😉 Do zmywania podłóg możesz kupić płyn NUK'a 😉 generalnie u mnie sprawdziło się odkurzanie 2x dziennie 😉 staram się to robić podczas pierwszej drzemki małej, a później po naszej kolacji przed kąpielą. Młoda odkurzać pomaga bo pcha odkurzacz, gorzej z myciem podłóg bo robi ślady więc ląduje w kojcu (moje wybawienie 😀 )
nada, ja mam mopa parowego silvercrest od 4 miesięcy. Myje nim podłogi co drugi dzień i jestem zachwycona. Podłoga jest po prostu czysta, czego nie mogę powiedzieć po myciu zwykłym mopem. Parowy ma te przewagę, że jest czysto a nie, że brud jest poupychany w fugach (to moje odczucie przy myciu zwykłym mopem). Codziennie odkurzam a co drugi dzień jadę mopem, raz w tygodniu jadę cała podłogę zwykłym mopem i ajaxem żeby "zaimpregnowac" płytki, bo mam wrażenie że para odbiera im blask.
Edit. Teraz w lidlu będzie inny parowy niż ja mam. Mój to 2 w 1 tzn odkurzacz + mop, ale funkcja odkurzacza to taki gadżet. Włączam ją co prawda za każdym razem, bo zawsze znajdzie się jakiś paproch, ale i tak przed myciem odkurzam zwykłym odkurzaczem.
Dziewczyny, które korzystały z MdM (z Wrocławia szczególnie). Od czego zacząć przygodę z MdM? Najlepiej od wizyty u doradcy finansowego? Możecie kogoś polecić?
Czy któraś natknęła się na klasyczne/retro klamki do mebli kuchennych? Fronty mamy białe, drewniane na style starych drzwi. Blaty z czarnego granitu.Lampy przemysłowe białe z czarnymi "kagańcami". Zastanawiam się raczej nad czarnymi lub stalowymi klamkami (stalowy zlew, kuchnia, okap). Byłabym wdzięczna bo zaczynam mieć dość tych wyborów "na wczoraj".
No i w końcu ją się doczekałam wyprowadzki, remont domu już na ukończeniu i do końca kwietnia się wprowadzimy. Cieszę się a jednocześnie jakoś żal wyprowadzać się z miejsca gdzie spędziliśmy tyle lat i razem urządzalismy. Teraz wszystko zaczynamy od nowa. a tak na marginesie to człowiek sobie nie zdaje sprawy ile gratów ma w domu dopóki się nie zacznie pakować hihi