Muffinka, ja tez 🙂 i dosyc mam mieszkania na pudlach, strasznie mnie to meczy... szczegolnie przed sesja! p.s. wlasnie dostalam smsa ze meble beda wieczorkiem 🙂
a ja mogę urządzić jak mi się zamarzy 86 m i... nie wiem od czego zacząć. 😜 wiem jedno - będzie prosto, sterylnie i tylko 3 kolory (biel, czerwień czerń).
U nas właśnie gipsują ściany i robią ściankę z karton-gipsu, zza której będą świecić halogeniki 🙂 Już się nie mogę doczekać efektu! Pewnie do końca tygodnia z tym skończą, więc od poniedziałku malujemy 🙂
Aaale mamy dylemat z kuchnią!! Chciałabym dwa kolory - za szafkami (z jasnej sosny) chciałabym coś intensywnego. np. turkus albo czerwień, a na reszcie ścian kremowy. Boję się, że to kiepsko wyjdzie, bo mieszkanie jest krzywe na maksa i mogę w ten sposób te krzywizny tylko podkreślić... Co myślicie?
Możecie polecić jakieś dobre sklepy z wyposażeniem? Poza IKEĄ? W ogóle się w tym nie orientuję i jeżdżę trochę po omacku. O Warszawę chodzi.
Dzionka, a jakich mebli szukasz? Polecam wybranie się do empiku i przejrzenie gazet. Wiele z nich informuje czytelników gdzie i za ile można dostać pokazane w nich meble. Są też duże katalogi reklamowe.
abre nie mebli w zasadzie, tylko rzeczy typu talerze, szklanki, sztućce (sztućce to Gerlacha kupimy na pewno, bo mają super opinie), jakieś kosze, akcesoria do łazienki... W sumie nie mamy niczego oprócz mebli 😀
A co do ostatnich zakupów - mam patelnię Zeptera (mój nr 1), czajnik elektryczny, komplet łych wszelkiego rodzaju do kuchni, ręczniki puchate, szczotę do kibla 😁 , szklanki z Duki (sprzedawali na sztuki po 3,90 więc nie mogłam sobie darować), shaker do koktajli i otwieracz do wina. Jak się uprzeć to damy radę już z tym się wyprowadzić 🙂
Dzionka, pojemniki do kuchni to Duka, Alma, Piotr i Paweł, zastawa stołowa wpadła mi w oko w AlmiDecor, koszy sama szukam bo jak dotąd nie trafiłam na nic ładnego. W K&M przy Trakcie Brzeskim znalazłam szafkę z koszami w stylu, który mi pasuje do łazienki. Pewnie się zdecyduję. Duże są w LM, czasem się ładne trafiają. Ale możesz też poszukać w sklepach z wyposażeniem z ratanu. Często mają dodatki z wikliny. Jeśli znajdziesz gdzieś akcesoria łazienkowe, takie nie tandetne, plastikowe i pomalowane złotą farbką, to daj znać 😉 Karnisze kupiliśmy w LM, tak samo zasłonki. Nie ma tragedii 😉
ehh troche nam sie cala sprawa przedluzyla, jak juz bylo po wszystkim to z kolei padl mi internet. jestem zachwycona pokojem, szczegolnie detalami, drobiazgami, dzieki ktorym tworzy sie nastroj. nie spodziewalam sie rewealcji a wyszlo tak, ze nie chce mi sie wychodzic z domu! no dobrze, obiecalam zdjecia, to jadziem: przed i po i najsliczniejsze rzeczy w tym wnetrzu:
ludziom ktorzy nie lubia mocnych kolorow pewnie sie nie spodoba, ale ja sie tutaj czuje bardzo dobrze 🙂
dziekuje dziewczyny :kwiatek: ja nadal jak wchodze do tego pokoju to sie zastanawiam czy drzwi nie pomylilam 😁 Strzyga, hihi jak nie masz pomyslu to napisz do Deko, ja tez nie mialam zadnego 🙂 to nic nie kosztuje w koncu.
Ale ja mam tak mały pokój, że nic spektakularnego jak u Ciebie się nie wymyśli. Chciałam wybić ścianę do gościnnego, ale jakoś rodzice nie popatrzyli na ten pomysł przychylnym okiem ( zupełnie nie wiem czemu). Mój pokój ma jakieś 4,5 x 2,8, wiec chyba cudów tu nie będzie.
kujka, Tylko nie kazdy ma odwagę do pokazania się publicznie w tv 😁
Też mam mały pokój, chciałam orzechowe ciemne meble i oliwkowe ściany. Ale kasy brak na remontowanie :/ Mój ma 2,5 na 3 czyli jest jeszcze mniejszy od Strzygowego pokoju :/
kujka, z resztą jak się chce zaprosić ich poza Wawę trzeba im opłacić przejazd i podróż. To mi chyba taniej i łatwiej wyjdzie wynająć kogoś na miejscu. Tylko gdzie szukać takich projektantów. Ja nie chcą niczego wymyślnego, tylko tak, żeby było miło w pokoju.
Notarialna, coz, mnie tez boli pokazywanie sie w tv ale lezenie sobie na moim pieknym lozku wynagradza moje cierpienie :P Strzyga, maly pokoj to nie problem, a wyzwanie dla projektanta 😉 idzie pw
kujka ten róż to jaka to firma? Szukam intensywnego rózu do mojego pokoju i znalezc nie moge. Ani Dulux ani Decoral mi nie odpowiada. Chyba, ze to z mieszanki? A moj pokoj wrecz przeciwnie, ma ponad 20m2 i rowniez zero pomyslu . 😵
WOW kujka WSPANIAŁY pokój 😜 😜 Przyznam, że przed był dość...bezpłciowy 😉 A takich pasów na ścianach to ja już w ogóle nie trawię 😀 Szkoda mi tylko tego ślicznego obicia kanapy i foteli bo jestem w tym komplecie zakochana od daaawna 😉
kujka super zmiana! Bardzo mi się podoba 🙂 Szczególnie po dłuższych oglądaniu, bo pierwsze wrażenie było szokujące 🙂 A ile wydałaś ze swojej kieszeni na to wszystko? Może być PW 🙂
Daniela, jesli chodzi o obicia to raczej nie beda mi juz potrzebne, moge sprzedac zawsze 😉 szepcik, si, panele, dokladnie Komforty, jak bedziesz chciala wysle Ci nazwe jak zadziala strona Komfortu 🙂
wiecie, chodze sobie po tym pokoju i sie usmiecham. i patrze sobie na niego... 😍 chyba bede sprzedawac bilety przy wejsciu 😜
A opowiedz jak to w ogóle się odbyło wszystko 🙂 ? W sensie pytali Cię o ulubione kolory, styl itd? Czy poprostu wparowali z gotowym projektem? Razem ustalaliście detale, coś zmieniałaś, sugerowałaś? Czy całkowicie zdałas sie na ich pomysłowość 🙂 ?
Daniela, nie mialam pomyslu ZADNEGO na ten pokoj. wiec niewiele potrafilam im powiedziec. Pytali, jakie lubie kolory, jakich nie lubie i nie chce miec (powiedzialam ze nie chce zoltego, ani zielonych pasow xD i ze nie boje sie kolorow generalnie). Powiedzialam ze szafa musi zostac bo korzystaja z niej wszyscy domownicy. Najwazniejsze bylo dla mnie, zeby pokoj spelnial nastepujace funkcje: - miejsce do spotkan ze znajomymi - miejsce do nauki - sypialnia/miejsce do odpoczynku/relaksu chcialam wnetrza z klimatem i pomyslem - tzn chcialam, zeby bylo widac ze byl pomysl na ten pokoj, ze wszystko jest w nim przemyslane, zeby stanowil zgrana calosc (bo wczesniej tak nie bylo, powiedzmy to sobie szczerze). Projektanci probowali ciagnac mnie za jezyk, ale ja naprawde nie wiedzialam, jak chce zeby ten pokoj wygladal. chcialam wygodnego lozka i duuuuzo miejsca na ksiazki. tyle. i nie chcialam zadnych konskich motywow. Spodobaly im sie moje orientalne studia i uczepili sie chetnie tego tematu, bo to chyba fajne do TV 😉 na pierwszy rzut poszla szafa. Przyjechal przedstawiciel firmy robiacej szafy, projektanci konsultowali ze mna jej kolor i w sumie caly wyglad zewnetrzny. Potem panele - mialam podac swoje typy, ostatecznego wyboru dokonali oni (ale byly to te, o ktorych mowilismy od poczatku). Podeslalam im z internetu zdjecia wnetrz, ktore mi sie podobaly. Wzieli to pod uwage, pomysleli. Zapytali, czy podobalyby mi sie niebieskie sciany i amarantowe dodatki (uwaga! DODATKI! :hihi🙂 powiedzialam ze tak 🙂 Potem juz jak doszlo do realizacji potoczylo sie to wszystko szybko. Nie mialam za duzego wgladu w meble, skonsultowali ze mna wybor lozka (materac wybralam sama ;] ) i regalu, reszta byla tajemnica 🙂 tak samo jak fototapeta, ktorej sie obawialam. Jednak wyszlo wszystko o wiele lepiej niz sie spodziewalam i naprawde jestem zadowolona. Jesli jakis dodatek czy mebel obecny na nagraniu nie podobalby mi sie - moge go zwrocic. 🙂
to bylo bardzo fajne doswiadczenie i kto wie, czy sie nie odezwe do Gosi i Dominika jak rodzice beda chcieli remontowac sypialnie czy kuchnie 🙂 polecam wszystkim, naprawde, bardzo sympatyczna ekipa a i na rezultat ich pracy narzekac nie mozna 🙂
edit: AHA! Najwazniejsze!Budzet z gory ustawiam ja i oni maja sie w nim zmiescic. Robocizna jest za darmo, projekt tez. Dekoratornia ma znizki w praktycznie wszystkich firmach, z ktorymi wspolpracuje przy urzadzaniu swoich wnetrz.