Forum towarzyskie »

M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)

Notarialna, tak, ale oni tez mnie zwykle załamują
moze mam specyficzny gust po prostu...
dokładnie ich projekty a zwłaszcza wykonanie jest takie tandetne.
najgorsze to jest mtv pimp my room :P

no nic, przeciez zawsze moge zmienic jak nie bedzie mi sie podobalo. a ja koncepcji na ten pokoj naprawde nie mam.
realizacja przesunela sie na styczen chyba. a szkoda, bo mialam nadzieje ze na sylwestra bede juz miala nowy pokoj...
(a o tym kiedy bedzie w tv to nawet nie chce wiedziec... dobrze ze to nie leci na jakiejs popularnej stacji..)
Edytka, jak ja Ci dziękuję za te plisy!!!! :kwiatek:
Ma któraś z Was kute łóżko ? Mogłabym prosić o zdjęcia i informacje gdzie kupowaliście? Będę wdzięczna, bo nie mogę się zdecydować :kwiatek:
U nas mieszkanie już opuszczone przez lokatorów i pierwsza nocka połączona ze sprzątaniem za nami. Kurde, łazienka jest paskudnie usyfiona, już nie mogę się doczekać jej remontu - to chyba już w przyszłym tygodniu. Za to umyliśmy sobie już gruntownie sypialnię, zostało tylko zagipsować w jednym miejscy ścianę i pomalować. Ja nie wiem jak się zdecydować na jakieś kolory, to chyba niewykonalne  😜

Jakie farby, w sensie jakiej firmy, polecacie do łazienek?
My, o ile dobrze pamiętam, w łazience mamy Duluksa. nie ma zbyt dużo firm które robią farby do łazienek/kuchni.
W pozostałych pomieszczeniach mamy Śnieżkę.
OK, będę miała na uwadze 🙂
Muffinka, gdzie są fotki twojego mieszkania?!  🤬 Potrzebuję inspiracji, bo wkraczamy w etap urządzania na poważnie  🙂

Proszę bardzo, oto nasza sypialnia po gruntownym wysprzątaniu i kolacja do łóżka  😁

Dzionka będą fotki, cierpliwości 😉
Fajną macie sypialnie, nasza jest taka mikroskopijna że prócz wyrka niewiele się tam mieści 😉
Ale za to salon mamy duży.

A kolor ścian do sypialni masz już wymyślony?
Dzionka, sypialnia wydaje sie bardzo podobna do mojej 😀
czy za ścianą tą za twoimi plecami masz kuchnię ??
Muffinka nie mamy wymyślonego koloru... Ogólnie mieszkanie będzie w ciepłych, ale nie pastelowych barwach. Dużo brązów, drewna, itd., ale konkretnie jeszcze nie wiem - na razie łazienka na tapecie.
Łazienka ma być taka:
http://www.se.pl/kobieta/dom-wnetrza/z-mozaika-w-tle_74752.html

W&W tak, dokładnie - za mną jest kuchnia  😀 A ile wy macie metrów? My 49.
chyba 47 😀
tak wygląda mniejwięcej moje
A to jednak trochę inaczej 🙂 Nasze wygląda tak: (proszę się nie śmiać z objaśnienia terminu "klatka schodowa", całe życie mieszkałam w domu jednorodzinnym i jakoś nie ogarniałam tego  😀 )
Fajne te Wasze mieszkanka dziewczyny. Nasze tez ma 49 metrów 😉 ale nie mam planów żeby pokazać.
Pewien etap za nami - dzisiaj fachowcy opuścili naszą łazienkę 🙂 Została w zasadzie zrównana z ziemią i zrobiona na nowo 🙂 Dojdą jeszcze drewniane elementy - półka nad wc, blat nad pralką aż do umywalki i drewniana szafka pod umywalkę. Wszystko ciemnobrązowe. Jak wam się podoba metamorfoza 🙂?

PRZED:

PO:
Super!!! Naprawdę bardzo fajna zmiana 😉

Ja po świętach też wstawię w końcu fotkę kuchni bo już prawie gotowa - wczoraj mąż montował szkło. Podobno fajnie wygląda. Ja jeszcze nie widziałam, bo jestem już od wczoraj u rodziców.

Dzionka to co teraz w najstępnej kolejności będzie w mieszkanku robione?
Muffinka teraz czeka nas malowanie wszystkich pokoi i w zasadzie możemy się wprowadzać 🙂 W kuchni jeszcze będzie instalowana zmywarka i montowane nowe blaty, ale to może w dalszej kolejności. Ta łazienka była najważniejsza, więc uuf. Cieszę się, że się podoba 🙂
No i nie mogę się doczekać fotek twojej kuchni, to szkło mnie inryguje 🙂
Cudowna łazienka !!!!
Jak tylko dotrę do domu - pewnie w drugi dzień świat to zrobie fotkę 😉 sama jestem ciekawa jak to wygląda. Mojemu T się podoba.
Daniela dzięki  :kwiatek: Jak dojadą blaty i ozdóbki, to naprawdę będzie to fajnie wyglądać 🙂

Muffinka czekam więc na fotki, nie zapomnij 🙂
Nie zapomnę, napewno za pare dni wrzucę fotki.
Wiem już jedno - nie będę robić nic innego tylko przez cały dzień będę musiała myć tą szybę🙂 napewno każdy pyłek będzie na niej widać🙂 już się doczekać nie mogę.
Dzionka, bardzo ładnie 🙂 tylko zdejmuj szybko tę naklejkę z kibelka 😉 :P
Anaa już zdrapane  😁

Dziewczyny, jakie macie kolory ścian w sypialniach? Wkraczam w etap malowania i mamy mocną różnicę zdań z moim lubym, bo on wychowany w domu z białymi ścianami, a u mnie mocne kolory - np. mój pokój jest ciemno malinowy 🙂 Lepsza jasna czy ciemna farba? Ja jestem za ciemną, lepiej mi się usypia w ciemnym pokoju.
imo jasna, ale co kto lubi 😉 
Do sypialni? czerwona  😍 + złoto. Zmysłowo, wystawnie, kosztownie, pysznie, orientalnie. Mam kremową  🙁 - ale to dlatego, że pokój ciemny jak piwnica.
My mamy błękitną - wybór męża, ja wybrałabym inny. Ale wydaje mi się że jak sypialnia nieduża to lepiej jasne kolory. Jakoś nie widzę ciemnych barw w małych powierzchniach.
Pokój u rodziców miałam beżowo - czerwony (mocno czerwony) ale to był duży pokój, teraz nasza sypialnia jest niewielka.
Z tego co czytałam to lepiej żeby sypialnia nie była w zbyt intensywnych barwach bo na dłuższą metę sa one zbyt męczące. Owszem na poczatku super mieć krwisto czerwoną, sexowną sypialnię ale gdy minie szał zachwytu nią  to zaczyna nas męczyć i przytłaczać. Radzą, żeby sypialnie były raczej jasne a dodatki stanowcze, kolory spokojne, relaksujące tak by po cięzkim dniu była odetchnieniem a nie napakowanym energią pokojem 😉 Ale wiadomo każdy czuje się w czym innym dobrze 🙂 Ja osobiście wolę delikatne sypialnie a jedynie akcenty intensywne 🙂
Daniela, mam w sypialni 3 kolory. biały czarny i czerwony. żeby czerwony nie męeczył oczu jest na ścianie za plecami.
mieszkam tu 2 lata i nie odczuwam, zeby te kolory miały jakis zły wpływ. jedno co mnie drażni to czerwona roleta która przy świecącym w okno słońcu powoduje, że w pokoju jest czerwono az oczy bolą. dojrzewam do zmiany 😉
No bo masz fajnie rozwiązany układ tych kolorów 🙂 Ja np nie wyobrażam miec sobie wszystkich czerwonych ścian + np ciemnych mebli i jakiś cięzkich bogatych dodatków, porpostu bym była zmęczona. Choć samo połączenie czerwień+czerń baaardzo lubie ale w ubraniach 😉

edit: tak sobie myslę Dzionka, że jak Ty lubisz mocne kolory i chcesz ciemno brązowe meble to może ściany w lekkim pomarańczu-pastelowym(wiem nie przepadasz za pastelami) alee dodatki czyli poduszki, narzute dać już intensywną 🙂 ? Słoneczne odcienie z ciemnymi meblami bardzo fajnie się komponują wg mnie 🙂 Mają charakter a jednocześnie nie są zbyt natarczywe. Bo żeby skomponować coś z bielą żeby luby był zadowolony to hmnn tylko błękit mi się widzi bądź fiolet, albo coś bardziej eleganckiego - ściany beżowe- coś jak kawa z mlekiem, meble brązowe i analogicznie dodatki biało-beżowe. Tylko nie myślę o takim ledwo ledwo beżu ale właśnie mocniejszym 🙂

coś takiego np  http://czterykaty.pl/czterykaty/51,57600,4582596.html?i=1  tylko te meble nie białe
albo tu, choć ja bym dodała pomarańczu bo zbyt delikatnie  http://czterykaty.pl/czterykaty/51,57600,6934214.html?i=0
Jakbym słyszała moich rodziców ;p

Kompromisem mogą być ściany w rozbielonym kolorze albo czesciowo ciemne, a częściowo jasne. Weź pod uwagę, ze jasne ściany są mniej zobowiazujace. Pokój możesz budować dodatkami, a łatwiej zmienić zaslony niż kolor ścian.

Ja mam teraz białe ściany, ale wynajmuje i niezbyt mam na to wplyw. Za to dużo czerwonych dodatków, na początku trochę się obawialam tej decyzji, ale nie żałuje. Nie nudza mi się ani trochę 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się