Elfik dam znać 🙂 Evson amatorskie raczej nie wymagają badań 🙂
Według uchwały dotyczącej Konkursów towarzyskich:
Zarząd Polskiego Związku Jeździeckiego zatwierdza konkursy towarzyskie w jeździectwie organizowane zgodnie z poniższymi warunkami: 1. Przestrzeganie przez organizatora, obsługę oraz uczestników przepisów związanych z dobrostanem koni, 2. Przedstawienie przez uczestników konkursów aktualnych orzeczeń lekarskich dopuszczających ich do uprawiania jeździectwa, 3. Zabezpieczenie przez organizatora opieki medycznej zgodnej z przepisami w trakcie konkursów, 4. Przedstawienie przez uczestników niepełnoletnich aktualnej zgody rodziców lub opiekunów prawnych na uczestnictwo w konkursach, 5. Ubezpieczenie się organizatora od odpowiedzialności cywilnej (OC), a uczestników konkursów od następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW).
hej sytuacja awaryjna 🙂 do nas do stajni magia w rzeniszowie pod koniec maja przyjeżdza p. Justyna Mitke (pracująca metodą silversand). Niestety z przyczyn losowych wypad jeden koń z konsultacji i stoją one pod znakiem zapytanie. dlatego gdyby ktoś był chętny to proszę pisać podam namiary do organizatora bo to tylko informacja grzecznościowa z mojej strony. Nie jest to ogłoszeniem żeby nie było 😁
Sama nie uczestnicze w tych konsultacjach, ani nie zajmuję się metodami naturalnymi. Ale wstępnie z tego co wiem od koleżanki organizatorki koszt za trening przy ilości 3 koni która to jest liczbą minimalną wychodzi ok 150zł przy większej ilości koszt maleje. Z tego co mi wiadomo nie jest to zegarowa godzina tylko tyle czasu ile potrzeba. Możliwość pracy albo z ziemi albo z siodła. Termin to jest ostatni weekend maja. Koleżanka przewiduje również możliwość przyjazdu bez konia (cena dla wlnego słuchacza jeszcze nie została ustalona), ale tylko w sytuacji jeżeli uzbierają się 3 konie ponieważ w innym wypadku nie będzie w ogóle konsultacji. Gdybyś była zainteresowana to mogę ci przekazać numer do p. Bety zajmującej się sciągnieciem p. Jusyny do nas 😀
uratowałabyś konsultacje moim koleżanką 😅 to dzowń pod ten numer co ci podałam Bata wszystko ci powie dokładnie. Bo ty masz do nas blisko przecież. hehe chyba cie nie ominie odwiedzenie nas 😀
Wiem, że Henklewski z Wrocławia też dojeżdża w nasze strony, ale czy w najbliższych dniach będzie to nie wiem. Cenowo wypadają podobnie, a Radomir na pewno wykona więcej badań w razie potrzeby, nie kasuje za rentgen w oczach jak Kucharska.
Olson dzięki. A nie wiesz czy on dojezdza do ktorejs w stajni w Czestochowie? nie slyszalam o tym kowalu, zaraz lece do śląskiego wątku. Ze swojego kowala do tej pory bylam bardzo zadowolona, pod wzgledem korekcji nieprawidlowego kopyta, ale koń za bardzo mi maca po zrobieniu. Moze przy nim zostane, ale chcialam sie zorientowac w innych mozliwosciach.