Moje dziewczyny też robi Rafał Hała 🙂 polecam zdecydowanie 🙂
Edit: Częstochowa ! Nie potrzebuje ktoś przypadkiem wizyty dobrego weta w celu zrobienia np. usg, rtg, zębów? Szukam osoby/osób z którymi mogłabym się podzielić kosztami paliwa pani wet. Jak ktoś coś wie to pisać PW 🙂 Planowana wizyta w przyszłym tygodniu.
Przepraszam za post pod postem, ale myślałam, że jak edytuję ten poprzedni to też mi się da wątek na pierwszą stronę, a sprawa powyżej jest dla mnie ważna 😡
Przepraszam, ze post pod postem ale biorąc pod uwage aktywność tego wątku, edycja moze zostać niezauważona 😉 Z racji ze mojemu koniowi ostatnio dolega wszystko co możliwe- szukam stajni w której 1) karmienie 3 dziennie (i zeby podawali to co naszykuje w wiaderku) 2) full siana, nawet jeśli za dodatkową opłatą 3) Padokowanie w małych grupach- to jest chyba najwiekszy problem. Teraz niewiele jest stajni gdzie konie wychodzą wałachy osobno- klacze osobno. Lub w małych grupach (najlepiej z jednym koniem). Jest to dla mnie główne kryterium, ponieważ z racji kontuzji kon nie może za bardzo szaleć (a w stadzie bardzo szaleje) a z racji kolki - wychodzić musi. 4) chociaż mała hala lub zdrenowane podłoże na placu- tak zebym codziennie mogla konia ruszyć stępo-kłusem, nawet jak jest okropna pogoda.
W obecnej stajni jest mi bardzo dobrze, ale padokowania w stadzie i braku hali niestety nie przeskocze. We Wrocławiu miałabym conajmniej kilka stajni do wyboru które spełniają te warunki, w Częstochowie chciałabym zeby znalazła sie choć jedna 😉 Dltego zwracam sie z pytaniem do Was, bo możliwe ze nie znam jeszcze wszystkich stjni.
Przejeżdżałam obok jakiś czas temu i niestety widziałam że kompletnie nic tam nie ma ma. Zarośnięte padoki, podniszczone ogrodzenia i kompletna cisza. A szkoda, wielka szkoda🙁
Przejeżdżałam obok jakiś czas temu i niestety widziałam że kompletnie nic tam nie ma ma. Zarośnięte padoki, podniszczone ogrodzenia i kompletna cisza. A szkoda, wielka szkoda🙁
boksy i karuzela też wysprzedane, wszystkie 😉
a wie ktoś, kiedy gdzieś najbliższe zawody ujeżdżeniowe w okolicach Cz-wy?
Czy ktoś byłby chętny na wzytę dr Blanki Wysockiej (specjalista od układu oddechowego)?? Lub znacie dobrego weterynarza, który zna się na ukł oddechowym i posiada endoskop?
gdyby ktoś z Częstochowy chciał konsultację z panem Radomirem Henklewskim to zapraszam na PW 😉 powinien być w przyszłym tygodniu w okolicach Częstochowy.
Cześć, piszę do Was nie w końskiej sprawie 😉 mam nadzieję, że wybaczycie. Potrzebuję pomocy w wypełnieniu ankiety na temat Promenady Czesława Niemena, jeśli ktoś mieszka w pobliżu lub tam kiedyś był albo odwiedza regularnie to bardzo prosiłabym o kontakt 🙂
czy wie ktoś coś o kradzieży koni pod Częstochową? 👀 podobno 9 zniknęła, w biały dzień, ukradli z padoku, wersja że pojechały na kabanosy do Włoch. ale ile w tym prawdy to sama nie wiem .
No niestety ale w "mojej". Tzn tam gdzie trzymam konie czyli w Biskupicach. Tutaj są 3 albo nawet 4 stajnie. Nie wiem nic dokładnie, pytam się bo mi aż ciarki od wczoraj przechodzą.
A te konie zostały skradzione czy wyszły na spacer bez pytania? Moim sąsiadom w nocy zniknęły wszystkie kucyki - ogrodzenie z mocnej siatki rozwalone - tez stawiano na kradzież. Okazało się, że maleństwa zdewastowały ogrodzenie i poszły na spacer. Znaleziono je 3 wsie dalej radośnie pasące się na łąkach pod lasem 🙂
Prawdopodobnie w następnym tygodniu będę jechała większym samochodem po wysłodki (1.30/kg) i siemię lniane (75zł za 25kg). Czy byłby ktoś chętny na kupno?