16.07.2012 godz. 15.40 TVP Sport - Festiwal Jeździecki Baborówko 2012
edit-oczywiście sory za post pod postem ale chciałam odkopać temat, dodaję jeszcze program jeździectwa na olimpiadzie ale z tansmisjami krucho. http://www.igrzyska-londyn2012.pl/jezdziectwo (pomijam to, że w programie WKKW jest ujeżdżAnie) 😵
Pokazywali,np. kontrole u różnych ludzi i zabiedzone konie na targach. Jeden gościu to ich nawet z siekierą gonił 😵 i musieli policję wzywać. Za to inny pan miał taką zabiedzoną, chudą siwą szkapinkę i mówił, że jak ją tylko podtuczy to pójdzie na mięso. Ta siwa stała w ciemnym pomieszczeniu bez okien, uwiązana za szyję cienkim sznurkiem. Co do targów - nakręcone było jak wykupują te konie w najgorszym stanie. Niektóre były tak obolałe, że aż się trzęsły jak się je dotykało, a kopyta chyba nigdy kowala nie widziały. Najbardziej było widać strach tych koni 🙁.
Aha rozumiem, dzięki 🙂 Myślałam że mówili coś stricte o fundacji bo czytałam wiele głosów że coś tam nie gra. Ale ja nie mam z nimi najmniejszych problemów 🙂. No niestety tak jest i pewnie będzie, ale oby co raz rzadziej!
Frania, skoki na eurosporcie, skoki z wkkw w tvp, ujeżdżenie drużynowe w tvp. Nic więcej nie znalazłam 🙁 Szkoda, że nie mam tych niemieckich stacji🙁 Liczę, że gdzieś w necie znajdę jakieś transmisje.
Ja mam zapisane, że dzisiaj odbywa się próba ujeżdżeniowy do WKKW. Konkurs zaczyna się o 10.30, a nasz Paweł Spisak startuje jako 60 o 13.26. Ale nie mogę znaleźć info gdzie można oglądać relacje 🙁