Strucelka jaką masz poważna minę na pierwszym zdjęciu 😉 fajnie wyglądacie.
to skupienie przed treningiem 😎
Ramires ee to już nie młody 😂 chociaż Likier będzie miał w marcu 9 lat 😲 😵 a dalej ma ksywę Młodzian 😁 choć częściej już (nie kontrolując tego) mówię do niego Likier. Chyba pomału dociera do mnie że nie jest już małym hucułkiem 😁
Strucelkaładny czaprak macie 😉 Darolgajak zawsze szał ciał 😜
A ja mam nowy czapraczek śliczny jest 😀 Ciekawa jestem kiedy go rozdziewicze 😁 w ogóle myslicie ,że bezpiecznie jest jeździc przy takiej warstwie śniegu? 🤔 Dzisiaj konisko w boksie,ale jutro od rana padok z wielką iloscia śniegu i NOWYM KOLEGOM tak tak Naparowy w końcu bedzie miał towarzysza 🙂
Nie mogę sie doczekać aż moje trenerka wróci z chorobowego. Ciągle mam wątpliwości co do Barkiego. Chciałabym go zobaczyć z boku. Zresztą w moich oczach co drugi koń nie jest czysty w chodach. Chyba mam schiza.
Muffinka-fajnie wygladacie, a konio widac w formie 🙂 darolga-obledny ten Twoj dzieciak.Az zazdrosc bierze jak na niego patrze (tak wiem to brzydkie uczucie :rozga🙂 _kate-takie schizy trzeba leczyc 😁 Najlepiej sie wyluzowac :allcoholic: 😉
A moj kon mi dzisiaj zafundowal bieganie za nim po polach zawianych sniegiem po kolana 😵 Jak juz go zlapalam to mialam ochote go udusic, ponownie wykastrowac, oskalpowac i tp ale nie mialam sil.Myslalam, ze umre po tym ganianiu.Dowcipnis jeden.
pewnie tak. Może trochę sie zakwasił, choć nie wiem po czym. Sądząc po galopie, który mi dziś zafundował, to nie odczuwa żadnych dolegliwości. A ja jak ta prince Diana- nic się nie spodziewałam i byłam tak zdziwiona, że kawaluntek mnie przewiózł. Chyba już się pewniej poczuł na tej hali.
_kate, dla pocieszenia - mi z kolei wiecznie się zdaje, że coś się koniowi grzeje - zawsze znajdę jakieś dziwne miejsce, które wg mnie się grzeje i wg mnie coś jest nie tak i wszystkich w okół proszę by sprawdzili - okazuje się zwykle, że to tylko złudzenia 🤣
Myślę, że ten kącik narazie odpowiedni dla nas, więc może w końcu pochwalę się młodym 😉 Jesteśmy razem ok 2 miesięcy, współpraca powolutku układa się coraz lepiej. Może, jak w końcu wznowimy treningi to wstawię coś ze skoków 😉 (od grudnia większość koni roztrenowana w stajni, temu najpierw były treningi ujeżdżeniowe, a potem 3 tygodnie bez treningów, i od poniedziałku chyba coś się ruszy). A narazie kilka zdjęć z naszego obijania się 😉 Przepraszam za jakość - uroki hali.
Zresztą w moich oczach co drugi koń nie jest czysty w chodach. Chyba mam schiza. Pamietaj, ze jezdzisz na sopockiej hali. Nie masz schiza. Niestety, tylko koni zal. :/ Przyzwyczaisz sie.... ja juz nauczylam sie "nie widziec".
Darolqa piękny ten twój koń! do tego zdjęcia Jessy 😜 bomba!
aniapa jakie oko! 😍 ps. miałam też to ogłowie z Harrys Horse sprzed 2 lat 🙂
my dziś z koleżanką wybrałyśmy się w teren, miało byc na godzinkę, wyszły ponad 2 godziny z odwiedzinami w mojej stajni z dzieciństwa 💘 fajnie tak powspominac...
Dzionka, Mery! 😀iabeł: nie dość, że mnie nie wziełyscie ze sobą, i w dodatku w moje urodziny, to już nie wiem, której bardziej się należy 🤬 Mery nie raz mówiłam, że trzeba się bedzie spotka przy okazji wyzity u dzionka!
Karla🙂 karla może cos ala piernik marchewkowy? albo jakiś przekładaniec: starte jabłko, ciasto, marchew, ciasto, burak posypane musli.
darolga super foty!
kujka co by tradycji ucznic zadość, chyba powinnysmy się spotkac?
darolga jaki on ma wykop 😲 Nieźle sobie chłopak poczyna na padoku 😎
amnestria fajnie, że jazde miałaś udaną 🙂 życzę ich jak najwięcej
Pinesska fajne, leśne klimaty. Nie zamarzłaś przez te dwie godziny 👀
aniapa ależ on ma oczysko fajne 😜 Napisz coś więcej o swoim kopytnym 🙂
Co do kuligów, to ja w Sylewstra zrobiłam 4 kursy saniami (tam i z powrotem) i myślałam, że padnę z zimna 😵 Ręce mi zamarzły, paszcza sztywna 😁 odtajałam przez dobrą godzinę 🤔 ale ludziska byli zadowoleni i to najważniejsze 😉
Karla ja co roku robię tak , że biorę blachę od placka, kroję jabłka, marchewki i wierzch zasypuje musli tak ze ich nie widać spod spodu. Na górnej warstwie układam marchewki w liczbe urodzin 🙂 Raz tylko marchewki stały w gorze jak były 11 urodziny 😉 Jak koń je to trzymam blachę i śpiewam sto lat 😉 w zeszłym roku '09 zmusiłam do tego cała stajnie. Komiczny widok! Za miesiąc z kolei nasza matka polka wkracza w pełnoletność, zapowiedziano już huczna imprezę więc jak wpadniesz na jakiś inny pomysł tortowy to daj znać. Może być nawet na PW. edit: Możesz jeszcze zrobic tort z przepisu na ciastka dla koni tylko , ze one sie pieka dosc długo i nie wiem jak wyjdzie takie wielkie ciacho w kształcie tortu 🙂 Pozdrawiam 🙂
Fajne pomysły z tymi tortami. W marcu gruby ma urodzinki więc może mu zafunduję torcik. Choć przyznam, że na ogół dostaje po prostu jabłko i całusa w nos. Raz niestety zdarzyło mi się zapomnieć o tym dniu. I tak uważam, że mój koń ma urodziny cały rok 😉
Pinesska, lubię to ogłowie - jest efektowne, a nie przeładowane ozdobami 😉 Kurcze, zazdroszczę terenu - ja narazie się zbieram na odwagę, bo ze trzy lata już nie byłam (koń mnie przewiózł niemiło... od tamtej pory konia w teren dawałam koleżance), ale dojrzewam do tego, żeby znowu zacząć jeździć - więc może na wiosnę zacznę 😉
Nasturcja-Renata - oczko ma po matce 😉 W marcu skończy 6 lat. Zapowiada się na fajnego skoczka - lubi skakać, ma fajną technikę, dobrze się ciągnie, dobrze pracuje zadem - mam nadzieję, że wyrośnie z niego coś fajnego 😉 Był zajeżdżany jako 4-latek, więc dużo pracy jeszcze przed nami. Właściwie trenerka widziała mnie bardziej na 8-latku, ale finanse nie pozwoliły na takiego konia. Padło na Czika, bo jest sensowny i ma całkiem dobrą podstawę - pod okiem trenerki raczej nie mam szans zepsuć, ale musimy nawzajem do siebie dorosnąć, więc idziemy powolutku.
incognito - przede wszystkim skoki, ale nadrabiam zaległości ujeżdżeniowe i nie ukrywam że mi się podoba. Kupiłam siodełko ujeżdżeniowe, trenerka kiedyś mocno w ujeżdżeniu siedziała, więc mam w planie postartować tak dla siebie, jako dodatek do skoków. Zobaczymy, co wyjdzie z tego planu. Ja narazie w światku zawodów raczkująca jestem.
darolga - po prostu szczeke z ziemi zbieram. piekne foty ! kucyk cudowny 😍 no i 👍 dla Jessy oczywiscie 🙂
przegladalam stare fotki i natknelam sie na to i az mnie dreszcze przechodza jak sie na to zdjecie napatrze i spojrze na termometr. jedyne -8, a ja niedlugo jade do stajni 😵
strucelka - dzękujemy! :kwiatek: :kwiatek: nooooo, zasypało nas! 😁 Nieładnie tak Likierka postarzać! 🤬 nie wygląda przecie! incognito - :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: czekam na fotki czapraczka, najlepiej w jakiejś ładnej, zimowej scenerii 😍 milusia - brzydka czy nie, ale powoduje, że puchnę 😁 ślicznie dziękujemy :kwiatek: a z zazdrością jesteśmy kwita, bo ja jestem pod wrażeniem zmiany Twojego konia... 👍 aniapa - ale oczko! Śliczności! Poproszę więęęęęcej, najlepiej jak masz jakieś w śniegu 😜 Pinesska - dziękujemy! :kwiatek: :kwiatek: ojej, na pierwszej focie nie poznałam Twojego konia! :O jednak mu do pyska w weście, strasznie się zmienił! cieciorka - dziękujemy :kwiatek: :kwiatek: Nasturcja-Renata - :kwiatek: na padoku jak na padoku, tylko czemu pod siodłem robi to samo? 😵 m0niska - dziękujemy! :kwiatek: :kwiatek: a co do derki - mogę Cię zdenerwować? 😁 to Eskadronek kupiony na Allegro od dziewczyny za 69 zł (stan idealny), bo dostała w prezencie (nawet nie wiedziała ile ten prezent wart 😁 ), bo za duży na jej kucyka 😁 normalnie życiowa okazja 😁 Angeel - jeju, dziękujemy!!! :kwiatek: A kucyk urósł! Ma już caaaałe 162 cm! 😁 aaaale u Ciebie cieplutko na tej focie, aż zatęskniłam za latem 🙁
armaquesse raczej tak... tylko słyszałam ze ma być -17 a wtedy to nam podłoże zamarza 😵 Mam nadzieje ze będzie normalnie to sobie pykniemy LL. Chociaż jeszcze nie wiem czy ja czy trener. A Ty jedziesz?
darloga - o zdjęcia w śniegu ciężko - mamy tylko kwaterki, na podłożu pod kątem, konie podkute, więc w zimie tylko na halę luzem lub do karuzeli. Ale postaram się wybrać na krótki spacerek w ręku i coś porobić 😉