Forum konie »

Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Strucelka jaką masz poważna minę na pierwszym zdjęciu 😉 fajnie wyglądacie.

to skupienie przed treningiem 😎

Ramires ee to już nie młody 😂 chociaż Likier będzie miał w marcu 9 lat 😲 😵 a dalej ma ksywę Młodzian 😁 choć częściej już (nie kontrolując tego) mówię do niego Likier. Chyba pomału dociera do mnie że nie jest już małym hucułkiem 😁

Darolga baranek rewelka!! 😜 a ile śniegu 😍
wątek zamknięty
Strucelka cicho! Treningowo jesteśmy na poziomie 4latka 😁
wątek zamknięty
Strucelkaładny czaprak macie 😉
Darolgajak zawsze szał ciał 😜

A ja mam nowy czapraczek śliczny jest  😀 Ciekawa jestem kiedy go rozdziewicze 😁 w ogóle myslicie ,że bezpiecznie jest jeździc przy takiej warstwie śniegu? 🤔 Dzisiaj konisko w boksie,ale jutro od rana padok z wielką iloscia śniegu i NOWYM KOLEGOM tak tak Naparowy w końcu bedzie miał towarzysza 🙂
wątek zamknięty
na pewno we dwójkę będzie im weselej.

Nie mogę sie doczekać aż moje trenerka wróci z chorobowego. Ciągle mam wątpliwości co do Barkiego. Chciałabym go zobaczyć z boku. Zresztą w moich oczach co drugi koń nie jest czysty w chodach. Chyba mam schiza.
wątek zamknięty
Muffinka-fajnie wygladacie, a konio widac w formie 🙂
darolga-obledny ten Twoj dzieciak.Az zazdrosc bierze jak na niego patrze (tak wiem to brzydkie uczucie  :rozga🙂
_kate-takie schizy trzeba leczyc 😁 Najlepiej sie wyluzowac  :allcoholic:  😉

A moj kon mi dzisiaj zafundowal bieganie za nim po polach zawianych  sniegiem po kolana  😵 Jak juz go zlapalam to mialam ochote go udusic, ponownie wykastrowac, oskalpowac i tp ale nie mialam sil.Myslalam, ze umre po tym ganianiu.Dowcipnis jeden.
wątek zamknięty
_kate, nie masz schiza. taka prawda.
wątek zamknięty
Karla, może posłodzone tarte jabłka i marchew ? 🙂
wątek zamknięty
pewnie tak. Może trochę sie zakwasił, choć nie wiem po czym.
Sądząc po galopie, który mi dziś zafundował, to nie odczuwa żadnych dolegliwości. A ja jak ta prince Diana- nic się nie spodziewałam i byłam tak zdziwiona, że kawaluntek mnie przewiózł. Chyba już się pewniej poczuł na tej hali.
wątek zamknięty
_kate, dla pocieszenia - mi z kolei wiecznie się zdaje, że coś się koniowi grzeje - zawsze znajdę jakieś dziwne miejsce, które wg mnie się grzeje i wg mnie coś jest nie tak i wszystkich w okół proszę by sprawdzili - okazuje się zwykle, że to tylko złudzenia  🤣

Myślę, że ten kącik narazie odpowiedni dla nas, więc może w końcu pochwalę się młodym 😉 Jesteśmy razem ok 2 miesięcy, współpraca powolutku układa się coraz lepiej. Może, jak w końcu wznowimy treningi to wstawię coś ze skoków  😉 (od grudnia większość koni roztrenowana w stajni, temu najpierw były treningi ujeżdżeniowe, a potem 3 tygodnie bez treningów, i od poniedziałku chyba coś się ruszy). A narazie kilka zdjęć z naszego obijania się  😉 Przepraszam za jakość - uroki hali.

I jego oczko na koniec  😍
wątek zamknięty
Zresztą w moich oczach co drugi koń nie jest czysty w chodach. Chyba mam schiza.
Nie masz schiza, po prostu... Jesteś w Sopocie. ;-)
wątek zamknięty
dokładnie o tym samym pomyślałam,jak to przeczytałam  👀 😁
wątek zamknięty
Zresztą w moich oczach co drugi koń nie jest czysty w chodach. Chyba mam schiza.
Pamietaj, ze jezdzisz na sopockiej hali. Nie masz schiza. Niestety, tylko koni zal. :/
Przyzwyczaisz sie.... ja juz nauczylam sie "nie widziec".

edit.... O, dziewczyny juz mnie uprzedzily.
wątek zamknięty
Darolqa piękny ten twój koń! do tego zdjęcia Jessy  😜 bomba!

aniapa jakie oko! 😍 ps. miałam też to ogłowie z Harrys Horse
sprzed 2 lat 🙂

my dziś z koleżanką wybrałyśmy się w teren, miało byc na godzinkę, wyszły ponad 2 godziny z odwiedzinami w mojej stajni z dzieciństwa  💘 fajnie tak powspominac...

zdjęcie z mroźnego, śnieżnego terenu

edit: zdjęcie miało zły skrót
wątek zamknięty
Dzionka, Mery! 😀iabeł:
nie dość, że mnie nie wziełyscie ze sobą, i w dodatku w moje urodziny, to już nie wiem, której bardziej się należy  🤬
Mery nie raz mówiłam, że trzeba się bedzie spotka przy okazji wyzity u dzionka!

Karla🙂
karla może cos ala piernik marchewkowy?
albo jakiś przekładaniec: starte jabłko, ciasto, marchew, ciasto, burak posypane musli.

darolga super foty!

kujka co by tradycji ucznic zadość, chyba powinnysmy się spotkac?
wątek zamknięty
darolga jaki on ma wykop  😲 Nieźle sobie chłopak poczyna na padoku  😎

amnestria fajnie, że jazde miałaś udaną  🙂 życzę ich jak najwięcej

Pinesska fajne, leśne klimaty. Nie zamarzłaś przez te dwie godziny  👀

aniapa ależ on ma oczysko fajne  😜 Napisz coś więcej o swoim kopytnym  🙂

Co  do kuligów, to ja w Sylewstra zrobiłam 4 kursy saniami (tam i z powrotem) i myślałam, że padnę z zimna  😵 Ręce mi zamarzły, paszcza sztywna  😁 odtajałam przez dobrą godzinę  🤔 ale ludziska byli zadowoleni i to najważniejsze  😉
wątek zamknięty
Pinesskaładne ogłowie 😉
aniapaale sarenka z tego Twojego koniska 😀 trenujecie w kierunku skoków?
wątek zamknięty
darloga, milusia dziękuję, miło mi bardzo :kwiatek:
wątek zamknięty
Ramires jedziesz 16 skoki na Woli?

Karla  ja co roku robię tak , że biorę blachę od placka, kroję jabłka, marchewki i wierzch zasypuje musli tak ze ich nie widać spod spodu. Na górnej warstwie układam marchewki w liczbe urodzin 🙂 Raz tylko marchewki stały w gorze jak były 11 urodziny 😉 Jak koń je to trzymam blachę i śpiewam sto lat 😉 w zeszłym roku '09 zmusiłam do tego cała stajnie. Komiczny widok!
Za miesiąc z kolei nasza matka polka wkracza w pełnoletność, zapowiedziano już huczna imprezę więc jak wpadniesz na jakiś inny pomysł tortowy to daj znać. Może być nawet na PW.
edit: Możesz jeszcze zrobic tort z przepisu na ciastka dla koni tylko , ze one sie pieka dosc długo i nie wiem jak wyjdzie takie wielkie ciacho w kształcie tortu 🙂
Pozdrawiam 🙂
wątek zamknięty
Fajne pomysły z tymi tortami. W marcu gruby ma urodzinki więc może mu zafunduję torcik. Choć przyznam, że na ogół dostaje po prostu jabłko i całusa w nos. Raz niestety zdarzyło mi się zapomnieć o tym dniu. I tak uważam, że mój koń ma urodziny cały rok 😉
wątek zamknięty
amnestria, stopy odpadały, więc już rąk nie czułam -  ogółem mroźno, wietrznie i nieprzyjemnie.. :kwiatek:

sznurka, ja bym najchętniej zapadła w sen zimowi, myślę, że mój koń również 😀

darolga, bomba! A derkę Wam ukradnę 😁 jeszcze nie wiem jak, ale na pewno znajdę jakiś sposób 😁

aniapa, niesamowity jest! 😍
wątek zamknięty
Pinesska, lubię to ogłowie - jest efektowne, a nie przeładowane ozdobami  😉 Kurcze, zazdroszczę terenu - ja narazie się zbieram na odwagę, bo ze trzy lata już nie byłam (koń mnie przewiózł niemiło... od tamtej pory konia w teren dawałam koleżance), ale dojrzewam do tego, żeby znowu zacząć jeździć - więc może na wiosnę zacznę  😉

Nasturcja-Renata - oczko ma po matce  😉 W marcu skończy 6 lat. Zapowiada się na fajnego skoczka - lubi skakać, ma fajną technikę, dobrze się ciągnie, dobrze pracuje zadem - mam nadzieję, że wyrośnie z niego coś fajnego  😉 Był zajeżdżany jako 4-latek, więc dużo pracy jeszcze przed nami. Właściwie trenerka widziała mnie bardziej na 8-latku, ale finanse nie pozwoliły na takiego konia. Padło na Czika, bo jest sensowny i ma całkiem dobrą podstawę - pod okiem trenerki raczej nie mam szans zepsuć, ale musimy nawzajem do siebie dorosnąć, więc idziemy powolutku.

incognito - przede wszystkim skoki, ale nadrabiam zaległości ujeżdżeniowe i nie ukrywam że mi się podoba. Kupiłam siodełko ujeżdżeniowe, trenerka kiedyś mocno w ujeżdżeniu siedziała, więc mam w planie postartować tak dla siebie, jako dodatek do skoków. Zobaczymy, co wyjdzie z tego planu. Ja narazie w światku zawodów raczkująca jestem.

M0niska - dziękujemy  😀

Edit:
dodałam pogrubienia  😉
wątek zamknięty
darolga - po prostu szczeke z ziemi zbieram. piekne foty ! kucyk cudowny  😍 no i  👍 dla Jessy oczywiscie 🙂

przegladalam stare fotki i natknelam sie na to

i az mnie dreszcze przechodza jak sie na to zdjecie napatrze i spojrze na termometr. jedyne -8, a ja niedlugo jade do stajni  😵
wątek zamknięty
Angeel  🤬 co za piękne ciepłe widoki nam tu sprzedajesz  😤 a za oknem zawierucha
wątek zamknięty
strucelka - dzękujemy!  :kwiatek: :kwiatek: nooooo, zasypało nas!  😁 Nieładnie tak Likierka postarzać!  🤬 nie wygląda przecie!
incognito -  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: czekam na fotki czapraczka, najlepiej w jakiejś ładnej, zimowej scenerii  😍
milusia - brzydka czy nie, ale powoduje, że puchnę  😁 ślicznie dziękujemy  :kwiatek: a z zazdrością jesteśmy kwita, bo ja jestem pod wrażeniem zmiany Twojego konia...  👍
aniapa - ale oczko! Śliczności! Poproszę więęęęęcej, najlepiej jak masz jakieś w śniegu  😜
Pinesska - dziękujemy!  :kwiatek: :kwiatek: ojej, na pierwszej focie nie poznałam Twojego konia! :O jednak mu do pyska w weście, strasznie się zmienił!
cieciorka - dziękujemy  :kwiatek: :kwiatek:
Nasturcja-Renata -  :kwiatek: na padoku jak na padoku, tylko czemu pod siodłem robi to samo?  😵
m0niska - dziękujemy!  :kwiatek: :kwiatek: a co do derki - mogę Cię zdenerwować?  😁 to Eskadronek kupiony na Allegro od dziewczyny za 69 zł (stan idealny), bo dostała w prezencie (nawet nie wiedziała ile ten prezent wart 😁 ), bo za duży na jej kucyka  😁  normalnie życiowa okazja  😁
Angeel - jeju, dziękujemy!!!  :kwiatek: A kucyk urósł! Ma już caaaałe 162 cm!  😁  aaaale u Ciebie cieplutko na tej focie, aż zatęskniłam za latem 🙁
wątek zamknięty
aniapa, a mamuśka kunia jak ma na imię?
wątek zamknięty
armaquesse raczej tak... tylko słyszałam ze ma być -17 a wtedy to nam podłoże zamarza 😵 Mam nadzieje ze będzie normalnie to sobie pykniemy LL. Chociaż jeszcze nie wiem czy ja czy trener.
A Ty jedziesz?
wątek zamknięty
Darolga dla mnie zawsze będzie 5-cio latkiem 😉 😁

A z racji tego, że wczoraj odwiedziłam 'stare śmieci' 😁 to przedstawię Wam siostrzyczkę Likiera 😍 Dla przypomnienia Młodzian:

i Lawenda:

i pode mną

wątek zamknięty
Lawenda zajebista!
ale ma ryjek taki jak Czapla, w klimatach "Lawenda wredna menda" hihi
mały trol
wątek zamknięty
darloga - o zdjęcia w śniegu ciężko - mamy tylko kwaterki, na podłożu pod kątem, konie podkute, więc w zimie tylko na halę luzem lub do karuzeli. Ale postaram się wybrać na krótki spacerek w ręku i coś porobić  😉

CuLuLa - matka to Czejenka, tu cały papier http://www.allbreedpedigree.com/cziko

Strucelka - śliczna z niej łatka, bardzo ładnie ubarwiona  😉
wątek zamknięty
darolgaeee czaprak nawet nie rozpakowany i szybko się nie zapowiada żeby foty na modelu  były 😀
aniaparozumiem 🙂 ujeżdżenie fajna sprawa

Dzisiaj przybył do Naparowego kumpel Monsun...oto kilka fotek,wprawdzie telefonem,ale całkiem fajne 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.