wendetta Dla mnie tez nie sa juz podobne. Ale na poczatku bardzo myliłam 🙂 szczególnie za czasu kiedy Pinio był chudy a Fuks napakowany 🙂 Ale odmianke maja podobną 🙂 Swoja drogą zapraszamy w odwiedziny ! 🙂
dziewczynka, rzeczywiście szczuplutka ta twoja kobyłka .. chociaż może to moje spaczone poczucie rzeczywistości, bo siwy to jak źrebna kobyła wygląda 🤣
Hypnotize – ale tam u Was ładnie 🙂 fajniutka sesja! ewciaa_ - dziękujemy! :kwiatek: Bardzo miło słyszeć! łaaa, nie mogę się napatrzeć na Twoje konisko, zwłaszcza na drugiej focie 😍 Fantazja – jejjj, dziękujemy! O rany, to Twoja kobyłka? WYGLĄDA FANTASTYCZNIE! 😜 Julita – dziękować 🙂 codziennie wstaje o 5:40, w soboty o 7 ;D więc nie zrobiło mi to dużej różnicy 😉 ale wiesz jak rano jest zimnooo? O rany... nie polecam... Sierra – nie dość, że masz super opisy fotek, to jeszcze mina na drugiej mnie absolutnie powaliła xD Niuniowa – łał, ale odmianka! Ciacho! 💘 Dzionka – ale Ci konisko wypiękniało i wysportowiło po ogoleniu 😀 serio 😀 💘
Może rezygnować z jeździectwa nie, ale zabierać się za zajażdżki fundacyjnych koni, bez trenera, czerpiąc wiedzę z forum...
Zadne zajazdzki. Kon chodzi tylko i wylacznie na lonzy, 2-3 razy byl na stepo-klusie w terenie na jakies pol godzinki. Jestem lekka i nie powinno mu to robic roznicy. Byl w terenie zeby nauczyc sie troszeczke rownowagi, bo naprawde jej nie mial. Po tych 2-3 terenach mu sie poprawilo, przypomnial sobie o co chodzi i na tym skonczylismy. Teraz jest lonza i ciagle spacerki. Bron boze nie czerpie wiedzy z forum, aczkolwiek wiele sie z niego dowiaduje. Dowiaduje sie tez, ze ludzie, ktorzy sa doswiadczeni u mnie w stajni nie do konca tez maja racje. Jak widac kazdy ma inne poglady i ciesze sie, ze trafilam na forum, bo pewnie zylabym w swiadomosci, ze skoro mowia mi, ze jest ok, tzn ze jest ok. Podobnie jest z karmieniem, wet mowi jedno, forum mowi drugie, ludzie mowia trzecie a ja i tak robie swoje wyciagajac po prostu istotne wnioski. Skoro wet mi mowi, ze to kwestia wieku, a forum, ze to kwestia braku ruchu i zbyt malych ilosci jedzenia (a to naprawde dwie kwestie dosc odmienne) to jednak wole zrobic cos ku temu by przytyl, niz nie robic nic (jak to zalecil wet - mam poczekac do wiosny niby). Zaczelam wiec dawac czwarty posilek, na wieczor, dostaje dodatkowo pasze, otreby i wiele innych dodatkow tak jak radzili mi ludzie tutaj. Ludzie sie dziwnie na mnie patrza twierdzac, ze kon dostaje duzo jedzenia. A ja za to widze powoli efekty, bo naprawde zaczal przybierac na wadze. Z 3 opinii wyciagnelam najskuteczniejsza i sie ciesze. Gdybym posluchala sie weta kon do wiosny prawdopodobnie bylby chudszy niz jest. Trzeba miec po prostu wlasny rozum i troszeczke pomyslec. Fakt faktem, ze z gumami nie mialam racji, ale nie mialam kogos, kto moglby mnie naprowadzic. Jedynie wszyscy doradzali, zeby tak zrobic. Co mialam myslec? Ze wszyscy byli w bledzie? Trenerowi, z ktorym bede jezdzic mowilam o metodach jakie stosuje z Mlodym i powiedzial, ze dobrze, ze tak go przygotowuje. Naprawde opinie ludzi bardzo sie roznia i nie uwazam, zeby od razu trzeba bylo mowic takie bzdury jak wyzej. Tak, uwazam to za bzdury, bo nie znajac konia, ani tematu jedziecie po czlowieku (tak to odbieram). Jedynie Moniska potrafila normalnie podejsc do sprawy i wytlumaczyc. A takich ludzi jezdziectwo polskie potrzebuje, bo takich osob jak ja jest duzo, duzo wiecej. A to nie znaczy, ze trzeba zakazywac nam kontaktu z konmi. Kazdy z nas kiedys uczyl sie na bledach i kazdy z nas kiedys zrobil cos przy swoim koniu zle. Spojrzcie w swoja przeszlosc zanim kogos zaczniecie krytykowac. Przepraszam za odejscie od tematu, ale troche mnie to ugryzlo. Pozdrawiam.
Kajula, niezmiernie się cieszę, że tak podchodzisz do tematu. Analizujesz, wyciągasz wnioski a nie słuchasz jakiejś jednej wyroczni na ślepo. Nie zgodzę się jednak, że takich ludzi jak Ty jest wiele, myślę, że jest wręcz przeciwnie. Ale wielki :kwiatek: dla Ciebie za podejście. Tylko zmień te gumy na chambon 😉
apropos zwracania uwagi opiekunom koni.... na boga, nie nie jest całkiem "nie nasza sprawa" nie nasza sprawa jest to jak ktos spiewa, rysuje, tanczy i tak dalej, jelsi mu to sprawia frajde. kon to też głównie hobby... ale rózni się własnie koniem. jeżeli koniowi dzieje się, lub może się stać krzywda, to nie jest nie nasza sprawa. pewnie, że ludzie się oburzają i obrazają, ale nie zawsze. tak czy siak, zawsze nalezy zwrocic grzeczna uwage.
ile nowych zdjęc! margaritka ale ci synek rośnie! ewciaa jak konio szaleje, a na ostatnio ma słodką minkę 🙂 fantazja ten koń wygląda jak z katalogu! ona się zmienia w zastraszającym tempie! czym ty ją karmisz dziewczyno? szok 😜 sierra boskie! 😂 Wojenka przez ciebie stałam się zdeklarowaną fanką arabów! one są rewelacyjne Hypnotyze piękne zdjęcia! to światło, jedo maśc i jesienne kolory - miodzio Dziewczynka a co się Poli stało? Nie jest źle, trochę treningów pod okiem kogoś doświadczonego i powinnyście wrócic do dawnego wyglądu 🙂 widzę, że czapraczek z nowej kolekcji, ładnie, ale pomyśl też o szkoleniu siebie 😉 Dzionka na twoich zdjęciach widac jak bardzo jesteś związana z tym koniem, zawsze uśmiech od ucha do ucha 🙂 a dzionek pięknie rośnie w szerz, nie tylko dlatego że ma zimową sierśc 👍 Zoja jakie fajne przytulaśne zdjęcie 💘 Niuniowa jakiego masz pakerka! i te widoki... super! hate me! pięknie jej w tym kolorku! w ogóle tworzycie miły obrazek 🙂 karolinag4 ale fajny pluszak 😀 kasska coś o tym wiem 😁
Pinesska - naprawdę niezły z niego klusek 🤣 A ja byłam u moich zwierzów i muszę stwierdzić, ze moja Emi już nie jest dzieciaczkiem ale młodzieżą (ma pierwszą ruję) jak ten czas szybko leci.