Forum towarzyskie »

Inwigilacja?

Wątek nieprzemyślany, tworzę na fali zaskoczenia po przeczytaniu tego postu w innym wątku:

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,20.msg1135867.html#msg1135867

Jakim cudem ta firma znalazła post emade? Czy my naprawdę jesteśmy pod stałą obserwacją telemarketerów?
O kurde!!!! Powariowali już czy co? Albo babeczka bywa u nas pod jakimś nickiem, albo któryś z userów ma rodzinę w telemarketingu i dał nr. Gdybym się tego dowiedziała, to ten ktoś miałby po łbie. Nie daje się nr kom bez pozwolenia właściciela.
Chodzi mi o sam fakt zarejestrowania się użytkownika BOK_123 - co ma piernik do końskiego forum?
A jaki problem u nas się zalogować? Żaden.
Różnych sposobów czepiają się telemarketerzy by klienta zdobyć. Jak pracowałam w banku to konieczne było przeglądanie książki telefonicznej, w domu fora, różne bazy z ludźmi i to pod przykazem kierowniczki.
Podobno w bankach to stały proceder, kiedyś o tym było głośniej, nie pamietam tylko, kto się zajął sprawą...
Nie, nie mówię, że w tym problem.

Po prostu zaskakuje (i oburza?) mnie fakt, że BOK ma taką pracę (bo przecież chyba nie hobbystycznie), że szuka ludzi w najgłębszych czeluściach internetu! Ile osoba spoza środowiska musiałaby poświęcić czasu żeby znaleźć na tym forum jeden post i to absolutnie niezwiązany z końmi?
Dlatego wydaje mi się, że na nickiem BOK-123 kryje się: znajomy/rodzina/lub nie daj Boże sam user naszego forum, który dysponuje numerem do emade i w ten sposób wykorzystał znajomość.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się