Thymos, My w tym czasie (20 - 22.09.) jesteśmy na kolejnych zawodach. Tym razem okolice Ostrowa Wielkopolskiego, a dokładniej Przygodziczki. A warsztaty polecam. ;-)
Warsztaty zostały niestetyodwołane z przyczyny złej pogody i zawodów ujeżdżeniowych które miały się odbyć. Aktualnie jest tworzony kalendarz na przyszły rok, pewnie niebawem będą nowe terminy warsztatów. 🏇
Co do pokazów w Turcji Wszyscy cali i zdrowi 🙂 pokaz się udał szczęki turkom opadły 😉
jeśli chodziło Ci o zawody w Turcji to wywalczono jeden złoty medal Ukraina 2 srebrne medale 1 złoty i 1 bonzowy
w ten weekend chłopaki walczą w Polsce Golden lune Wojtek walczy i 3 mamy kciuki za złoto 🙂 😅
Aktualnie jest tworzony kalendarz na przyszły rok..... To uprzejma prośba o info: - na których imprezach będzie tor polski (lub coś ekstra poza koreańskim i węgierskim).
Aktualnie (03 - 06 październik) w Korei Południowej, a dokładnie w Sokcho odbywają się MISTRZOSTWA ŚWIATA w łucznictwie konnym. Na razie, poza informacjami, że ekipa dotarła na miejsce, nie mam żadnych wiadomości. Jak będę znane jakieś wyniki, na pewno dam znać. Polska ma swoją reprezentację w składzie: Anna Sokólska, Michał Sanczenko, Michał Piasek oraz Norbert Kopczyński.
Pod koniec października (24-27.10) w Usak, w Turcji odbędą się otwarte MISTRZOSTWA EUROPY w łucznictwie konnym (EOCHA). Zgłoszonych jest 49 zawodników z całego świata (formuła otwartości mistrzostw). Polska będzie reprezentowana w maksymalnej możliwej liczbie - siedmiu zawodników: Anna Sokólska, Michał Sanczenko, Michał Piasek, Bartosz Ligocki, Radosław Kożuch, Wojtek Osiecki, Gabriela Osiecka.
GRATULACJE !!! Ja trzymam kciuki za zawodników, którzy są w Turcji na Mistrzostwach Europy ( szczególnie mocno za Wojtka i Gabi). Niech strzelają celnie !
W związku z tym ,że Świat Koni nie podał całych wyników a tylko te w których zajęli dobre miejsca, łucznicy zrzeszeni w PSŁK, pozwalam sobie wkleić calość: ,,... Norbert Kopczyński (Polska, niezrzeszony) 1 miejsce korean double shot 1 miejsce kabak 1 miejsce w klasyfikacji generalnej (gratulacje)
Michał Sanczenko (Polska, PSŁK) 1 miejsce korean serial shot nagroda best archer (przy czym z racji nieco zawiłego systemu liczenia wyników nikt, wliczając samego laureata, nie wie dokładnie, co to znaczy, bo klasyfikację generalną wygrał Norbert. Ale brzmi dobrze...)
Michał Piasek (Polska, PSŁK) 3 miejsce korean serial shot (i dodajmy że tuż za podium w tej konkurencji, miejsce 4 Anka Sokólska)
Wyniki drużynowe:
1 miejsce korean massahi drużyna polska: Anka Sokólska, Michał Piasek, Michał Sanczenko (wszyscy z PSŁK)
1 miejsce mogu drużyna polsko-szwedzka Michał Piasek i Emil Eriksson (Emil jest jak sama nazwa wskazuje Szwedem, ale jednocześnie członkiem PSŁK i ostatnio sporo trenuje u nas, możemy więc ocenić, że była to drużyna mniej więcej w 2/3 polska i w 1/3 szwedzka ..."
🙂 Ja się wybieram do Łomianek 25-26 stycznia! 🙂 Nie mogę się doczekać - nakręcam się pomaleńku na łucznictwo trzeci miesiąc - i coraz bardziej mnie bierze🙂