Moja prawo. Nie mam ochoty dyskutować być oceniana w tym wątku, jeśli nie dyskutujemy o zdjęciach, a o moim charakterze.
Nie nadinterpretuję faktów, jeśli chodzi Ci o ostatnie zdanie, możesz je wziąć w cudzysłów, jeśli poczujesz się z tym szczęśliwsza =)
Edit: ja się na prawdę śmiertelnie nie obrażam, ani tego nie przeżywam, po prostu nie chcę prowadzić jałowej dyskusji i czytać w wątku foto "psychoanalizy". Ja Twojej psychiki Cieciorko nie analizuję i proszę o to samo.
Nie rozumiem dlaczego to jest tak dziwne?
Werter był dla mnie bardzo pozytywnym bohaterem i lubię go najbardziej z całego romantyzmu, a nawet bardziej niż bohaterów oświeceniowych i modernistycznych, aczkolwiek więzi specjalnej z jego charakterem i sławnym bólem istnienia nie czuję. Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę definitywnie i pozwala wrócić wątkowi na właściwe tory.
Strzyga jeżeli nie masz ochoty być oceniana to nie wstawiaj tutaj zdjęć i po kłopocie.. Ja odebrałam tę cała sytuacje jakbyś była oburzona że ktoś skrytykował twoje zdjęcie..
Tyle ode mnie..
W&W światełko trafiłaś super.
Wygląda na to najlepsze dla fotografa czyli przedburzowe lub poburzowe 🙂
Ale już technicznie i kompozycyjnie to niezbyt fajnie wyszło.
Wystarczyło odsunąć się lub wręcz przeciwnie - podejść jeszcze bliżej.
Ten kadr jest taki jakiś hmmm .....niezdecydowany
tez mi ona niezmiernie przeszkadzała, ale nie rwe roslinek tylko do zdjecia, takie zboczenie ... ostrosc i tak celowalam na kapturek a nie nożke
to na gorze i z boku - za szybko kadrowałam zdjecie w programie i nie zauważyłam - oczywiście do poprawki
gabik napisał: o widzisz jaka różnica gustów? ja np pieczarki lubie tylko surowe =]
ja tez, ja tez !! a ludzie na mnie dziwnie patrza jak mowie, ze surowe
Strzyga
to watek o fotografii dlatego chce rozmawiac o fotografii, dziwne? i nie ty mnie interesujesz tylko rożnice z widzeniu swiata, bo uwazam ze to bardzo ciekawe, tym bardziej, że kiedy cie w trojmiescie poznalam gadalo sie nam fajnie i wydawalo mi sie zlapalysmy nic porozumienia mimo drog zorbieznych.
reszta w wiadomosci, ponieważ dyskusja faktycznie zeszła na inne tory.
W&W światło może i fajne, ale jak dla mnie kolorki zbyt jaskrawe. kompozycja nie podoba mi się wcale. co ty na to, zeby przyciac pod srodkiem kwiatka i z prawej?
pieczarki lubie z KAZDEJ postaci
z grzybow jeszcze kurki kocham, ale maniaczka grzybow nie jestem. smietany rzecz jasna nie dodaje.
A ja bym wolała, żeby ten koń miał uszy, bo bez nich strasznie dziwnie wygląda. Albo jak już ich nie ma, to żeby nie miał ich w całości, bo tak to widać początek, a potem się urywają. Zdjęcie słabej jakości, chyba na dodatek szumi.
Poza tym ciekawy kadr.
A już myślałam, że tylko mnie się kolorystyka słonecznika nie podoba
Margaritka 🙂
Szczególików się czepnę bo.... dużo miejca nag głową a najważniejszą rzecz na zdjęciu uciapałaś.
Trawka w pyszczu robi zdjęcie. Cała trawka 🙂
A mnie najbardziej podoba się żaba szemranej, zdjęcie grzyba gabika uciachałabym od dołu kawałek, a ze zdjęcia Pusara tj napisała Querido wywaliłabym konia z drugiego planu. Bez uszu też całkiem niezły
Co do uszu - taki był zamysł od początku - sfotografować bez uszu. Rzeczywiście, mogłabym tylko trochę przyciąć, żeby nie było widać nasady uszu.
Jakość - myślałam, że nie jest taka tragiczna Zdjęcie robiłam, zdaje mi się na ustawieniach automatycznych - wtedy jeszcze nie bawiłam się w ustawianie czegokolwiek sama i na maksymalnej ogniskowej. Dodatkowo rozjaśniłam je odrobinę. To wszystko pewnie zadziałało na minus.
mnie tez brak uszu nie przeszkadza, ale tło jest zbyt cimne i głowa od niego nie odcina, dlatego widze tylko biale plamy na plecach. szkoda tez konia z tylu.
po zmrurzeniu oczu bardzo landy portret 🙂
ciec