Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

Śliczny, taki włochaty 😁 Masz więcej? żeby nie było OT 😉

Mam.. 🙂 Ale nie chcę zaśmiecać wątku.. Mogę podesłać na maila jak chcesz.. 🙂
wątek zamknięty
Możesz wysłać, mam w profilu podanego 😉
A co o tych powiecie?
1.

2.

3.

4.

wątek zamknięty
Z dzisiejszego spaceru z psem zaby  :kwiatek:

Pozdrawiam  😎
wątek zamknięty
Krótko i zwięźle.
Co myślicie o Nikonie D60? Jest teraz ekstra promocja. Próbować, czy czekać i zbierać na coś lepszego?
wątek zamknięty
no cóż ja bym zbierała na cos lepszego kwestia tylko tego ile czasu zajmie tobie uzbieranie pieniedzy na ten "lepszy model" 😉
wątek zamknięty
ja nie wiem, ale o ile pamiętam m.indira robi właśnie d60
wątek zamknięty
nie żartuj sobie cieciorka
edit
ano fakt ale jej foty  to zapewne sprawa jakiegos magicznego obiektywu  😁
wątek zamknięty
Ja bym nie kupiła d60, wolałabym d80
wątek zamknięty
Chodzi o to, że d60 z nikkorem 18-55 VR kosztuje 1466zł  😁 😁
wątek zamknięty
mam d60 ...
777 , magiczny obiektyw? a jest coś takiego? mnie się wydaję że każdym aparatem można zrobić dobrą fotkę , nawet z kitowym obiektywem ...

cóż , wybór d60 był przemyślany i dla mnie prawie wystarczający , nie mówie tutaj o marzeniach lecz o "każdokieszeniowym" realizmie  , d80 było dla mnie za duże , masywne ciężkie iii starsze już typem , bo dobry już czas na rynku i przebąkiwania o jego wycofaniu...
jedynym plusem 80 jest ilość pól ostrzenia , 3 d60 , są deko ubogie ...
lecz ja nie narzekam , i jak widać sprawdza się ...
do tego mam sigmę 70-300 4-5.6 MACRO APO , o czym wczesniej wspomniałam ...
ciekawym przypadkiem jest d90 , nowość z możliwością nagrywania filmów ...
a moje marzenie , to d3 lub tańszy d300 , z tele o stałym świetle 2.8

a tutaj próbka , zamieszczonych gdzieś już na forum zdjęć
sigma:

i kit :

wątek zamknięty
A masz jakieś zdjęcia z kitowego obiektywu?
wątek zamknięty
przecież wstawiła
wątek zamknięty
i cholibka, przepraszam  🙇 🙇 🙇

wątek zamknięty
no jak tak z lekka niutka ironi napisałam o tym magicznym obiektywie
bo przeciez wiem ze od fotografa duzo zalezy
mi dzisiaj zadna fota nie wyszla taka jaka bym chciała miec
a to słonce nie z tej strony a to tło nie takie a to model nie chce pozowac - jak to mowia złej baletnicy .....
wątek zamknięty
z tym, że to nie kit, a sigma...
wątek zamknięty
Strzyga hehhe dalej czytać nie umiesz dlatego może pogrubię 😀
wątek zamknięty
m.indira, już widzę, przepraszam. Ale tak wrzuciłaś między te obrazki, a człowiek stary i ślepy...
wątek zamknięty
Spojrzy ktoś na mkoje aniołki? :kwiatek: 😉
wątek zamknięty
jak sie tak domagasz LOV , to pozwole sobie skomentować 😀

4 te same aniołki , róznica w ujęciech i ostrzeniu , lecz najlepszy wdg mnie jest ostatni , bo ma klimat i to coś , reszta to takie miłe obrazki ...
wątek zamknięty
Ja robię Sony Alfa 100. Uważam, że jest bardzo fajny. Chociaż spooro osób twierdzi, że jest to jeden z najgorszych aparatów...  🤔
😉
wątek zamknięty
mnie sie drugi podoba najbardziej, ale generalnie nie widze nic ciekawego 🙂
wątek zamknięty
m.indira, mi też się ostatni najbardziej podoba 😁 taka zabawa ze słoneczkiem 🙂
wątek zamknięty
A moje wypocinyyyy?
wątek zamknięty
Whisper Mnie się dwa pierwsze podobają, ale otwierają się małe i o ich jakości technicznej nie da się nic powiedzieć.
wątek zamknięty
Hmm... u mnie sie normalnie duże otwierają, więc nie wiem dlaczego tak :-/ Jak mi sie uda, to pokombinuje potem nad ich wielkością 🙂
wątek zamknięty
Proszę o ocenę i wskazówki  :kwiatek:

1.

2.

3.
wątek zamknięty
ostatnie - Lublin! hah 🙂

Strzelę sobie w łeb

http://www.selgros.com.pl/katalog/karta.php?productid=214872&idhosta=2365
wątek zamknięty
wistra- każde Lublin  😎
wątek zamknięty
Okwiat , podoba mi się pierwsze tzn , prawie podoba , przy zdjęciach architektury należy uważać na kilka rzeczy związanych z perspektywa i przekłamaniem obiektywu , a mianowicie wcale nie prostych liniach , focimy więc okna na wprost w miarę z równego poziomu , lub gdy chcemy uzyskać prawidłową formę , staramy się zdjęcie robić z daleka przy użyciu zoomu , gdy tego nam brak , kombinujemy z ustawieniami , od dołu , góry , lub z boku ...
tutaj , masz i skos w górze , ale i też zwężenie ku niej , leciutko z boku było?
co do drugiego , taka kompozycja hmm , inna , z elementem brzozy dla równowagi ? jakos do mnie nie przemawia , może z racji bałaganu , czyli przypadkowości budynków ...
no i pamiatkowe , byliśmy , widzieliśmy ... , a ja bym postawiła lub posadziła obie osoby na murku , bo jest tam fajowy murek , i walnełabym fotkę z daleka , tak by i zamek był i postacie całe ...
wątek zamknięty
Laski, a jak robicie zdjęcia o zachodzie słońca lub na hali to używacie statywu?
Kupiłam go niedawno, robiłam zdjęcia wieczorem i wyszły genialnie, ale to tylko krajobrazów. Nie wiem, jakby to wyglądało przy ruszającym się obiekcie typu koń.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.