ninevet, rozumiem, że to ta sama osoba . 😀 swietne!
tak ta sama abre dzięki, śmieszne jest to, że na swoje prace patrzę długo i nie potrafię wyłapać takich szczegółów, a gdyby ktolokwiek pokazał by mi takie zdjęcie to od razu rzuciło by mi się to w oczy. 🙄
Czy ktoś podjął by się naprawienia tych kilku fotek? Z góry dziękuję :kwiatek: Pochmurna pogoda + zakurzony wyświetlacz + "poprawi się potem" = takie oto koszmarne efekty 😵 Jak nie poprawiam, to albo jest strasznie sztucznie, albo prześwietlone... to nie dla mnie.
Po powrocie z Włoch mam 8GB zdjęć. Niektóre są po prostu mega 😁 Tak więc zabieram się za 'remont' portfolio.. See you soon 😅 Jeżeli ktoś jest ciekawy to dam znać jak skończę.
[center] 😅 www.weronikazablocka.carbonmade.com 😅 Zapraszam, już skończone. Mało zdjęć więc szybko poszło 🙂 Dodałam nowe zdjęcia, głównie z Włoch. Nowe zdjęcia znajdują się na początku każdej kategorii. Po obejrzeniu, proszę, dajcie znać jak się podoba.
Wyprowadzę Cię z błędu 🙂 To nie zachód, tylko wschód. Byłam po zachodniej części jeziora, więc niestety nie widziałam zachodów.. A ja o 6 się wybrałam na wschód, a oczywiście były chmury i zostało mi fotografowanie kaczek. Ale dzielnie czekałam aż się choć ciupkę przedrze. I się doczekałam. 😀
Weerka też byłam w Wenecji, super sprawa. piękne miejsce. najlepsze było to, że jak tam przyjechaliśmy o świcie było brzydko, chmury ogromne, ale zaczęło się przejaśniać. potem niebo zrobiło się czyściutkie, a Plac zalało 😜 PS. Pierwsze foto z gondolą i trzecie (widok na miasto) nie są krajobrazami 😁 a masz je w kategorii "Landscapes".
Weerka też byłam w Wenecji, super sprawa. piękne miejsce. najlepsze było to, że jak tam przyjechaliśmy o świcie było brzydko, chmury ogromne, ale zaczęło się przejaśniać. potem niebo zrobiło się czyściutkie, a Plac zalało 😜 PS. Pierwsze foto z gondolą i trzecie (widok na miasto) nie są krajobrazami 😁 a masz je w kategorii "Landscapes".
My byliśmy nad Gardą i stwierdziliśmy, że będzie pochmurno, bo niebo całe zachmurzone. Dojechaliśmy do Wenecji i nie było czym oddychać.. 35stopni.. masakra.
Co do tej gondoli i miasta, to właśnie się tak zastanawiałam, ale niestety nie mam już katalogów, więc niech sobie tam będą. 😀 A do czego bym je mogła dorzucić, hm ? 🙂
xxflygirlxx, gdy zdjęcie zatraci łagodność, gdy pojawią się różnokolorowe pikselki sprawiające wrażenie "kaszy", gdy na granicy barwnych ciemnych plam pojawią się jasne obwódki (i odwrotnie).
xxflygirlxx, to przyciemnienie wynika z nieumiejętnej zabawy kontrastem. Zdjęcie nie jest przeostrzone. Zaraz wywołam takie, na którym będzie widać to, o czym pisałam.
Na szybko wywołane. Pierwsze zdjęcie jest dobrze wyostrzone. Na drugim strzałkami zaznaczyłam miejsca w których widać błędy przeostrzenia. Żółtymi strzałkami obwódki wokół obiektów, czerwonymi "kaszkę" pikselową.
Pomoże ktoś dobrać ustawienia do nocnej fotografii przy mocnym sztucznym oświetleniu (reflektor?) Tryb nocny wystarczy w Cannonie EOS 350D, czy trzeba koniecznie mieszać w ustawieniach manualnych? Poprosiłbym w miarę możliwości razem ze skrótami. 😉