Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

xxflygirlxx dziękujemy 😉 mogłaby taka już pozostać... ale to dwulatka, więc wysiwieje niestety dalej 😉
Presja   :kwiatek: tu już uszu nie ucięłam  😁
wątek zamknięty
No mogłaby bo jedynie takie siwusy mi się podobają. 🏇
wątek zamknięty
Breva - gratulacje!
mbalicka - fajna ta fotka Daana 🙂
breakawayy - najbardziej podoba mi się to piąte, superowe

A ja poddam pod ocenę moją dość starą twórczość makro
1.krokus

2.moje ulubione

3.tulipan

4,5.biedronki

6.koci nochal - znajdzie się ktoś tak dobry, kto usunie ten włos z nosa? Wyślę wtedy oryginał.
wątek zamknięty
Horciakowa drugie  😍

A może mi ktoś powiedzieć, co jest tutaj nie tak? Bo niby mi się podoba, ale coś mi tu nie gra...

wątek zamknięty
Może to, że jak na moje oko jest zrobione z góry? Jeśli sie mylę to przepraszam.😉
wątek zamknięty
Horciakowa wydaje mi się, że w makro są najważniejsze przemyślane kadry, uporządkowane tło.
Na każdym zdjęciu coś odwraca moją uwagę, to krzywy tulipan, to nieostry płatek na pierwszym planie, w biedronkach w tle masz bałagan. Koci nos byłby fajny gdyby był albo bardziej z boku albo centralnie na środku.

Breakawayy - jest ok ale zostawiłabym ciutkę wiecej miejsca po lewej by pies miał gdzie patrzeć.

Pisze to jako laik, zaraz pokrzycza mądrzejsi 🙂
wątek zamknięty
xxflygirlxx starałam się robić na poziomie psa, niestety nie bardzo mi szło, bo leżał tuż przy górce, na której stałam, także utrudnił mi zadanie... ;p

ninevet dzięki za uwagę 😉 postaram się to zastosować przy najbliższej okazji, bo faktycznie nie ma gdzie patrzeć... może i to mi tu nie gra, za ciasno chyba jest 😉
wątek zamknięty
ja też mam 2 psie zdjęcia.

Bardzo widać, że ją w ps wyciągnęłam? Tak sie wywyższała, że postanowiłam dodać komizmu do jej pozy i wyciągnąć jeszcze  😁
wątek zamknięty
Widac widać. 😁
wątek zamknięty
ninevet
Przede wszystkim warto się pozbyć tych niebiesko zielonych przebarwień

breakawayy
przede wszystkim nie gra kompozycja.
Może warto sięgnąć do sprawdzonego szablonu mocnych punktów i na początek tego się trzymać
http://foto.recenzja.pl/Subjects-index-req-printpage-pageid-45-scope-all.html

wątek zamknięty
szemrana bardzo dziękuję! poczytam 😉
wątek zamknięty
Kopiuję pytanie, które zamieściłam w innym wątku. Ushia odesłała mnie do Was:

Gdzie lub do kogo zgłasza się kradzież zdjęcia? I czy w ogóle jest sens robienia tego jeśli kradnie je dziecko w celu robienia wirtualnych adopcji konisiowych...  😵 Niestety nigdzie mogę znaleźć kontaktu do niej. Chodzi mi o tego blogaska i jego właścicielkę  😵

http://stajnia-pestka.bloog.pl/
wątek zamknięty
Moja ostatnia zabawa z Partynic :

i chyba juz najbardziej ostatnio oklepany motyw 😉

wątek zamknięty
Pierwsze super, a drugie... jeszcze lepsze 😜
A to parę moich z dzisiejszego pleneru:
wątek zamknięty
Hexa zdjęcie nóg  😜
wątek zamknięty
okwiat
wpisz się do księgi gości :P
Napisz do własciciela portalu
Póki dzieciak nie robi kasy na zdjęciu można mu skoczyć na kant sama wiesz czego.
Na przyszłośc proponuję dawać znak wodny lub własny podpis na zdjęciach - przynajmniej będziesz miała reklamę 🙂
wątek zamknięty
😁 Właśnie o to chodzi, że podpisałam zdjęcie, ale dziewczynka tak wycięła fotę, że z podpisu nic nie zostało  😵 Dzięki za radę  :kwiatek:
wątek zamknięty
okwiat - napisz do bloog.pl że jeden z użytkowników narusza prawa autorskie.  😉
wątek zamknięty
breakawayy - mnie też się ono bardzo podoba 🙂
ninevet - dzięki za radę. Przy następnych próbach z makro postaram się zwracać na to uwagę  :kwiatek:

Może ktoś jeszcze się wypowie?

Hexa - drugie rewelacja  😍
wątek zamknięty
Atamanka, ostatnie jest bardzo ciekawe. Brakuje mi trochę miejsca na lewą dłoń, ale minimalnie.
wątek zamknięty
Hexa
nozki  sa rewelacyjne 👍
wątek zamknięty
aaaaa😀😀😀 17-18 i 24-25 lipca idę na kurs Fotografia od podstaw, 20, 21, 22 i 27, 28, 29 lipca ide na kurs Fotografii ślubnej, we wrześniu 18 idę na ślub koleżanki siostry w roli fotografa (dodatkowego, ale cii😉 od razu mówię że z głownym jest wszystko ustalone bo glównym będzie też jej kolega w dodatku zaproszony jako gość😉 ), a od października zaczynam 2letnią policealną szkołę fotografii po ktorej dostanę tytuł fototechnika😀😀😀 ale się cieszę🙂
wątek zamknięty
Atamanka, co robi na pierwszym zdjęciu osoba z parasolem?
wątek zamknięty
Osoba z parasolem pozuje fotografowi z drugiego planu zeskakując z motoru na którym stoi opierając się ręką o barierkę, a ja uchwyciłam moment jak przygotowuje się do skoku. Skomplikowane dość, ale ciekawie według mnie wyszło 🤣
wątek zamknięty
Tak, tak wyszło ciekawie! Tylko nie mogłam skojarzyć 😉 Pierwsze co miałam na myśli, że jedzie na rolkach i jakiś trik ;p ale nie pasowały mi te lusterka od motoru 😉
wątek zamknięty
Ja znów się wtrącę z moją 'twórczością'.
Pobawiłam się wczoraj funkcją makro na psach, gołębiach, koniach i mrówkach  😁.

Tym razem jakieś uwagi? 😉
wątek zamknięty
Moim zdaniem masz trochę problemów z łapaniem ostrości, bomam wrażenie, ze  ci trochę ucieka.
A fotki jak fotki - mim zdaniem albumowe 🙂

Mój ulubiony portret z Gajewnik 🙂
wątek zamknięty
Ostrość, wiem wiem... pobawię się tym niedługo 😉
wątek zamknięty
no dobra gdzie Strzyga ze zdjęciam z Sopotu  ❓
👍
wątek zamknięty
Ostrość, wiem wiem... pobawię się tym niedługo 😉

toz to jedna z najwazniejszych rzeczy... ! nie niedlugo a juz sie pobaw, bo zaden ptak chyba ostry nie jest...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.