Dziewczyny, byłam dzisiaj na Cmentarzu Żydowskim w Łodzi. Powiem tak: rewelacyjne miejsce do robienia zdjęć. Jednak aby umieścić zdjęcia w internecie trzeba mieć zgodę od osób zarządzającym nim. Ja ją uzyskałam 💃
to jeśli jesteśmy przy robaczkach hihihi niestety moje nie są tak dobrej jakości nie mam obiektywu makro 🙁 muszę kupić sobie przynajmniej soczewkę makro
Jakaś taka troszkę nieostra, choć podoba mi się, że jest tak otoczona.
deborah- Jak dla mnie, to za dużo drewna. Ale on ma śliczne oczęta! 😍
Dziewczyny, padam na twarz... Wymyśliłam sobie, że będę zbierać na teleobiektyw. Ok, po pewnym czasie doszło, że ma być ''jasny''. A teraz co?! Stoję po pas w gnojowniku...Ponieważ mam Olka, pozostają mi do wyboru dwa obiektywy: Sigma 70-200 2.8 i Olympus Zuiko 50-200 2.8-3.5 . Tamron odpada- nie produkuje z takim mocowaniem.Sigma 50-150 -nie ma takiego mocowania. 🤔wirek: Sigma i Olympus są ciężkie do dostania... Zaczynam naprawdę zastanawiać się, czy zbierać na nie, czy kupic coś innego, po prostu ciemniejszego.
Ps. Jestem jeszcze bardziej załamana, ponieważ ostatnio dowiedziałam się, że Olki to aparaty do zdjęć ''albumowych''.
Wchodzę na allegro, ostatnio bylo 0, dzisiaj są 3 z mocowaniem do Olka.😉 A w sklepach internetowych, to też trudno znaleźć do 4/3... Wpadłam też na pomysł, że przecież Sigma wypożycza obiektywy, wię cmogłabym wypożyczyć i spróbować 😉. Zarejestrowałam się na ich stronie, kliknęłam na Olympus i Wrocław... szok, nie ma nic. Po chwili kliknęłam też nikon, canon, pentax itp., nie było żadnego z nich. Czy to możliwe, że strona nie jest regularnie odświeżana?
Nie ma za co. 🙂 Też na ten obiektyw poluje chociaż zastanawiam się jeszcze nad Tamronem, bo podobno lepiej \współpracuje z Canonem niz Sigma. Co myslicie?
Ja moge powiedzieć tyle, że to, że został zrobione na cmentarzu sprawia, że mają cos w sobie. Przynajmniej w moim odczuciu. Tchną spokojem. Jeszcze gdyby było takie jakieś fajne światło to juz w ogóle.😉
Notarialna a ja mogę tylko tyle powiedzieć, ze mi się podobają ale ja nie jestem osobą znającą się, więc nie wiem po co to mówię i gratuluje pozyskania zgody 😀