Forum towarzyskie »

Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

Może ja coś wstawie.
Czekam na krytykę.
wątek zamknięty
Dziewczyny, byłam dzisiaj na Cmentarzu Żydowskim w Łodzi. Powiem tak: rewelacyjne miejsce do robienia zdjęć. Jednak aby umieścić zdjęcia w internecie trzeba mieć zgodę od osób zarządzającym nim. Ja ją uzyskałam 💃
wątek zamknięty
może nie żaden szał ale ciekawa jestem jakie macie uwagi do tego zdjecia
pewnie na początek ucięta noga 😉 czy nie razi jakoś bardzo?
wątek zamknięty
muszka
wątek zamknięty
to jeśli jesteśmy przy robaczkach hihihi
niestety moje nie są tak dobrej jakości nie mam obiektywu makro 🙁
muszę kupić sobie przynajmniej soczewkę makro

i same kwiatki

wątek zamknięty
Jakaś taka troszkę nieostra, choć podoba mi się, że jest tak otoczona.

deborah- Jak dla mnie, to za dużo drewna. Ale on ma śliczne oczęta! 😍

Dziewczyny, padam na twarz... Wymyśliłam sobie, że będę zbierać na teleobiektyw. Ok, po pewnym czasie doszło, że ma być ''jasny''. A teraz co?! Stoję po pas w gnojowniku...Ponieważ mam Olka, pozostają mi do wyboru dwa obiektywy: Sigma 70-200 2.8 i Olympus Zuiko 50-200 2.8-3.5 . Tamron odpada- nie produkuje z takim mocowaniem.Sigma 50-150 -nie ma takiego mocowania. 🤔wirek:
Sigma i Olympus są ciężkie do dostania... Zaczynam naprawdę zastanawiać się, czy zbierać na nie, czy kupic coś innego, po prostu ciemniejszego.

Ps. Jestem jeszcze bardziej załamana, ponieważ ostatnio dowiedziałam się, że Olki to aparaty do zdjęć ''albumowych''.
wątek zamknięty
Sigma trudna do dostania? Ja ją widziałam w prawie każdym sklepie internetowym.
wątek zamknięty
Wchodzę na allegro, ostatnio bylo 0, dzisiaj są 3 z mocowaniem do Olka.😉 A w sklepach internetowych, to też trudno znaleźć do 4/3...
Wpadłam też na pomysł, że przecież Sigma wypożycza obiektywy, wię cmogłabym wypożyczyć i spróbować 😉. Zarejestrowałam się na ich stronie, kliknęłam na Olympus i Wrocław... szok, nie ma nic. Po chwili kliknęłam też nikon, canon, pentax itp., nie było żadnego z nich. Czy to możliwe, że strona nie jest regularnie odświeżana?
wątek zamknięty
wątek zamknięty
wyslij link do tej "wypożyczalni", znaleźć nie mogę. 👿
wątek zamknięty
http://www.sigma-procentrum.pl/ . Trzeba się zarejestrować, wtedy wyświetli ci się możliwość ''odnalezienia'' obiektywu.

xxflygirlxx- dzięki. Na allegro jest jedna tanio, trzeba jeszcze troszkę nazbierać i będzie. Mając nadzieję, że nie będzie rozmydlać...
wątek zamknięty
Nie ma za co. 🙂 Też na ten obiektyw poluje chociaż zastanawiam się jeszcze nad Tamronem, bo podobno lepiej \współpracuje z Canonem niz Sigma. Co myslicie?
wątek zamknięty
ja mam tamrona tele  70-300.
Jak na moje skromne umiejętności jest super 😉
wątek zamknięty
A jak jasny jest?
wątek zamknięty
dokładne dane AF 70-300mm 1:4-5.6
wątek zamknięty
Kurczę, żeby jeszcze olkowy był ;-).
wątek zamknięty
Hm wolałabym jednak 2,8. No i własnie nie wiem czy Sigma czy Tamron, bo Canon odpada, bo najniższa cena jaka znalazłam to 7000 zł. 🙄
wątek zamknięty
też wolałabym 2,8 zwłaszcza jak sie robi fotki z ręki .
Właśnie muszę koniecznie kupić statyw mam strasznie nie stabilną rękę ;(
wątek zamknięty
Czas zacząć wstawać rano i chodzić na plażę, bo coś kiepściutko Pani Strzygo, kiepściutko....

"I Bóg w swojej dobroci zesłał nam rawy"
wątek zamknięty
Strzyga mistrz!
wątek zamknięty
Nikt? naprawdę nikt nie ma do powiedzenia o moich zdjęciach? 😉
wątek zamknięty
Ja moge powiedzieć tyle, że to, że został zrobione na cmentarzu sprawia, że mają cos w sobie. Przynajmniej w moim odczuciu. Tchną spokojem.
Jeszcze gdyby było takie jakieś fajne światło to juz w ogóle.😉
wątek zamknięty
Notarialna a ja mogę tylko tyle powiedzieć, ze mi się podobają ale ja nie jestem osobą znającą się, więc nie wiem po co to mówię i gratuluje pozyskania zgody  😀
wątek zamknięty
Notarialna, żaden kadr nie jest ciekawy, w dodatku brakuje ostrości
wątek zamknięty
Ja tutaj po raz pierwszy wraz z moim d60 + kit 18-55 🙂

wątek zamknięty
ze mnie kiepski fotograf i kiepski aparat mam, ale chyba ,mam jakotakie poczucie estetyki

wątek zamknięty
gdyby nie to betonowe tło 😉
wątek zamknięty
może być ??
wątek zamknięty
a jaśniej nie lepiej?
wątek zamknięty
zdecydowanie lepiej 😀
tło wydaje się bardziej jednolite a na ważce widać więcej szczegółów 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.