Forum towarzyskie »

Złośliwość ludzka czyli internet i anonimy

Nie znalazłam podobnego wątku jeśli takowy istnieje proszę usunąć.

A więc mój wątek dotyczy ludzi którzy są na tyle złośliwi aby obrazić kogoś pisząc komentarze, posty w internecie podając dane wyśmiewanej osoby jednak samemu pozostając w ukryciu. Często spotykam się ze złośliwymi komentarzami na PB czy nk, facebooku i chociażby wątku forumowym "Kwiatki". Rozumiem niektóre zachowania ludzi są śmieszne czasami nawet idiotyczne i niebezpiczne, to jednak nie powiło powodować takiej agresji i zawiści którą do siebie ziejemy. Nie można porozmawiać popisać na GG spokojnie a nie wyzywać kogoś lub publicznie obrażać używając wulgaryzmów lub przekleństw, internet i strony w nim się znajdujące może oglądać cały świat. W życiu codziennym ktoś za takie słowa od nas dostał by bure lub coś gorszego, dlaczego jednak w internecie nic nie robimy? Podejrzewam że osoby piszące obraźliwe komentarze nie chciały by być obrażane (dlatego są anonimami) to dlaczego obrażają innych, co nimi powoduje zazdrość, zawiść, nuda...? Nie jestem całkowicie przeciwna krytycznym komentarzom ale róbmy to w sposób delikatny i najlepiej podajmy swoje GG,.., tak aby druga osoba mogła dowiedzieć cie co dokładnie jest źle przedyskutować to i zrozumieć.

co o tym sądzicie, jakie są wasze poglągy na anonimowych złośników????
Na re-volcie złośliwość? Napewno nie, musiałaś się pomylić 😁
ja dostawałam na pierwszym roku studiów bardzo nieprzyjemne wiadomości, wtedy akurat na nk. potem przychodziły na grupowego maila. Oczywiście oskarżenia te były bezpodstawne i bardzo niemiłe (byłam wyzywana od puszczalskich itp). Na początku się przejęłam jak to ja, ale odpisałam tylko, że cieszę się, że jest takie zainteresowanie moją osobą, ale potem olałam bo przecież ja nic nie zrobiłam.. Nie odpisywałam, uznałam, że to albo jakaś zazdrosna dziewczyna albo niedowartościowany facet 😉 po dwóch latach jak na razie mam spokój..

I niestety tacy są ludzie, tego nie zmienimy, ale chyba nie powinniśmy reagować, bo tylko dolewamy oliwy do ognia, ktoś taki się nakręca, widzi, że się tym interesujesz więc będzie napierał dalej 🙂
fin, re-volta jest na maksa kulturalna 🙂 i pełna życzliwości. Naprawdę. A gdy wystawi się nos gdzie indziej - to czasem wstyd, że jest się człowiekiem - "współbratem" tych co wypisują niestworzone komentarze (to właśnie "komentarze" rozpętały taką "modę"😉, takie, że słabo się robi. Powód? Bezkarność. Oraz często - dzika zawiść. Jeszcze wydaje mi się, że wzięło się to z polityki - z przyzwolenia na chamskie "jechanie" po tych, co z nimi nie po drodze, w mas-mediach.
I teraz - szczęśliwa młoda mamusia przeczyta np., że jakby nie dawała... na lewo i prawo, to teraz nie musiałaby w g* się babrać, a zresztą niech się cieszy, że ktokolwiek zechciał ją *.
Taki nowy styl życzliwości międzyludzkiej  🙄
Na anonimy mam totalny zlew 😀  uśmiecha się pod nosem, że ktoś spłodził tyle energii aby do mnie dotrzeć ... a ja to wyrzucam do śmieci.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się