Aravey Elt Elegance to straszny badziew jak dla mnie. Najpierw obydwa buty pękły mi przy zaczepie zamka na dole z tyłu, a potem odkleiły się podeszwy. Nie polecam!
Ja się dowiadywałam i buty nie są skórzane, tylko z jakiejś eko-skórki i od tych wymiarów w tabelce trzeba odjąć min. 3 cm. jeśli chodzi o tą szerokość 🤔 nie rozumiem po co tabelka, skoro wymiary się nie zgadzają, ale też zamówiłam na próbę 🤣
Ja się dowiadywałam i buty nie są skórzane, tylko z jakiejś eko-skórki i od tych wymiarów w tabelce trzeba odjąć min. 3 cm. jeśli chodzi o tą szerokość 🤔 nie rozumiem po co tabelka, skoro wymiary się nie zgadzają, ale też zamówiłam na próbę 🤣
tak myślałam, inaczej by kosztowały 2 razy tyle. Jeżeli wypadają 3cm węższe to będą idealne 💃
No taaa, standardzik, kurdę. :/ Ale tak czy siak pewnie po pierwszych skostniałych palcach u stóp w stajni będę przeklinać na czym świat stoi i poszukiwać termosów, yhhh.
Mam prośbę do użytkowniczek termobutów York Aktea. :kwiatek:Podajcie mi proszę długość wkładki w rozmiarze 37 i 38,bo w każdym sklepie podają mi inną długość,np rozm.38 ma 24,3cm ale też 26cm,25,5cm,23cm 🤔.Rozm 37 ma niby 23,7cm ale też 22cm :???Nie wiem czym i jak oni mierzą ale takie różnice to przesada.Ja mam dł stopy 23,7 i nie wiem czy brać rozm. 37 czy 38,bo noszę 36-37.Mam jeszcze jedno pytanie:czy te buty nie będą śmiesznie wyglądać na łydce o obwodzie 31cm,bo rozmiarówka standard i tak jest na mnie dużo za szeroka z tego co widzę w tabeli.
"z przykrością informuję, że zamawiane przez Panią oficerki w rozmiarze 37 na chwile obecną nie są dostępne w Polsce( i nie wiadomo czy w ogóle się pojawią)." 👿
biedrona78, aktea bierz rozmiar wieksze niz nosisz. producent nie podaje chyba nigdzie tabel dlugosci wkladki i roznice pewnie wynikaja z tego, ze probowali sami mierzyc. lydki maja dosc waskie.
Adriena jak te loesdau? Ciepłe w stopie? Polecasz?
Ja generalnie polecam Loesdau bo poprzednie służyły mi ok 5 lat. Kupilam je jeszcze w DE bo w Pl nie bylo. Profilaktycznie wzięlam 2 rozmiary za duze aby bylo miejsce na 2 skarpety z czego jedna narciarska. Jedyne co mi sie nie podobało to przy wiekszym rozmiarze, szerokość cholewki, ale tak to już jest, wiekszy rozmiar = szersza cholewka. Nie mam żadnych zastrzezen co do użytkowania, bo buty są wygodne, nie krępują, nie przeszkadzają w jeździe, b.dobrze wyglądały przez te wszystkie lata i było mi w nich ciepło, nic nie pękło, nie ocierało... Ja na pewno kupię kolejne, bo stosunek ceny do jakości jest ponad przeciętną.
Tylko pamiętaj ze one nie są nieprzemakalne i jak zanurkujesz gdzieś w błocie śniegowym to będziesz miała wodę w bucie, śnieg tym butom natomiast niestraszny 🙂