Forum konie »

termobuty

Olap co znaczy na szersza?

Euro stary sa tez w opcji na szersza lydke.

ja mam lydke chyba przecietna i mam happy valley termobuciory i jestem bardzo zadowolona
Klami, dzięki za info !  🙂
Kurka, właśnie pamiętałam że były w dobrej cenie, a tu podwyżka o ponad 200zł.
No coż na razie i tak nie dam rady. (mój koń dwa dni temu wymyślił sobie "kulawizne" i czekam na weta :/)
Olap co znaczy na szersza?

Euro stary sa tez w opcji na szersza lydke.

ja mam lydke chyba przecietna i mam happy valley termobuciory i jestem bardzo zadowolona

Na szerszą znaczy na szerszą 😉
Ja wg tabel powinnam przy rozmiarze 37 mieć łydkę koło 35cm.
Mam 41cm i właśnie mam termosy na szeroką łydkę.
A mógłby ktoś wstawić zdjęcia jak te termooficerki POLO leżą na nodze?

Pogrzebałam w starych zdjęciach i mam coś takiego:

adriena dzięki, fajnie wyglądają
Fantazja moje na tym zdjęciu mają już ponad dwa lata, używane praktycznie dzień w dzień. Moje thermobuty sprowadzałam z Niemiec bo w Polsce ich wtedy jeszcze nie było, zakup uważam za bardzo udany.
juz chyba pokazywalam kiedys. dla mnie troche przykrotkie
Sigma dziwne że masz je za krótkie, hmm, mnie one od zewnętrznej strony nawet dość mocno zachodzą na kolano, może to kwestia rozmiaru buta, im większy tym dłuższy..?
..
Ja ma chyba nawet jeszcze krótsze niż Sigma 🤔
adriena,Sigma Też mam takie termobuty jak wy. Jestem z nich zadowlonona, ponieważ sa wygodne i cieplutkie. Tylko troche mi sie czasem suwaja 🙂
Ja wlasnie zamowilam termooficerki Polo-mam nadzieje, ze bede zadowolona, bo ja bezhalowa 🤔.Normalnie nosze rozmiar 39, ale zamowilam 40 i licze ze zmieszcze gruba skarpete i ewentualnie jakas wkladke 🙂
szersza łydka czyli taka właśnie ponad 40 cm, ze skarpetą i bryczesami huhu
hm?

wistra, jakie masz te termobutki??

o te:
[img]http://www.kraemer-pferdesport.de/$WS/kraemer-pferdesport/websale7_shop-kraemer-pferdesport/produkte/medien/bilder/gross/0012397.jpg[/img]
Z Kremer.de
STEEDS Winter Rider Professional
adriena, ale ja mam 180cm wzrostu, wiec nogi tez odpowiednio dlugie. a rozmiar mam 40 lub 41, nie pamietam w tej chwili
Sigma, no to wszystko jasne hehe  😉, ja mam tylko 170 cm wzrostu, w zasadzie długą łydkę, ale na pewno nie tak długą jak Twoja.. Przy tym samym rozmiarze buta, u mnie i u Ciebie trochę inaczej to będzie wyglądać  😉
Czy można u nas kupić gdzieś termobuty STEEDS Winter Lacer Pro PLUS, albo STEEDS Winter Rider? Czy trzeba zamawiać z Niemiec? A może ktoś będzie zamawiał z www.kraemer-pferdsport.de?
Ja drugi sezon będę śmigać w termooficerkach Euro-Stara, z tym, że tym razem będę mieć halę. To będzie miła odmiana po zeszłorocznej , mroźnej zimie. 😉 Jestem jak najbardziej nastawiona pozytywnie, bo skoro w zeszłym roku nie marzłam, a to w tym może być tylko lepiej, prawda?
W każdym razie, taką mam nadzieję 😉
cZY W EURO-STARACH MARZNĄ NOGI ?
horsik- a co napisała sierra dokładnie post wyżej? ..
nom wiem - dlatego strasznie mi sie podobają te termobuty i musze sie upewnic a jak jest z rozmiarówką tych termobutów - ja normalnie nosze rozmiar 41 i czy trzeba kupić euro-stary rozmiar większe?
horsik, ja mam dokładnie taki rozmiar euro-starów jak na co dzień. nie potrzebuję dodatkowo grubych skarpet, bo buty bardzo ciepłe. zobacz sobie na rozmiarówkę, zmierz sobie stopę i porównaj, ot cała filozofia 😉

mam thetmooficerki Moutain Horse za gruba kasę i Loesdau Polo od niedawna. w Polo jeździ sie zdecydowanie lepiej... MH leżą i wykorzystuję tylko do pracy z ziemi

mam te same MH co Ty i szczerze mam takie same odczucia, do chodzenia i prac stajennych sa super ( nie przemakaja i sa cieple )  ale do jazdy srednio ( szczegolnie ze mialam zly rozmiar - za szeroki w lydce i generalnie za krotkie) i wlasnie sobie zamowilam Polo 😉 tylko ciekawa jestem czy rozmiat bedzie pasowac

moje MH
a ktoś ma może oficerki HKM zimowe?

http://www.galopada.pl/sklep/product_info.php/manufacturers_id/1/products_id/2170

i Czy jest duża różnica w jakości pomiędzy Cavallo
[img]http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/757/74/58/757745868[/img]

a Loesdau POLO?
[img]http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/765/30/45/765304583[/img]

cena bardzo zbliżona, 200 i 210zł
Czy komuś już zmarzły stopy? Bo ja juz wyciągnełam podkolanówki narciarskie i wkładki z owczej wełny.. 🙄

Warto?

http://www.decathlon.com.pl/PL/ciep-e-skarpety-dla-doros-ych-85517035/
Dramka ja mam takie:

podkolanówki snowboardowe i bardzo sobie chwalę 🙂 Ciepłe, grube, ale da się ruszać palcami 😁
To chyba pędze do Decathlon..

Potrzebuje termooficerki na 30cm łydkę  🙄

Cavallo ile mają?
Dramka, wszystkie buty będą Ci lepiej lub mniej pasowały. Masz Polo, masz Euro-Stary, Cavallo, kup sobie te podkolanówki i będzie git.
Obawiam się że wszystko w łydkach będą za szerokie. Które są najwęższe?
Dramka było o tym już wcześniej, sama pisałam jaki mam rozmiar łydki i jakie buty się sprawdzają przy wąskiej łydce, masz tylko 1 cm węższą od mojej więc chyba to jakieś odniesienie?
..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się