Nie nie muszą być. Mają być takie do połowy łydki (jak spirale właśnie) na zamek rzepy wciągne, byle nie sznurowane. I fajnie zeby nie kosztowały ponad 300zł. Wszędzie pustki, nigdzie dostać zadnych butów nie mogę. Najpierw mnie bandola w jajo zrobiła a teraz okser napisał ze termobuty które wybrałam będa w czerwcu. po kija mi termobuty w czerwcu??????
jeden but tak się do środka wykrzywił, że prawie się nie dało już chodzić, mega mnie obcierały, suwak się strasznie zacinał, a w dodatku rozkleiły mi się/przedarły z boku na wylot...
żeby nie było - buty używane były do chodzenia po stajni, czyszczenia, jeżdżenia, w dodatku sporadycznego.
Było o nich wałkowane parę(naście) stron wczesniej, nikt ich nie poleca ze względu na brak ocieplenia na palcach i przekierowujemy w stronę hkm elegance. 😉
A ja się wkurzyłam, bo co mi się spodobały termobuty to nie było mojego rozmiaru 🤔 I poszłam do E.Lecrec czy jakoś tak i dorwałam śniegowce młodzieżowe za 2 dychy 😀 haha Powiem wam że jak na taką cenę jest świetnie😀 przetestowałam je na wszystkie sposoby i jest cool 😁 Trzymają się strzemion jak na klej.
Było o nich wałkowane parę(naście) stron wczesniej, nikt ich nie poleca ze względu na brak ocieplenia na palcach i przekierowujemy w stronę hkm elegance. 😉
Ja polecam, bo mam je już 4 sezon i jestem bardzo zadowolona, nigdy w nich nie zmarzłam, nic mnie nigdy nie ocierało, nic nigdy nie pękło, do jazdy są bardzo wygodne i po 4 latach codziennego używania są nadal ok. POLECAM.
Z jazdą w Fair-play'ach jest problem, bo się zwyczajnie nie mieszczą w mniejszym strzemieniu (mam tu na myśli te sprengery od Ciebie, Dramka)... jeśli chodzi o zsuwanie się z nogi, mają trochę za wysokie podbicie, ale stosuję metodę grubych skarpet i jest ok 🙂
moje termo horze sa po 2miesiacach jazdy bardzo bardzo nadwyrezone. podarte-przetarte na lydkach, gumowy but prawie odpada od reszty. nie mam do nich pretensji bo byly tanie, a pracowaly 6-7koni dziennie, ale mam pytanie, czy jesli kupie buty drozsze,jak euro star czy mountaine horse , to wytrzymaja dluzej? czy ktos kto jezdzi kilka koni spotkal buty ktore wytrzymuja wiecej?
Ja jestem zadowolona ze swoich HKM Elegance, dają radę we śniegu, są ciepłe, nie marznę w nich tylko mają jedna wadę - mają śliską podeszwę, więc na śniegu można wywinąć orła 😤
Ja jestem zadowolona ze swoich HKM Elegance, dają radę we śniegu, są ciepłe, nie marznę w nich tylko mają jedna wadę - mają śliską podeszwę, więc na śniegu można wywinąć orła 😤
ja mam termooficerki polo to dokladnie to samo co HKM i też wywinęlam dzisiaj w nich orła. 😂
mają niestety jeszcze jedną wadę, nie maja ogrzewania w palcach, termiczna pianka kończy się na tym odcieciu gdzie zaczynają sie palce-gdzie jest sztuczna skóra, moje żyją juz 3ci sezon ale juz raz je szyłam na łydce i niestety pusciły szwy, w naszerszym miejscu stopy, tam dzie jest materiał.