Forum konie »

termobuty

Wstaw fotke  🤣
Fotkę mnie w moich butach ? 😀
ESy wczoraj przyszły (minerwa  :kwiatek🙂, dziś miały chrzest bojowy i są SUPER!  😜 Jeździ się bosko, czuje konia jak w oficerkach, a jest ciepło jak nie wiem. Ale w łydce 40 cm to nie jest, moja 35cm powinna mieć wg tego mnóstwo luzu, a zmieści się jedynie noga+bryczesy+grubsza[nie gruba] skarpeta.
Bay mozesz wrzucic fotki?
na koniu, na sucho?
croopie, wrzuciłabyś zdjęcia butów na sucho? Mogą być nawet takie w domu. I powiedz jeszcze w jaki rozmiar buta zmieściłaś się z łydką 36?
Bay, czyli zgrzeszyłaś... 😉 ale chyba ten raz warto było 😉
Hej, czy ktoś miał już do czynienia z termobutami Fair Play, tymi nowymi? (wiem, są nowe, ale może ktoś chociaż macał).
Chyba w obecnej stajni zdecyduję się na zakup jakichś, bo już mi zimno w nogi, a jeszcze zimy nie ma... :/
caroline zgrzeszyłam i nie żałuję  😜
croopie Si  🤣
a takie na sucho was urządza??
Na specjalne życzenie, załatwiłam te zdjęcia 😉
Od razu mówię, że nie są nieskazitelnie czyste, ponieważ zwiedziły już ze mną stajnię i zapoznały się z koniem 😉
To jest rozmiar 40

na mnie

na sucho wyglądają tak

Zrobiłam dokładne pomiary.
W najszerszym miejscu, czyli niebieskim, po zewnętrznej mają obwód 39 cm. Ja w tym miejscu mam łydkę 35,5 cm i mam jeszcze troszkę luzu, ale niedużo.
W najwęższym miejscu, czyli zielonym mają obwód po zewnętrznej 28 cm, ja w tym miejscu mam kostkę 22 cm.
To w nich lubię, że nie są bardzo szerokie w kostce - dla mnie idealne 🙂
A takie nie na sucho? 🙂
ESy

Są boskie, naprawdę godne polecenia.
Ja dzisiaj spędziłam w sklepie prawie 2h szukając termobutów i... wszystkie są na mnie za duże. 😵 Nie mierzyłam tylko ES i HKM, bo nie było. Zastanawiam nad tymi ES... Ale wątpię, że znajdę coś na moje marne 32cm... 😵
http://www.sklep.stajnia.biz/product_info.php?cPath=21_23&products_id=4178&osCsid=f203d87c72b5bee06b2cc9813860b845

miał ktoś może z takimi do czynienia?
dadzą radę dłużej niż jeden sezon? da się przeżyć w nich mrozy w stajni z halą?
:kwiatek:
Croopie załóż grube skarpety żeby mieć 36 w łydce i daj mi znać, czy nadal się zapinasz 😁
Ja mam 36 i się zastanawiam i zastanawiam 🙄
Strucelka, spokojnie skarpetka jeszcze wejdzie i się dopnie 😉
croopie

Na nodze wyglądaja bosko  😍 Wydłużaja, wyszczuplają. Tylko to futerko  😁
Dramka, tego futerka nie jest tak dużo, na nodze nie wyglądają na takie futrzane jak na sucho 😉 poza tym, całe szczęście, jest czarne :p
Cierpie rowniez na odwieczny problem wrecz skostnialych nog, rak.
Kupilam rok temu termobuty loesdau, niestety nie sprawdzily sie nic a nic nawet w marcu bylo zimno....  👿
Pomyslalam wiec czy moze zamiast co roku wydawac pieniadze na nowe buty, czy wlasnie to nie jest lepszym wyjsciem?
http://allegro.pl/cieple-stopy-na-stoku-therm-ic-powerpack-basix-i1303350078.html
http://allegro.pl/podgrzewane-wkladki-do-butow-therm-ic-nr-42-43-i1303350073.html

Mowcie czy ktos stosowal, czy cos wie.  😀
ja mam wkładki z tchibo, ale one grzeją na palcach (tam gdzie najważniejsze), ale czasami mi też nogi marzyły, dałam za nie 149zł

na pierwszej aukcji masz komplet a na drugiej tylko wkładki (do krórych musisz kupić akumulatorki), zapytaj się o długość kabla, bo wygląda na króciutki
kurna, korsik ale tak z reka na sercu polecila bys?
Albo wiesz o istnieniu czegos lepszego?  :kwiatek:
wydaje mi się, że jest to najlepsza z opcji dla bezhalowców

ja jeździlam z wkladkami i w termobutachi ale przy tych gigantycznych mrozach czasem mi nogi marzły...
Ale to jest cos lepszego?  🙁 Czy jestem skazana na nie wychodzenie z domu?  😵  :kwiatek:
croopie- fajne!!! 😀 tylko to futerko  😁. Jak pisała Dramka  fajnie wydłużają nogę!!
adrianna32- tez myślałam o wkładkach( jakby miała być  zima jak w zeszłym roku- to koniecznie) jakbyś zakupiła to daj znać jak się sprawują!

kurcze może się skusze w tym roku i kupie nowe  termobuty?? tak patrze na wasze opinie i nie mogę się zdecydować  😤

p.s. jeździcie już w termobutach??
siwaaa Ok. narazie staram sie zebrac opinie...  :kwiatek:
Ja juz marzne, a spacery w zime odpadaja.  😎
jak będziesz coś więcej wiedziała daj znać koniecznie!!! 😉

no ja  się zastanawiam czy nie zakładać już termobutów( pomimo że nie jeżdżę - koń za młody, ale dużo z nim spaceruje i pracuje się na dworze) i już też mi nogi zamarzają a co będzie jak przyjdzie zima....
Ale to jest cos lepszego?  🙁 Czy jestem skazana na nie wychodzenie z domu?  😵  :kwiatek:

pisałam, że jest to chyba najlepsza z opcji dla bezhalowca

no bo co lepszego moze być od termobutów i wkładek gezjących? chyba juz nic
Lepsze wkladki grzejace.  😁 Np. Cala stope, o to pytalam czy nei wiesz moze o istnieniu lepszych wkladek, grzejacych nie palce a cala stope.  :kwiatek:
Moja znajoma posiada/posiadała taki bajer i bardzo sobie chwaliła 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się