Forum konie »

termobuty

uśmiechnę się do znajomego on robił jakieś telefonem:p bardzo prosto. potrzebny jeden śpiwór typu mumia z kapturem na ściągacz oraz rozpinanym dołem. rozpina się dół wystawia nogi kaptur trzyma się na głowie wsiada się na konia. Spiwór w dolnej części należy przekręcić tak aby powstałe po rozpięciu poły opadały na nogi, ręce wystawia się do pach przez otwór głowowy i się jedzie. warto jeszcze przewiązać się w pasie np sznurkiem od słomy co by przy anglezowaniu spiwór się nie obsuwał....na różne głupie pomysły się wpadało 🏇
krysiex213 leżę i płaczę ze śmiechu  😂  😂  😂
ale koniecznie zdjęcia, musze to zobaczyć  😁
Fantazja Polecam Ci ciepłe podkolanówki i rękawiczki z Decathlon z działu jeździeckiego  :kwiatek:
[quote author=LoveHorses link=topic=66.msg438111#msg438111 date=1263375305]
Ja moje Dubliny zaniosłam do szewca , naszył i podkleił w miejscu gdzie pękały łatkę z identycznego materiału więc nie odróżnia się . Zrezygnowałam z reklamacji  ze względu na koszt wysyłki (większy jak koszt naprawy) i ze względu na to ,że prawdopodobnie wymieniliby na nowe i przy większych mrozach znowu mogłyby popękać. Teraz mam zabezpieczenie przed dalszym pękaniem.

Koszty dostarczenia wadliwego towaru do reklamacji ponosi sprzedawca ❗
[/quote]
a do sprzedawcy muszę wysłać na własny koszt , sprzedawca ponosi koszt doręczenia do producenta oczywiście jeżeli reklamacja zostanie uznana, a jeżeli nie?  z nimi ciężko wygrać  :/  , poza tym czas oczekiwania na rozpatrzenie, czas poświęcony na odnalezienie paragonu  🤔  ehhh już i tak po fakcie. Najważniejsze ,że buty wróciły na nogi.
a co sądzicie o termobutach Mountain Horse ? prosze powiedzcie cos na ich temat czy też pękają ? bo chciałam kupić Dubliny ale zrezygnowałam 🙂
Kilka razy były w tym wątku wspominane elektryczne wkładki do butów. Ja sobie właśnie zamówiłam takie http://www.allegro.pl/item892076284_hit_termiczne_wkladki_do_butow_na_baterie_r36_40.html za 130zł 😅 Mam nadzieję, że się sprawdzą, bo mam dość marznięcia  🤔

Wątek przeczytałam cały, bo dojrzałam wreszcie do kupna termobutów. Zdecydowałam się na termooficerki HKM (te, które tutaj wiele osób polecało). Póki co wysłałam pytanie do Amigo o możliwość ściągnięcia innych rozmiarów, niż mają na stronie. Mam nadzieję, że się uda... no i zastanawiam się, jaki rozmiar będzie dobry. Normalne buty mam w przedziale od 36 do 38. Długość stopy 23,5cm; długość wkładki w jakichś moich butach to 24cm. No i nie wiem, czy te termooficerki powinnam brać w rozmiarze 38, a może 39 🤔 W łydce mam jakieś 34-34,5cm - czy cholewa nie będzie za wąska?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc  :kwiatek:
Dramka, szkoda że nie 41  🤔
moje Dubliny zdały wczoraj egzamin celująco
przy -14 w siodle było mi cieplusieńko i tylko w pojedynczych normalnych skarpetkach (więcej nie przecisnę w podbiciu), wybaczyłam im psikusa z popękaniem i konieczną wizytę u szewca.
Fantazja W rozmiarze 41 znalazłam tylko takie  🙁 http://www.allegro.pl/item897154330_termobuty_mountain_horse_roz_41.html
Moje HKM'y idealne na te mrozy, wczoraj przy -20 wszystko oprocz nog mi zamarzło  🤣
😅
Ja przez tą ślizką podeszwę w HKM chce na przyszły rok kupić ELEGANCE  😎
faktycznie hkmy troche sie slizgaja ale bez przesady... sa takie wygodne, sliczne a ja jestem super zadowolona!! Wszystcy mi ich zazdroscili...a wlasciwie tego ze jest mi tak cieplo! kocham je i nigdy nie oddam 😉
Love u nas wczoraj bylo zimniej nawet niz u Ciebie cos -18
i mialam cienkie rajtki i podkolanowki i w nozki cieplutko!
no ale co z tego jak pękniete, zanosze niz do reklamacji
moje załatane więc mogę śmigać w te mroźne dni  😅
Dostałam odpowiedź z Amigo, że w tym tygodniu spodziewają się nowej dostawy termooficerek HKM - może to kogoś zainteresuje 😉

I ponawiam pytanie: jaki rozmiar będzie na mnie dobry przy długości stopy 23,5cm i obwodzie łydki 34-34,5cm? Oczywiście biorąc pod uwagę wciśnięcie w nie grubych skarpet i wkładek. Czy ktoś ma i mógłby zmierzyć długość wkładki i obwód łydki w rozmiarze 38 albo 39?
Pocahontass, daj znać jak już będą
ja dostalam od taty termobuty Eurostara i choc jestem twarda i jezdzilam w normalnych oficerkach to teraz tych termobutow juz nie zdejme do wiosny 😉 sa cieple, nie slizgam sie w nich, wygodnie sie w nich jezdzi i wygladaja ladnie 🙂
Pocahontass Zapytaj może o pomoc AMIGO  🙄
Czy są gdzieś dostępne LOESDAU Polo rozm. 39? 🤔 🤔
Pocahontass Zapytaj może o pomoc AMIGO  🙄

Hehe, no tak, nie pomyślałam, że takie pytania mogą tu zadawać tylko stali bywalcy 😀. Amigo o pomoc poprosiłam, a interesują mnie też opinie użytkowniczek tego modelu, które mają podobne do mnie wymiary. Ale niech będzie, mea culpa 🙄

Dam znać, jak pojawi się nowa dostawa w Amigo.
Mamy osobny wątek wymienny
Strucelka, nie wiem ale przeklinałam je dzisiaj.

chciaz nie wiem czy na takie mrozy jakiekolwiek termobuty zdaja egzamin,

Polo napewno nie.
Brzask u mnie te najzwyklejsze, 3 letnie Pfiffa zdają relację 😉 ostatnio -20 a ja pomykałam rajtki+bryczesy+podkolanówki 😉 Na szczęście mam trochę lżej, bo mam do dyspozycji halę.
ja się zastanawiam czy nie kupiś Eurostarów... za 200 zł lekko używane się opłaca?? Po ile one teraz chodzą??
Moja kolerzanka po znajomości kupila nowe Euro-stary za 300 - mam na myśli te długie oczywiście.
uuu.no ja też myślę o tych długich...
mam tez Equipage i chyba nastepnym razem je załozę, niestety hali nie mam. mam nadzieje ze będzie cieplej niz w polo  🙄
xxagaxx , ja dostalam Eurostary długie od taty pare dni temu i jak na razie sa rewelacyjne. Nie wiem ile kosztuja, poszukaj w sklepach internetowych.
Sluchajcie. Jak z rozmiarem tych Euro Starow? Jesli normalnie nosze buty 36/37. Z konskich to Hipppicy i Cavallo mam 37.
To jaki rozmiar powinnam miec tych Euro-Starow ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się