Forum konie »

zęby wałacha

Proszę o odpowiedź.
          Basia
eeee...?
Wałach ma zęby.  😅
Zagłosowałam.
Żadnych kłów się nikomu nie wyrywa.  🤔
ja też chciałam zagłosować ale niestety jest za duży wybór i nie mogę zdecydować 🙁
ja też chciałam zagłosować ale niestety jest za duży wybór i nie mogę zdecydować 🙁

Ja tez miałam problem , za dużo do wyboru w tej ankiecie ....

A co to tematu to pierwsze słysze zeby przy kastracji się zęby wyrywało , chyba że o czymś nie wiem <?> Ktoś o czyms takim słyszal ? xc
Może wyrywa się zęby po to żeby wałach w złości że nie jest już ogierem nie zagryzł właściciela? 🏇
Mam nowy, ulubiony obrazek 😀

Jest wyjaśnienie całkiem racjonalne - że przy okazji silnego znieczulenia "z rozpędu" usuwa się czasem wilczaki, a dla szczypiorka wilczak-kieł - ojtamojtam. Forma "ankiety" - hmm...
o rany czy to znaczy że mój wciąż jest ogierem?  👀 ale faajnie  💃
aaaaaaa... czyli to dopiero po usunięciu kłów kastracja jest, no jakby... pełna? jeeej, mam ogiera! 😀
Gillian nie chciałabyś założyć ze mną Stada? Albo chociaż jakiegoś... punktu stanówki?  🏇

edit. literówka  😡
Zu, Gillian! A ja też mam kły! 😀 Może ja będę waszym 3-cim ogierem? ;>
I przy okazji stado wałachów z kłami - czyli ogierów też. ;D
Legion a zdjęcie kłów przynajmniej masz? Odlew uzębienia? Tak na słowo to ciężko uwierzyć  🙄
No wiesz, właśnie źle ich wykastrowali, mnie też źle wykastrowali.  😂 Bo mnie mama za słabo trzymała, no i tak się wierciłam, że kłów zapomnieli wyrwać.  🤣
mój wał... ogier! nieustannie kryje na padoku kobyły, więc Wy się nie śmiejcie! coś w tym jest!
OO, widzę, że więcej osób głosowało na drugą opcję, a to ciekawe. Przecież każdy znawca koni powie Wam, że pierwsza opcja w ankiecie jest prawidłowa. Aż wstyd, że 12 osób popełniło taki błąd.  🤔
ja zagłosowałam na pierwszą. Znam się!
Ja zagłosowałam na drugą bo myślałam że tylko ja będę taka cwana  😁
sorry za ankiete- pierwsza i na szybko. 🤔.
kolezanka ma walacha i on nie moze jesc wygina zuchwą i szyja, wysypuje prawie caly owies. wet tez mowil ze trzeba wyrwac kły i jedzie za tydz. schudl tez przez to ze jesc nie moze i z 7kg zjada jakies 3 🙁 a chodzi kilka h dziennie w rekreacji. tez tego wczesniej nie slyszalam dlatego sie pytam. ciągle robi tak jak w załaczniku 🤔
Tu masz:
LINK
Porządnie ktoś zebrał wiadomości.
O zębach.
Ejże.. A może by mu tak wytarnikować te zęby. Wszystkie a nie tylko kły. Jak mu ten wet zacznie zęby po kolei rwać to biedna konina z głodu padnie. Mój wałek jak go wzięłam, odmawiał przyjęcia wędzidła bardzo stanowczo. Widać było że go paszcza boli. Zajrzałam do pyska a tam Himalaje. A teraz, po wizycie dentysty nie ma żadnego problemu
Ejże.. A może by mu tak wytarnikować te zęby. Wszystkie a nie tylko kły. Jak mu ten wet zacznie zęby po kolei rwać to biedna konina z głodu padnie.

Albo na kolke, bo jak ma problem z zebami to pewnie nie rozciera wystarczajaco dobrze jedzenia przed polknieciem.
Dzięki za informacje, dam znać jak będzie po wizycie weta 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się