Ba, JA dostałam kiedyś kilka wiadomości na facebooku. Opisywały straszną drogę koni, ich śmierć w męczarniach. I ataki. TAK. Bo skoro mam konia zimnokrwistego to
- pętam jej nogi w boksie, żeby tyła. - źrebię co rok i ciągnę źrebaki, a jej dzieci idą na mięso - koń nie ma życia, jest niekochany i smutny - widzę tylko własny zysk, a jak przestanie mi się opłacać produkcja źrebięciny to Jody pójdzie jako wrak konia na targ.
I wiele innych smaczków. Sam fakt posiadania KZ czyni ze mnie zbrodniarza i mordercę. Jednej pamietam napisalam coś, że to pierwszy moj źrebak. "No ale jest źrebna! tak nie można! wiesz jak to końskie dziecko skończy?!" odpowiedź w tym tonie. wykasowałam, poblokowałam i mam w nosie.
Ale właśnie w ten sposób problem podżegania fundacji - zaczyna godzić w ludzi, którzy nijak nie mają nic wspólnego z produkcją w oborach...
A w ogóle, to prowodyrka tej całej sytuacji oraz jej fani kojarzą mi się z tym:
pooglądałam inne filmiki z tą osobą i jestem ciekawa jakby je obejrzał ktoś, kto się zna na sprawach psychologii i psychiatrii czy potrafiłby wysnuć wnioski na temat osobowości tej osoby.
"Miały trochę ciasno ale do przeżycia – nie deptały się, nie były ściśnięte... " (🤔 Serio?) "w przeciwieństwie do tych, które wkrótce miały wyruszyć w swoją ostatnią, trwającą kilkadziesiąt godzin podróż." I tylko nie zapomnijcie o wpłatach bez Was [s]Radio Maryja[/s] TARA - jedyna słuszna - sobie nie poradzi 🙄
Przeczytałam jak wybierały konie, obejrzałam filmik (kwicząc ze śmiechu przy fanatycznym "Pokaż życie, które wybrałyście" <dum dum dummmmm>😉, zaraz się biorę za komentarze 😂
"Oglądam to i ciarki mi przechodzą to obóz koncentracyjny umartwiamy sie nad ofiarami nazizmu ninawidzimy Niemców za holokaust a to co widzę? Widzę to samo cierpienie ,handlarze nie różnią sie niczym od morderców i zwyrodnialcow serce mi pęka jak na to patrzę liczy sie kasa i tylko kasa ale jesli tak jest to czemu nie sprzedają swoich dzieci, rodziców ,a żon na ulice żeby sie sprzedawały?? Kiedy holokaust koni sie wreszcie zakończy !!!"
Umarłam 😂
Swoją drogą, dla was też ten filmik z wybierania koni wygląda jak inicjacja nowych członków sekty? 👀
"Oglądam to i ciarki mi przechodzą to obóz koncentracyjny umartwiamy sie nad ofiarami nazizmu ninawidzimy Niemców za holokaust a to co widzę? Widzę to samo cierpienie ,handlarze nie różnią sie niczym od morderców i zwyrodnialcow serce mi pęka jak na to patrzę liczy sie kasa i tylko kasa ale jesli tak jest to czemu nie sprzedają swoich dzieci, rodziców ,a żon na ulice żeby sie sprzedawały?? Kiedy holokaust koni sie wreszcie zakończy !!!"
Umarłam 😂
Swoją drogą, dla was też ten filmik z wybierania koni wygląda jak inicjacja nowych członków sekty? 👀
Też zwróciłam uwagę na ten komentarz,w ogóle to wszystko zakrawa na sekciarstwo. Ich dialogi między sobą...masakra. 🤔
mnie przeraził film i tekst, który Pani operator wali do dziewczyn. To jest dopiero pranie mózgu i bezduszność. Pokazać młodym naiwnym dziewczynom biedne koniki, z tirami w tle i zmusić je do wyboru. Co to k** jest egzamin dojrzałości? test na członka Tary? to jest chore, nie dziwota, że karmione takimi obrazkami dzieciaki łykaja wszystko co szanowna Pani Scarlet im podsunie.
Komentarze: "oglądałem film z transportu i jestem wzruszony!" ...no właśnie, bo te oszołomy zamiast normalnie pojechać na miejsce jak cywilizowani ludzie to siedzą w internetach i na podstawie filmików z youtuba wyrabiają sobie światopogląd. Pomijam już to czy konie zabijać czy nie, to cała akcja STOP SKARYSZEW pokazała, że tara to jakieś sekciarstwo, które zabrnęło za daleko
myślę, że to grupa ludzi, którzy mimo wszystko mówią NIE na sprzedaży koni na rzeź, a z takimi się nigdy nie dogadamy. Nie ma juz problemu ze złymi warunkami, a kasa musi być, więc aby dalej prosperować należy walczyć z hodowcami, handlarzami i rzeźniami
Przecież ostatnie filmiki ze Skaryszewa to już jawne szukanie na siłę co i jak nakręcić żeby wyglądało na okrutne. Nagrywanie w nocy jak ktoś konia bije przy pakowaniu, szkoda że wygląda to jakby po prostu klepnął konia szmatką żeby ten wszedł do przyczepki, na kij to nie wyglądało mimo słabego światła, jakoś tak ten cień w ręku bijącego był za wątły i za "plastyczny". Nagrywanie z daleka jak koń jest ładowany z ulicy (oczywiście potępianie ładowania z ulicy, mimo że właśnie tam było spokojnie, bez ludzi i stresu dla konia, koń wchodzący na spokojnie) a jak się okazało, że ładowanie bezproblemowe, to trzeba było rzucić, że "jedzie w ostatnią podróż" 😵
Jeszcze mi takie coś przyszło na myśl TARA powinna zamknąć Allegro, Olx, pół facebooka i ogłoszenia Revolty przecież konie z tamtych ogłoszeń też czasami idą na rzeź!
Okej,ja też się nie cieszę z tego,że konie jadą na mięso,nie przyklaskuje z uśmiechem. Ale to normalne,po to je udomowiliśmy,żeby je jeść,jeździć zaczęliśmy dużo później... Ale taka nagonka,pranie mózgu tym wszystkim naiwnym osobom jest już po prostu żałosne. To już sekta jak nic 🙇 O WIELKI ANIELE KONI,SKARLET 🙇
mnie przeraził film i tekst, który Pani operator wali do dziewczyn. To jest dopiero pranie mózgu i bezduszność. Pokazać młodym naiwnym dziewczynom biedne koniki, z tirami w tle i zmusić je do wyboru. Co to k** jest egzamin dojrzałości? test na członka Tary? to jest chore,
Mnie przeraziła ta scena. Dla mnie to jest manipulacja. Tak się uzależnia emocjonalnie ludzi.
Ja nie wiem jak to jest, jak ktoś wykryje jakąś sektę religijną to od razu nagonka w mediach, a tu nic. To czyste robienie ludziom wody z mózgów, manipulacja, niszczenie ludziom psychiki. Przecież te laski po takim praniu mózgu, po kilku wyjazdach na targi i wybieraniu "tego jednego życia do uratowania" będą musiały na jakąś terapię iść bo się załamią nerwowo, szkoda mi trochę tych dziewczyn 🤔