Forum konie »

STOP Skaryszew

Cariotka dokładnie tak jak mówisz  😵

mitery0322 powinno być "zmęczone konie z pijanym Rolnikiem "  🏇
"Rolnikiem" z małej! Przecież rolnik=bestia a pisząc z dużej to prawie jak Pan Rolnik
a mój koń na te zdjęcia ma tyle do powiedzenia:
titina Myślę że na północy w ogóle jest więcej wielkich gospodarstw, olbrzymich pastwisk z krowami czy końmi tak jak pisałaś, u nas na południu to znacznie rzadsze widoki  😉
no tak...ale u mnie na wsi nie 😎
znowu kłamią, weterynaria była od 18 w niedzielę, byli podzieleni na grupy, część na bramkach, część w patrolach, o 4 rano przyjechaliśmy na zmianę, o 6 dołączyło wsparcie z PIW Siedlce.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1935565606963.55481.1777039266&type=3

wklejam moje zdjęcia ze skaryszewa 🙂

pomysł z akcją robienia kopyt - jestem za ! Tylko musiało by być nas trochę 🙂
Tutaj tez można obejrzec trochę zdjęc,pierwsze zdjęcie jest fenomenalne,wiem,że to jedno ujęcie,ale patrząc na nie nie odnosi się wrażenia,że na targu jest miło i pięknie.
Dobrze,że z roku na rok jest już coraz lepiej.

Ewa Imielska-Hebda Photography
wystarczy wpisac na facebooku
Oglądam te wszystkie zdjęcia i dochodzę do wniosku, że mimo, iż jest co raz lepiej, to jednak wciąż nie byłabym w stanie jeszcze tam jechać.
To zdjęcie jak ogier kryje tą klacz jest straszne.  😲
Omatkobosko, organizatorzy Wstępów powinni wnieść tym nawiedzonym oszołomom sprawę do sądu. Takiego zbioru głupot już dawno nie widziałam, normalnie rooshoffe quoniarki które nie odróżniają konia katowanego od wytarzanego...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150645348684491&set=a.10150645331454491.409883.562639490&type=1&permPage=1

Biedne moje konie, przerażone wielokrotnie każdego dnia...
Najbardziej denerwują mnie zdjęcia tego typu : bo pokazują rzekome okrucieństwo właścicieli a jak dla mnie klacz była bardzo ładna i zadbana a to że nieprzyzwyczajona do przyczepy i rozwaliła sobie głowę przy załadunku to od razu że właściciel się znęca swoją drogą właściciel bardzo sympatyczny i miły starszy pan który widać że dba o swoje konie ich kondycje, zdrowie i krzywda im się na pewno nie dzieje , prawda mitery ?
rumka, albo te grubaski którym się ogony poprzycierały w transporcie. Trochę pozaklejane, ale poza tym całkiem normalne konie podpisane jako skrajnie zaniedbane? 🤔wirek: w takim razie moje też są zaniedbane, bo rano wytarzały się w błocie, a niektóre mają zadrapania a nawet - o zgrozo - ślady po zębach innych koni!
Orzeszkowa czyli jak u mnie w stajni źrebak chodzi cały dzień w błocie bo sprawia mu to przyjemność a czyścić konia co 5 min nie będę tzn że na rzeź go szykuje ? Widzę że coraz to nowszych teorii się dowiaduję . Teraz trzeba kogoś zatrudnić żeby co chwila źrebaka czyścił  😁
Podpisy pod tymi zdjęciami są genialne, niezły ubaw miałam czytając to 🙂.

Zapraszam "zielonych" do wprowadzenia mojego kuca do koniowozu, zobaczymy, czy dadzą radę bez "przemocy" :-).
,,Gdyby głupota miała skrzydła...." to pani E.O ,latała by jak gołębica  😵 Ciekawa jestem ile tej kobicie płacą za  sianie tej  histerii. 🙄
To jest naprawdę chore.  😲 Mój koń skaleczył się i ma ranę na pysku. Naślijcie na mnie TOZ. ;/
Zieloni nie mają pojęcia nawet o prowadzeniu konia, bo tak go kochają że się go boją. Niestety większość uratowanych koni nie jest za specjalnie obyta z ludźmi i wychowana....ale bez przesady...jednak oni tłumaczą to że to konie BARDZO zniszczone przez człowieka i BARDZO trudne:P

a i gdyby głupota mogła fruwać to zieloni by robili zdjęcia koniom ale na księżycu

a kto powiedział że to była klacz  😂 ?
[quote author=Sonkowa link=topic=65714.msg1322144#msg1322144 date=1330533619]

a kto powiedział że to była klacz  😂 ?
[/quote]

W takim razie to jest bardziej straszne.  😂
Szczerze mówiąc mile się zaskoczyłam, oczekiwałam w tym wątku czegoś zupełnie innego. Chociaż naoglądałam się subiektywnie prowadzonych stron o Bodzentynie itd., a prawda okazuje się inna.
Ta jasne, że zawsze zdarzą się wyjątki - wydaje mi się, że takie też można znaleźć na regionalnych zawodach, może nie brudne, z niezrobionymi kopytami, ale za to mnóstwo panienek "bo jak nie to jak ci przy******le".
Szczerze mówiąc to niektóre konie lepiej wyglądają niż w szkółkach w których miałam okazję bywać.
fajne wdzianko  😵
Najbardziej denerwują mnie zdjęcia tego typu : bo pokazują rzekome okrucieństwo właścicieli a jak dla mnie klacz była bardzo ładna i zadbana a to że nieprzyzwyczajona do przyczepy i rozwaliła sobie głowę przy załadunku to od razu że właściciel się znęca swoją drogą właściciel bardzo sympatyczny i miły starszy pan który widać że dba o swoje konie ich kondycje, zdrowie i krzywda im się na pewno nie dzieje , prawda mitery ?

Prawda, prawda. Ta klacz miała źrebaka. Tak samo jak i ona, źrebol był wyczyszczony, zadbany. Ich właściciel to przemiły pan. Rana pod okiem to był przypadek- klacz nie chciała bodajże wejść na przyczepę. Pokazuję moje zdjęcia źrebaka i klaczy. Przepraszam za jakość, ale zdjęcia były robione telefonem.
Pokazuję też mój Wstępowy album na facebook'u.
tak jak inni również chciałabym zabrać głos w tej sprawie. nie byłam na tym jarmarku. widziałam reportaż i brednie które zieloni opowiadają na ten temat. od 5 lat jeżdżę konno. jadłam gulasz z konia. kilka swoich koni miałam. niedorzeczne jest to co wyprawiają fundacje. jestem za poprawą warunków  transportu i traktowaniu zwierząt. świnie krowy kury- też zwierzęta a również je spożywamy. jestem sluchaczem szkoły o profilu  technik hodowca koni. z zamiłowania. oglądam telewizję tvr ze względu na profil szkoły. puszczają tam raz w tygodniu wywiady z ludźmi którzy hodują różne zwierzęta przeznaczone na konsumpcję. i  pokazywali rolnika który hoduje konie mięsne. i podobała mi się jego wypowiedz: jeżeli w polsce zakaże się hodowli koni na rzeź część ras zimnokrwistych zginie z powierzchni naszej planety. nie pracuje się już w polu końmi ciężkimi więc jeśli nie na mięso to w jakim celu ludzie mieliby je hodować?. podobało mi się to stwierdzenie i jestem za nim. owszem powinniśmy walczyć o poprawę warunków transportu i traktowania tych zwierząt.czasem jednak fundacje wykupują konie nie zastanawiając się nad tym że robią zwierzęciu jeszcze gorszą krzywdę. koń nie nadaje się pod siodło z jakiegoś tam powodu, niekoniecznie dlatego że jest ,,zużyty", jest stary zmęczony życiem niekoniecznie katowany. fundacja go ratuje błaga o pieniądze na leczenie bo przecież ich nie stać a koń? męczy się życiem i przeżywa jeszcze gorszą traumę. czy nie lepiej czasem takiemu koniowi pozwolić odejść niż skazywać go na bezsensowną egzystencję i cierpienie? tego nie mogę zrozumieć.
Znalazłam na innym forum  😵

Większość z Was wie, jak naprawdę wygląda skaryszewskie "święto konia".
Fb aż kipi od relacji, nagrań oraz zdjęć z tegorocznych Wstępów.
W tym roku wielki sukces, udało się uratować 10 końskich istnień, wszystkie są już pod opieką Fundacji Tara.

Stowarzyszenie Benek chce ocalić kolejne, 11 życie.
To klacz, która w nocy 26 lutego miała trafić na tira, miała dostać bilet w jedną stronę. . .
Benek ubłagał właściciela klaczy, aby ten wstrzymał się ze sprzedażą konia. Obiecał, że wróci po srokatą klacz za dwa tygodnie.
Obiecał Jej, że będzie żyła. Prosimy, pomóżcie.

Czasu i pieniędzy mało ...

Właściciel klaczy wycenił Jej życie na 3200 zł

Podaję dane do przelewu :

Stowarzyszenie na Rzecz Rehabilitacji Zwierząt Rzeźnych Benek

ALIOR BANK

55 2490 0005 0000 4500 4741 9002
ul. Orzechowa 15 63-004 Szewce

Po poście wistry możemy zauważyć jak napędza się rynek koński przez fundacje bo na targu poszłaby zapewne za jakieś 2500 a tu powiedział głupim ekologom 3200 i oni oczywiście mu zapłacą a chłop się cieszy że idiotów naciągnął  🤔wirek:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150645354979491&set=a.10150645331454491.409883.562639490&type=1&permPage=1

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150645360964491&set=a.10150645331454491.409883.562639490&type=1&permPage=1
Jak ja swojego wiozę bez wyściółki to znaczy , że go wiozę na rzeź do Włoch .?  🤔

😁 Jak dziś moja kobyła wycieńczona, skoro nie chciała jeść siana (była tak wycieńczona, że odróciła się dupą do frontu i spała) - za długo na padoku, ja Wam mówię - była w tragicznym stanie!!! 😉

Niestety, ja także wożę konie bez wyściółki. Ba, moja zawsze zrobi elegancką górę kupki - biedna opróżnia się, żebyśmy na wagę nie podjechały i żeby jej nie sprzedać na rzeź, bo za lekka!!! ;D

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150645340309491&set=a.10150645331454491.409883.562639490&type=3&theater  Jedne konie w stransporcie się pocą, inne śpią. Straszna krzywda, na serio :|
wistra   😲 😲 😲 😲 😲 .
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] nabijanie postow- jesli nie masz nic do napisania, nie pisz wcale.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się