Forum konie »

STOP Skaryszew

powiem Wam że jestem załamana. Bo poglądy można mieć różne. Ale brak szacunku, wulgarność i błędy to dla Nich normalne🙂
Pytanie "KT" zrozumiałem jako możliwie najogólniejsze - i tak odpowiedziałem (zdając sobie przecież sprawę, że ani dopłat do "ras rodzimych" nie zlikwiduję, ani nagród żadnych nikomu nie przyznam - chyba że uścisk dłoni prezesa...).

Był tam jeszcze pkt 8, gdzie polecałem Wasz pomysł na "gwiazdki Re-Volty" jako godny uwagi. Ale mi ucięło.

O tym zresztą, co można (docelowo) zrobić w samym Skaryszewie to kilkoro z nas pisało nader obszernie - ja sam bodaj ze dwa razy. Jutro może to jakoś podsumuję. Dziś już - nie dam rady...
Na Świecie Koni jest ciekawy artykuł http://www.swiatkoni.pl/journalism/5,szczyt.html
Jest świetny, tylko że bez zgody autora chyba nie możemy go w całości opublikować.
ale można udostępnić
Ela mnie ubiegła 🙂
Ten artykul na Swiecie Koni jest swietny!

Lubie to! - naprawde swietnie ujety temat!

edit- zmienilam slowo
jkobus Dziękuję za wyjaśnienie, w takim razie czekam na jutrzejsze "wypociny"

Karla🙂 Już też wspominała o tym artykule.
Karla🙂, ja rozumiem, że z Tara nie dyskutował. Ale ogólnie jako urząd zignorowali działania a to jak widać sprawiło, że pozwalają sobie na coraz więcej. Może już wcześniej powinny być reportaże o prawdziwej relacji. Że nie jest czarno, tylko szaro i to w coraz bardziej bladym odcieniu.

duunia, masz pomysł co mogłoby zainteresować rolnika/ hodowcę? Zróbmy burzę mózgów w jaki pozytywny sposób można pokazywać jak robić lepiej. Tak jak Jacek pokazuje, że jego konie będąc ciągle na pastwisku są zdrowe i utrzymywane niskim nakładem.

milenka_falbana, ale wiesz, że targ zaczyna się nad ranem w poniedziałek?

Strzyga, gdzie tak tanio? Ulotka 10 x 20  w 3 kolorach w ilości 3000 szt to koło 1000zł za druk. Każdy kolejny 1000szt to już stosunkowo niewielka kasa. Trzeba by gdzieś wycenić, ale za mniej jak 1500zł to chyba ciężko będzie.

A może udałoby się zrobić takie ala rampy przenośne? Z modułów boksowych? Na ten rok już mało czasu, ale na przyszły rok myślę, że do zorganizowania.
Bera7, ulotkaA4 dwustronna, full kolor, 250g papier (gruba)  nakład 3000szt to cena 560 zł netto.
W środę drukowałam 🙂
bera7, jezusie, skąd Ty mas zte ceny? Pozłacane te ulotki? Łap, bardzo fajna firma, robiliśmy ulotki A6 - wyszły ekstra i niedrogo. http://drukowalnia.pl/oferta/ulotki-a4/
Dzięki dziewczyny. Ja mam wyceny w takim razie z jakiś drogich. A na targi myśliwskie będzie jak znalazł 🙂

gdzie, gdzie? bo horse_art, dostało mi się na FB za komentarz do twojego postu, ale mam nadzieję, że był dobrze zrozumiany?
gdzie, gdzie? bo nie widze o jaki chodzi? (a nie było mnie od rana przy komputerze)
"Chwilami ,aż się boję , że zabraknie mi sił,lecz wiem , że nie jestem sama. Razem uratujemy wszystkie konie w Polsce. Razem." Jakaż ta Scarlett rozkoszna.  😀
Mój koń ratowania nie wymaga.
Strzyga, ale kogo to obchodzi? Będzie ratowany i Tobie nic do tego 😉
Mój też nic nie mówił, ale jeszcze go zapytam.
Kurczak - jeśli uważasz, że można zrobić z moim koniem cokolwiek wbrew jego woli to głęboko się mylisz:

Strzyga, czepiasz się szczegółów, kogo interesuje dobro konia? Nie o to przecież chodzi 😉
Swoją drogą, to bydle z niego ogromne i w dodatku rude  😜 Moje ma co prawda jakieś 140 cm, ale jak się zaprze to spychaczem jej nie ściągną.
Jego głowa jest tak duża jak ja od pasa w górę. Spokojnie mogłabym mu włożyć głowę do pyska... dlatego wątpię, żeby można było go zmusić do uratowania 😀 trzeba by było mu przetłumaczyć, że gdzieś będzie mu lepiej 😀
Mhm no moja pewnie się kwalifikuje do ratowania, bo tak z pół roku nie podkuta, ślepa na 1 oko, podrapana na głowie, juto pewnie będzie miała sklejki na dupie, i do bukmanki wchodzi bokiem od tej strony z popsutym okiem, a na flesz z aparatu potrafi zeskoczyć z trapu

ehhh
Karla zrobiły byście furrore w Skaryszewie  😎 myślę, że w 100% kwalifikujecie się do ratowania  😜
myślisz? to może zrobię jakąś zbiórkę...
"nazywam się Pola...i paczę...paczę tylko 1 okiem"
Za to ja dzisiaj uderzyłam konia batem w dodatku w galopie...

Karla🙂 ale jednym paczy to ja nie wiem czy na pewno się nada... Jedna paczałka nie jest tak wzruszająca jak dwie. 😉
ale wiesz...to drugie oko, co niby nie paczy, to takie no chore oko wiec no na to chore będę zbierać😉 ale może masz rację, no nic
kiedyś był taki plakat właśnie z chorym okiem- nikt nie wnikał czy od bicia czy po prostu ślepota miesięczna...
A jaka to różnica? Ślepy to ślepy w szczegóły nie ma co wnikać, bo paczeć przestanie 😉

edit. P. Piotr Szyłogalis też ma ciekawy profil na fb. Zawód: Ojciec Dyrektor w Fundacji Tara.
Odważny wpis, biorąc pod uwagę fakt, że Ojciec Dyrektor kojarzony jest głównie z zaślepionymi wyznawcami, których okrada jak tylko może.  🤣
oj taki ślepy na jedno oko, to wzruszyć się do łez można. oo, a jaka kasa poleci 😉).
ad. ojciec Dyrektor - hmm... Wszystko jasne? 😀iabeł:
ad. fb - rany tam jakas laska stwierdza, że skoro krowy żarły mączkę, to mieso jest szkodliwe, ergo na zołądku usiadłami skórka od pomidora. jedzenie roslin to ZUO... 🏇 jak można dyskutować???? Oni naprawdę myślą, że my marzymy o wysyłaniu wszystkich koni na hak i z lubością wydłubujemy im paczace oczka?? 🤔
Odważny wpis, biorąc pod uwagę fakt, że Ojciec Dyrektor kojarzony jest głównie z zaślepionymi wyznawcami, których okrada jak tylko może.  🤣
nikt ich nie okrada, oni sami dają ...  🤔wirek:
No cóż - brak pełnowartościowego białka szkodzi na mózg. Właśnie o tym pracowicie piszę. Dajcie mi jeszcze chwilkę...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się