http://wpolityce.pl/wydarzenia/56777-sluzby-wiedzialy-o-grozbach-bombowych-12-godzin-przed-ewakuacjami-czy-seria-falszywych-alarmow-jest-jedynie-testem-przed-wlasciwym-uderzeniemmożna się zastanowić 😉
i jeszcze mnie wkurza to pieprzenie ze se tuskie kupiły garnitury i kiecki, mam to akurat w duzym POwazaniu, niech kupuja i wygladaja jak juz jakies matołki ich wybrały żeby reprezentowali Polskę, to trudno.
natomiast męczy mnie to i nie mogę sie oprzeć wrażeniu ze wałkowanie tematu kiecek premierzyny i dziwek na bankietach z kieszeni podatnika słuzy temu zeby za jednym zamachem:
a) wkurwionego podatnika ugłaskać ustawą o zakazie finansowania partii z budżetu i zdobyć Poparcie
b) elegancko i białych rękawiczkach przejść już całkiem na utrzymanie mafii i ruskich, z tego nikt ich wszak nie rozliczy, a bedzie się pchało takie ustawy które finansującym partie otworzą jeszcze szersze możliwości...ot takie perpetuum mobile sobie zrobią 😁
podobnie jak wkurza mnie wprowadzanie ustawy o dofinansowaniu 10% dla młodych rodzin w jakims zakichanym programie rzadowym, wielu sie cieszy bo nie widzi ze:
a)te 10% dołoże ja czyli przedsiębiorca, a nie żadne państwo
b)żeby wejść na to 10% trzeba mieć 50000 wkładu własnego czyli oto metoda jak wydrenować z ludzi jeszcze jakieś ostatnie pieniadze, bo która młoda para ma na start 50 patoli?? babcie i rodzice się dołożą, cos sprzedadzą i będzie git
c) ceny mieszkań pójdą o te 10% dokładnie w górę i zarobią deweloperzy, których łapówkę wietrze w tym interesie
no i czas pokaze ze te mieszkania zaraz wrócą na rynek wtórny, bo do licha zeby mieszkanie utrzymac trzeba miec prace i zarabiabiac pieniadze 😎