Forum towarzyskie »

Idiokracja

no to teraz odpowiedź sobie na pytanie komu na rękę jest terroryzm, w czyim działa interesie i  dlaczego.
no to teraz odpowiedź sobie na pytanie komu na rękę jest terroryzm, w czyim działa interesie i  dlaczego.

Nie wiem.  😡
no skoro zamiast myśleć i analizować zgłaszasz się do urzędnika który za Ciebie podejmuje decyzję i zdobywa kolejny obszar swojej władzy, to kto na tym zyskuje?
no skoro zamiast myśleć i analizować zgłaszasz się do urzędnika który za Ciebie podejmuje decyzję i zdobywa kolejny obszar swojej władzy, to kto na tym zyskuje?

Ale jak "zdobywa kolejny obszar władzy" ? Policjant? Pracuje po prostu. Po to go mamy.
policjant ma nam mówić jak mamy myśleć i jakie decyzje podejmować? ...skoro tak, to trudno być bardziej w temacie!
policjant ma nam mówić jak mamy myśleć i jakie decyzje podejmować? ...skoro tak, to trudno być bardziej w temacie!

No tak. Widocznie mam zniewolony umysł.  🙁
Jestem zmęczona i poddałam się. Serio.
Ale jak "zdobywa kolejny obszar władzy" ? Policjant? Pracuje po prostu. Po to go mamy.

Problem w tym, że właśnie nie - policja i prokuratura lekceważy wiele spraw, co rodzi poczucie bezkarności.
Tam, gdzie może i ma narzędzia nie robi nic lub niewiele - a urządza spektakularne pokazy.
Nie wiem, może mnie kto oświeci, czy były zablokowane sieci GSM w obszarach potencjalnego zagrożenia - chyba nie. A to właśnie odpalanie bomb za pomocą SMS-ów jest faktem - więc należało to zrobić. Jeżeli tego nie zrobiono, to władza miała świadomość, że to tylko pozory, a chciała urządzić pokaz.
W Polsce nie znajdzie się kilkunastu fanatyków, którzy mają takie "balls", że odpalą bomby osobiście, a nie zdalnie.
Rozumiem. Z telefonami to ciekawe. Pies pokazany w TV też tak wyglądał .... no, Komisarz Alex to z niego nie był.
Ale i tak bym powiadamiała. Może z chęci przeniesienia odpowiedzialności na kogoś innego? Pewnie trochę tak.
p.s
Nestor, czyli chodzi o to, że sprawne służby wczoraj oceniłyby ryzyko, po cichu posprawdzały i ujęły sprawcę bez szumu i narażania chorych w szpitalu? Może zawiodła taka centralna koordynacja? I lokalne służby działały jedna przez drugą? Nie wiem. Jeśli miała to być pokazówka to w TV wyglądało na wielkie zamieszanie.
Nie wiem. Jeśli miała to być pokazówka to w TV wyglądało na wielkie zamieszanie.
Podsycanie lęku przed niesprecyzowanym zagrożeniem jest jedną w metod osiągania celów politycznych.
Wskazówką może być wypowiedź jednego z byłych dowódców jednostki antyterrorystycznej, że jak on miałby zgadywać, to jest to zemsta "narodowców" za jakieś słowa jakiegoś ministra.
Tak naprawę to nikt z nas nie wie, ile takich maili trafia i gdzie faktycznie - i co się z nimi dzieje.
Można jednego z nich nagłośnić i dorobić legendę.

p.s.
Zgadłem: Od 1989 r w Polsce odnotowano ok. 80 tys. alarmów bombowych. A jak mówił Zbigniew Rau, były wiceszef MSWiA, żaden nie okazał się prawdziwy.
Za:http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/piotr-niemczyk-nie-bedzie-nowej-wielkiej-fali-fals,1,5549533,wiadomosc.html
QED
No dobrze. Czyli ja zgłaszam jako idiotyzm alarmy (jak się okazuje fałszywe) a Wy sposób postępowania.
Teraz jest OK?
http://wpolityce.pl/wydarzenia/56777-sluzby-wiedzialy-o-grozbach-bombowych-12-godzin-przed-ewakuacjami-czy-seria-falszywych-alarmow-jest-jedynie-testem-przed-wlasciwym-uderzeniem

można się zastanowić  😉

i jeszcze mnie wkurza to pieprzenie ze se tuskie kupiły garnitury i kiecki, mam to akurat w duzym POwazaniu, niech kupuja i wygladaja jak juz jakies matołki ich wybrały żeby reprezentowali Polskę, to trudno.
natomiast męczy mnie to i nie mogę sie oprzeć wrażeniu ze wałkowanie tematu kiecek premierzyny i dziwek na bankietach  z kieszeni podatnika słuzy temu zeby za jednym zamachem:
a) wkurwionego podatnika ugłaskać ustawą o zakazie finansowania partii z budżetu i zdobyć Poparcie
b) elegancko i białych rękawiczkach przejść już całkiem na utrzymanie mafii i ruskich, z tego nikt ich wszak nie rozliczy, a bedzie się pchało takie ustawy które finansującym partie otworzą jeszcze szersze możliwości...ot takie perpetuum mobile sobie zrobią  😁

podobnie jak wkurza mnie wprowadzanie ustawy o dofinansowaniu 10% dla młodych rodzin w jakims zakichanym programie rzadowym, wielu sie cieszy bo nie widzi ze:
a)te 10% dołoże ja czyli przedsiębiorca, a nie żadne państwo
b)żeby wejść na to 10% trzeba mieć 50000 wkładu własnego czyli oto metoda jak wydrenować z ludzi jeszcze jakieś ostatnie pieniadze, bo która młoda para ma na start 50 patoli?? babcie i rodzice się dołożą, cos sprzedadzą i będzie git
c) ceny mieszkań pójdą o te 10% dokładnie w górę i zarobią deweloperzy, których łapówkę wietrze w tym interesie

no i czas pokaze ze te mieszkania zaraz wrócą na rynek wtórny, bo do licha zeby mieszkanie utrzymac trzeba miec prace i zarabiabiac pieniadze  😎
http://www.fakt.pl/smierc-nastolatka-po-grze-na-Xboksie,artykuly,220677,1.html

No tak, znowu te niedobre i paskudne gry doprowadziły do śmierci niewinnych osób!
ale chwila...
Chłopak nigdy nie miał robionego EKG. Gdyby któryś z lekarzy, którzy wcześniej go badali, zlecił to niedrogie badanie, z pewnością 16-latek żyłby do dziś.

czyli jak zwykle każdy tekst musi zaczynać się od bezpodstawnej nagonki na gry.
i nie wiem co w tym artykule robi zespol aspergera "towarzyszacy" autyzmowi 😉
Najpierw dzielny kapitan Schettino wywija sobie statkiem i topi ludzi, a teraz maszynista z Hiszpanii bije rekordy prędkości i fotki wkleja na FB.  😵
Tanja ale padly podejrzenia, ze jednak profil na FB byl falszywy. Zwlaszcza, ze zmieniono zdjecie profilowe, gdy maszynista siedzial w wiezieniu.
I bez fotek na FB to szczyt idiotyzmu!
Wczoraj w TVN:
rozmowa z Joanną Szczepkowską
Rozmowa, jak rozmowa. Pani wyraziła swoje opinie. Zdziwiła mnie mina pana, prowadzącego wywiad. Właściwie seria min.
Takich pełnych nagany i odrazy. Pan się zaangażował. A powinien być bezstronny/profesjonalny.

Samo zdarzenie takie sobie. Nie oceniam.
Rozbawiła mnie bohaterska reakcja obronna Artura Andrusa.  😂
http://wiadomosci.onet.pl/na-tropie/zabil-zone-a-zdjecie-zwlok-wstawil-na-facebooka/6g1nd
dziennikarze - para rozwiedła się. Chciałabym wierzyć, że to literówka, ale niektórzy tak mówią.
http://wiadomosci.onet.pl/na-tropie/zabil-zone-a-zdjecie-zwlok-wstawil-na-facebooka/6g1nd
dziennikarze - para rozwiedła się. Chciałabym wierzyć, że to literówka, ale niektórzy tak mówią.

komentarz pod artykułem:

😂  "rozwiedła, a mi sie jaja zgnietły, dlatego wzięłem stanęłem i poszłem sie troszku poruszać, pochdzałem, postojałem i mie przeszło."

Sezon ogórkowy w pełni:
http://www.fakt.pl/Moskwa-Golebie-jak-zombie-,artykuly,226824,1.html
😂
Fakt mi zawsze poprawi humor. Cudowne.
Tania, rozwaliłaś system tym linkiem 😁
W zeszłym tygodniu, znudzone ogórkami, media "ratowały" otyłego pięciolatka.
Babcia go podkarmiła i był za gruby. I służby postanowiły go odebrać.
Niby OK. A jednak.... dlaczego pokazywano twarz dziecka? Kurczę, że pięć lat będzie się wstydził.
Dlaczego nie ma ochrony prawa do wizerunku? Nie rozumiem tego. Idiotyczne.
Tania 👍 O TYM SAMYM POMYŚLAŁAM. Podobnie jak wtedy, kiedy widzę zdjęcia znajomych na fb z ich dziećmi podczas przewijania, choroby, kąpieli... Ja też mam takie zdjęcia, ale są w rodzinnym albumie. Tak naprawdę jest on tylko dla mnie, rodziców i brata na pamiątkę. Nie mam nic przeciwko zdjęciom wspólnym, stylizowanym itd. Ale są też takie dziecięco - intymne. I zaskakuje mnie umieszczanie ich w sieci. Bardzo.
Prawda? Ten chłopczyk niedługo zrozumie sytuację. Media wywlekły wszystkie brudy, pokazywały babcię.
Komentowały wyniki badań. W małym środowisku to długo pozostanie w pamięci wszystkim.
Ja rozumiem dobro dziecka, ale ta sprawa się nadaje dla Rzecznika Praw Dziecka.
I media powinny mu odszkodowanie solidne zapłacić.
a ja od 2 miesięcy nie mam telewizora i kompletnie nie wiem o czym mówicie, więc dla wszystkich zmęczonych idiokracją polecam to rozwiązanie :kwiatek:
i za debatowanie na takie tematy dostaje się pieniądze...
Szczerze? Dla mnie ta cała UE to taka kwintesencja idiokracji. Wspólnota gospodarcza na zasadzie ułatwień w handlu czy przekraczania granic to rozumiem, ale te idiotyczne nakazy zakazy certyfikaty na huśtawki kuxxwa... Ludzie chyba mają syndrom niewolnictwa. Uwielbiają być  kierowani :/.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się