Forum towarzyskie »

Idiokracja

Czy właśnie przed chwilą w TV ktoś puścił reklamę z preparatem dla dzieci poprawiającym ich wzrost  🤔
W reklamie dostajemy chłopca, który raz został nazwany "małym" i obraził się. No ale jego mamusia i dobra farmaceutyczne jak najbardziej zaradziły w tym problemie!
Bo przecież bycie niskim jest złe...
O... FUJ....
Co za czasy ? Pani w poważnym wieku a takie sprawy.....
Pora umierać.

a mnie to nie szokuje... może Pani ma aktywne życie seksualne i po prostu nie sprawia jej ono satysfakcji jak dawniej
Ale i tak ponoć - ona tego nie powiedziała, tylko ktoś wymyślił.
Załamał mnie ostatni "Najwyższy Czas!". Znaczna część numeru papierowego i połowa chyba strony internetowej - koncentruje się na ewidentnie bzdurnej propozycji "stypendium demograficznego". Sam autor, prof. Rybiński, chyba w to nie wierzy - i nabija się z naiwnych, którzy to komentują. No - dziecinada (zwłaszcza, że o dzieciach...). Aż się z tego załamania sam dałem podpuścić: http://boskawola.blogspot.com/2013/02/wyludnienie-podatek-demograficzny.html
Co do piątej władzy - silna ona jest, zaprawdę bardzo silna
Dziś byłam na szkoleniu o dotacjach organizowanym przez pracowników biura Urzędu Miasta.
Podczas szkolenia gdzieś w tle trwała barwna akcja pt. "przyjechała telewizja filmować do Kuriera-Jakiegoś-Tam" (przygotowywali materiał dot. lokalnych firm, które skorzystały z dotacji)

obrazek 1:
Pracownikowi Urzędu Miasta prowadzącemu szkolenie dzwoni w kieszeni telefon. Odbiera i nie zwracając uwagi na słuchaczy dłuższą chwilę kłania się do słuchawki, wykrzykując: "Ach tak! Oczywiście! Wyślę wam zaraz sms-em te dane! Jasne! Tak, tak, zaraz wyślę! .. " Trwało to dobre 3 minuty. Myślałam, że wręcz przerwie szkolenie i pójdzie wysyłać..

obrazek 2:
Tenże sam pracownik UM podczas tego samego szkolenia chwilę później odbiera drugi telefon. Bez entuzjazmu: "Tak Panie Burmistrzu..? Bo ja mam teraz szkolenie.. Dziękuję" Klik. Całość trwała 3 sek.

Wiadomo kto ważniejszy  - jakiś typek z wszechwładnej TV, czy Burmistrz  😁

Mnie irytuje kolejna reklama pokazująca faceta jako idiotę.
Taka, co pan "gotuje" czyli zapiekanki chce ketchupem posmarować.
I coś plecie na koniec a fartuch mu płonie.
W tej reklamie mam wrażenie obecności takiej.... przemocy w rodzinie.
Bo żona i dzieci jakoś tak zalęknione i boją się wyśmiać pana domu.
Tak niby żartują, ketchup chowają ale wystraszeni.
Naboo straszne - i jak się widzi te szeregiem cytowane rozporządzenia, to .. odbiera nadzieję

polecam także uwadze wpis na blogu http://www.kochamylaure.pl/w-moim-sercu/2013-02-27-2/
Ostatnio zauważyłam dość spore zaniepokojenie na blogach chorych dzieci oraz w innych środowiskach zajmujących się wspieraniem osób niepełnosprawnych. Niepokój wynika ze słów wiceministra Jarosława Dudy, z których można wnioskować, że postanowił on położyć łapę na pieniądzach chorych dzieci, uzyskanych z 1% podatku… Być może ktoś uzna, że ja nadinterpretuję wypowiedź wiceministra Kliknij i przejdź do artykułu, ale w takim razie nie ja jedna mam do tego skłonność – wiele osób objawiło w tym zakresie podobne obawy.

Po przeczytaniu w Internecie kilku artykułów na ten temat muszę przyznać, że ów niepokój również i mnie się udzielił. Z wypowiedzi wiceministra Dudy jasno wynika, że chciałby on zakazać zbierania 1% podatku na subkontach w fundacjach, co jest jednoznaczne z zakazem zbierania pieniędzy na konkretne chore dzieci, w tym oczywiście na moją córkę. W artykule czytamy między innymi:

„Wiceminister zwrócił też uwagę na problem zbierania 1 proc. na subkonta. Zaznaczył, że choć jest to mechanizm całkowicie zgodny z prawem, jest w pewnym sensie zaprzeczeniem idei 1 proc. – w mechanizmie tym chodziło o to, by podatnicy mogli przeznaczyć część pieniędzy publicznych, a nie ich własnych, na działalność pożytku publicznego, tymczasem przekazują je na rzecz konkretnych osób”.

[...]

Jestem przerażona, bo wiem, że w Polsce takie fatalne pomysły naprawdę są możliwe do zrealizowania. Ktoś mi na pewno zaraz powie, że przecież tak absurdalna rzecz nie może wejść w życie. A ja Wam mówię, że jak najbardziej może, bo Polska jest od dawna krajem pełnym absurdów, w którym nawet totalnie głupie pomysły czasami po prostu stają się ustawą.

To ja zaproponuję bajkę. Niekoniecznie dla dzieci: http://boskawola.blogspot.com/2013/02/piotrus-pan-wanda-i-konik.html
Przed chwilą na WP- news:
Apel Policji :Czekamy na informacje o mordercy Premiera.
Oczywiście się przestraszyłam. Klikam. A tam:
Szwedzka policja uruchomiła telefon, pod którym dyżuruje grupa dochodzeniowa prowadząca śledztwo w sprawie zabójstwa premiera Szwecji Olofa Palmego. 28 lutego mija 27 lat od zamordowania polityka.
Wklejam, gdyby ktoś miał jakieś informacje.....
😉
Znów reklama. Tej nie lubię szczególnie:

Panna zwiała z pracy kiedy zespół za nią coś robił. Skłamała powołując się na znajomość z ważną osobą.
A w tym czasie jadła ser z chłopakiem. I jeszcze jakoś mi zapach sera z jej ust się nasuwa. Ogólne FUJ!
No, super reklama. Dodatkowo radosna z powodu tłumaczenia. Bo po francusku "president" - to prezes, po prostu. A u nas prezydent w zasadzie tylko jeden 🙂
Dzięki za wstawianie linków do reklam.
Nie zaglądam do nich, ale wiedza, że zawierają taki idiotyzm a ja tego nigdy nie zobaczę, jakoś mnie krzepi  👀 chociaż to absurdalne i egoistyczne pocieszenie.

Tymczasem w Niemczech..
...powstaną wspólne toalety damsko-męskie dla osób, które jeszcze się nie zdecydowały jaką mają płeć.[...]

klik
Idiotyczne jest nadużywanie przez dziennikarzy netowych haseł stawiających włosy na głowie.
Na przykład przed chwilą -tytuły na wp:

Biznes i informacje - Top news - najpopularniejsze w WP.PLRSS
Tusk w opałach! Tak źle dawno nie było!
Dramat polskich himalaistów - nie ma z nimi kontaktu
W Rzymie nie ma Nycza; nie mogą zwołać konklawe
Odnieśli sukces i zaginęli - zdjęcia z Broad Peak
Polacy zagrożeni - załamanie pogody nad Broad Peak!
Przerażająca proca, służy do zabijania ludzi - zdjęcia
Okropne wieści! Zima szykuje kontratak. Kiedy?
Groźba Korei Płn. jest poważna. Do czego się szykuje?
Szokująca sprawa: dzieci trafiły do domu dziecka, bo...
Zatrważające dane: kraj na skraju "absolutnej katastrofy

W zasadzie jedynie dramat himalaistów nie jest na wyrost.
Tania mnie to tak Wkur......, że nie masz pojęcia. Na przykład właśnie teraz, gdy jest gorąca atmosfera, bo dwóch naszych nie powróciło z wierzchołka Broad Peak i jest naprawdę źle to teraz media się interesują całą wyprawą. Wyprawa rozpoczęła się z początkiem stycznia i ja osobiście przez te 2 miesiące w mediach słyszałam o niej aż raz. Teraz za to jest wielkie halo, a ja to czytam i się sama nakręcam.
Media jak sępy krążą nad Himalajami.  🙁
Okropne-pani redaktor w radio, wręcż dziś wymuszała od eksperta opisy takie, że..... ech... biedni bliscy tych ludzi.
A WP ?
Taka zapowiedź:
"Nasz najlepszy przyjaciel nie żyje"
Myślę sobie: o kim to jest? Mamy jeszcze przyjaciół, choćby nieżywych?
Tymczasem.....
Dla Białorusi śmierć prezydenta Wenezueli Hugo Chaveza oznacza utratę "najlepszego przyjaciela" - oświadczył prezydent Aleksander Łukaszenka. Podkreślił swoje osobiste relacje z Chavezem i pomoc, jakiej Wenezuela za rządów Chaveza udzielała Białorusi.
Cudzysłów w zacytowanym tekście celowy, czy tylko autor niedouczony?
Znów reklama. Wrrrr...

Pani musi się prostytuować, żeby chłop jej łazienkę naprawił.
Była podobna, kiedy pani psa z kotem napuszczała, żeby rujnowały kuchnię.
To zabawne ma być? Nie rozumiem. Dla mnie jakaś taka smutna parodia tzw. "kobiecych sztuczek".
No i znów-facet idiota! Musial aż urwać umywalkę podczas kopulacji, żeby się zabrać za porządki.  🤔wirek:
Akuratnie ta reklama mnie nawet... bawi  🤣 
Ale faktycznie Taniu, w każdej reklamie kobieta musi w kusej spódniczce sprzątać kuchnię, a facet to idiota, który "umiera" przy każdym bólu głowy i jest niezaradnym misiem  👿  Takie stereotypy mnie też dobijają!  😵 
Idiotyczne jest nadużywanie przez dziennikarzy netowych haseł stawiających włosy na głowie.

I jeszcze
"śmierć wybitnego aktora"
po czym dowiadujemy się, że wybitny aktor to rosyjski grywacz z trzyodcinkowego serialu.
Człowiek nie krowa, może zmieniać poglądy.
Mnie się zmieniły na temat tego KSW czy tam MMA.
Nie wiem co mnie oczadziło, że się tym zachwycałam ?
W sobotę Torwar, śmietanka celebrytów, gala na całego.
A na ringu nawalanka, która powinna być nieleglna i zabroniona.
Jakiś mały Czeczen czy ktoś taki czarniawy omal nie zabił drugiego faceta. Raz mu przydzwonił, ten poleciał już w locie nieprzytomny a ten jeszcze prał go leżącego. A celebryci ę, ą.....
No paskudne to i już NIE LUBIĘ.
Tania a widziałaś przeciwwagę reklamy z głupim chłopem? Jest i głupia baba i rozwalający się samochód.
Powiem, że patrząc na całokształt zmienia to postać rzeczy.
Która? Ta, co mówi, że oszczędziła a potem, że lusterko urwała?
Nie, z tej samej serii.
Pan chce nowy samochód.
Nie widziałam. Zasada jest podobna? Jedno oszukuje drugie ?
Tak. Ci sami aktorzy. Walają się po Dewu bodajże.
Hm.... w sumie praktyczny sposób.  😉
Nie, z tej samej serii.
Pan chce nowy samochód.

Nie kojarzę. Dasz może linka do YT?
Ot, i mnie zamurowało.  👀
Na stronie o komiksach czytam:
Z innych wieści, warto wymienić, że na przełomie października i listopada (równolegle ze światową premierą) wydany zostanie nowy tom "Asteriksa". Na Komiksową Warszawę przyjedzie artysta Marvano i z tej okazji ukaże się jego album "Grand Prix". Na festiwal w Łodzi zaś zaproszony został Zbigniew Kasprzak i wtedy też ukaże się jego najnowszy album.

Kolejne wieści wypiszemy od myślników, by łatwiej było je przyswoić:

- w 2013 roku nie będzie więcej wznowień "Hellboya"

- planowane jest wydanie "Antares", trzeciej części serii "Leo"

- będą wznowienia "Skargi Utraconych Ziem" i "Yansa" (na tego drugiego trzeba nieco poczekać, aż "wydawca francuski przygotuje materiały do swojego integrala"😉

- w czerwcu 2013 roku ukaże się 15 tom "Armady"

- z punktu widzenia Egmontu hobbystyczne (i wątpliwie legalne) tłumaczenia komiksów dostępne w Internecie nie wpływają na decyzje o linii wydawniczej

- nie będzie kontynuowany cykl World of Warcraft

- ani wydawane niegdyś przez Egmont serie mangowe

Pogrubienie moje. Czy ktoś może mi je objaśnić???  👀
Treść merytoryczna nie ma znaczenia. Idzie mi o to "przyswajanie".
Widzieliście to: ? http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,13604819,Kabaret_Limo_zazartowal_z_papieza__a_teraz_traci_zlecenia.html#BoxSlotII3img

Wszystko opada po prostu. Tak nie można, albo naśmiewamy się ze wszystkich po równo,  albo z nikogo... a tu się okazuje, że w polskich kabaretach są równe i równiejsze tematy.
Justin Bieber podobno się zdziwił, kiedy dowiedział się, że Łódź, podobnie jak dziś on, znajduje się w Polsce a nie w Rosji.
Tak to jest z młodymi gwiazdkami. Opuszczają szkołę a potem efekty jak na dłoni. Defekty nawet.  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się