Forum konie »

Mazowiecki Czempionat Źrebiąt

Megane dziękuję  😀 Jestem potwornie dumna z małego. Udało Ci się może coś nagrać? I czemu wciąż Cię nie znam?  🤬

montana koni było sporo, szczególnie w rasach: sp, młp i śląskiej. Całą imprezę uważam za udaną. Nie było żadnych wpadek, wszystko odbywało się sprawnie, bardzo dobry przepływ informacji i to wprost od organizatorów, a nie jak to się często zdarza przekazywana pocztą pantoflową. Źrebaki cudowne  💘 Spikerem był Pan Roman Krzyżanowski, a ja uwielbiam go jako spikera ze względu na ogromną wiedzę jaką posiada i którą chętnie dzieli się z publicznością. Pierwszy raz byłam na wystawie,  na której tuż po ocenie danego konia sędziowie opowiadali co im się podobało, a co nie i dlaczego ocena jest taka, a nie inna. Bardzo bym chciała, żeby na każdej wystawie tak było.
montana, spodziewałam sie, że będzie więcej koni 🙂 łącznie w katalogu było chyba 32 szt. w kilku rasach (z, śl, sp, młp. i huculki)
nastawiałam się na sp 🙂 tak więc z sp mam trochę fot (niestety foty z hali).

Nie będę się siliła na opisywanie koni 😉, może jak się ogarnę, to po prostu wstawię jakieś zdjęcia 🙂

Fajnie wypadły mlodziaki po ogierach Pana Makowskiego (3 pierwsze miejsca - dwa Solarisy i jeden po D'Cin Cin).
Klaczka po Imku chyba na 5-tym.

W rasie małopolskiej były 4 źrebaki po Harpunie, jeden po Emetycie (b. fajna klaczucha 🙂 ) jakiś Frazesik ... hmmm... i reszty nie pamiętam 🙂
Niestety nie mialam katalogu i nic nie zapisywałam, stąd moja niewiedza o lokatach, do dekoracji już nie doczekałam - poleciałam do moich pospolitych, niewystawowych ogonów 🙂

Udało Ci się może coś nagrać?
Tak, malego uciekającego bandziora 🙂
W poniedziałek ogarnę się ze zdjęciami i filmikami, wiec coś Ci prześlę 🙂
Megane oj tam, on się wstydził po prostu i zapomniał mamy ze stajni zabrać, dlatego sobie wyszedł przez ogrodzenie  🤣 W katalogu było dokładnie 35 koni 😉 W sp było takie śliczne małe, rude i w dodatku z białymi skarpetkami, całe w brokacie- zakochałam się  💘 Z niecierpliwością czekam na poniedziałkową wiadomość 😉
są wyniki na stronie warszawskiego OZHK http://www.konie-warszawa.pl/wyniki/protjozefin2011.docx
Wiecie może czy będą jakieś zdjęcia? Widziałam, że koło sędziów kręciła się jakaś osóbka z aparatem, ale nie wiem czy to był ktoś ze związku.
chyb nie, bo z tego co widziałam to z Zajączkowskim i Remkiem przyjechały jakieś dziewczęta z aparatami.
Chyba, że ktoś wstawi, fajnie by było.
Mam nadzieję, że megane o nas pamięta  🤣
Ja żałuję, że znajomy, co mówili, ze klacz mu padła nie wziął swojego;
myślę że miałby duże szanse;
Mało było NAPRAWDĘ pięknie ruszających się i zbudowanych źrebiąt.
Fajne były zimnuchy, ale kompletnie nie wiem na jakich zasadach je się ocenia 🙂
Kurczaczku, pamietam, ale dziś cały dzień nie miałam netu 🙁 myślałam, że może Plus ma jakieś problemy z siecią, a teraz okazało się, że prawdopodobnie mi się modem popsuł 🙁
Może uda mi się filmik wgrać korzystając z netu chłopa, to zaraz Ci coś prześlę. 🙂
a masz może tych co pierwsze 3 miejsca zajęły SP? i tej klaczki w brokacie?
a jaki numerek miała klaczka w brokacie? (lub jakiej maści była)
gniada albo kasztan, jej matka gniada miały pysk taki bardzo szlachetny, nie pamiętam numerku 🙁
Numeru nie pamiętam, ale to było właśnie to rude cudo z trzema skarpetkami, o którym pisałam wcześniej  💘
Z klaczek była kasztanowata Imequelle, matka też kasztanka... reszta to ogierki (lub siwki).  😎
może to był ogier Jarigo V z 3 m-ca? (kasztan malowany, matka gniada)
Edit: no to mam kilka fotek tego ogierka 🙂 Nr katalogowy 16.

Kurcze, net mi się buntuje 🙁
Ja szczerze mówiąc nie jestem pewna czy to była klaczka. Pamiętam, że konik bardzo mnie urzekł co niestety nie przełożyło się na ocenę sędziów 🙁 Konik wyglądał niesamowicie w kłusie, jednak kłusa pokazał może 3 kroki. Podobno tuż przed wystawą był szczepiony i niestety zastrzyk był bolący, co podobno miało duży wpływ na ruch źrebaka. Tak przynajmniej mówił właściciel.

megane u mnie plus też ostatnio siada  😤
to ten 😀
Dwa źrebaki Zbyszka, oprócz tego w brokacie jak dostały antybiotyk to im nogi po puchły i w ogóle się nie nadawały.
Ale jak weterynarz daje 30ml źrebakowi to nic dziwnego, to jest naprawdę "końska" dawka, dobrze że tylko nogi im popuchły.
Ależ on ładniutki 🙂 Swoją drogą to właśnie zastanawiałam się czy większość hodowców szczepiło źrebaki czy jednak nie.
Zbyszek nie szczepił, tylko mu się pod ziębiły i dostały antybiotyk czy jakieś inne lekarstwo, aby się nie rozłożyły
Filmiki nadal kwiczą 🙁 nie jestem w stanie ich wgrać do YT 🙁

Kilka nieudanych fotek
In Sparta - 7 m-ce

Imequelle - 5 m-ce

Top Revel S -  4 m-ce

Avalon - 2 m-ce

Ślązaki

Euforia
dycha a to ja słyszałam, że wet stwierdził, że skoro mają wystawę to trzeba zaszczepić.

Ale dwa ostatnie źrebaki mają nogi  😲 mój maluch mógłby przejść pod nimi  😎
og. Baskir

kl. Europa

kl. Princessa

Mlp.
og. Jordan

kl. Prada
kl. Parma

i konkurencja Ignasia 😉
kl. Prada (w tle Ignaś i Ochra)
Konkurencja Ignasia- Prada to mały szatan  😀iabeł: Tuż przed wyjściem na płytę chciała pożreć Ignacego. W ślazakach pierwsze miejsce zajęła Princessa.
Ignaś też nie był za grzeczny 🙂 he he he, taki mały łobuziak rozrabiaka 🙂
Kurczak, jeszcze jeden krótki filmik z Ignacym 🙂

Edit: ze ślązaków bardzo mi się podobała klaczka Euforia (nr 14.) i jej matka 🙂
Megane bo Ignaś to ogier 😉 Po raz kolejny stokrotne dzięki za filmiki, nie mogę się na nie napatrzeć 😀 Co do ślązaków, to bardzo podobała mi się matka źrebaka nr 16 (mam nadzieję, że nie pomyliłam numeru).
ślązaki były do numerka 14. 😉

Edit: dorzucam klaczkę Just Love, która zajęła I miejsce.

To jednak pomyliłam 🙂 W każdym razie była piękna i bardzo śląska, a nie wszystkie klacze mi się podobały.
Zbyszek mi też mówił, że szczepienia; jak powiedziałam, że jak można szczepić podziębionego źrebaka, to powiedział, ze chodziło mu antybiotyk.
ten ogierek małopolski Jordan mi się podoba.
Podsyłam kilka zdjęć naszej klaczki Imequelle sp (o:Imequyl, m: Iryda) hodowli Pauliny Dudek. Uzyskała 5 miejsce i bardzo dobre opinie sędziów oraz komentatorów  😉
Imequelle sp
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się