Forum konie »

Mazowiecki Czempionat Źrebiąt

Mazowiecki Czempionat Źrebiąt odbędzie się 17 września 2011r. KJ Aromer
Zgłoszenia przyjmowane są do 9 września 2011r.
tel. 22 831 21 78
wzhk.waw@gmail.com

Czy ktoś się wybiera?  🤣
A to impreza tylko dla źrebaków, czy młodziaki też się łąpią  👀 ?
Hmm, szczerze mówiąc to nie wiem  🤔 Ja chcę jechać 5 miesięcznym maluchem, więc nawet nie pytałam do jakiego wieku przyjmują konie. Najlepiej chyba zadzwonić do związku do dopytać się o szczegóły 😉
Jak wam dobrze - macie czempionat żrebiąt a u nas na podlasiu od 2008 nawet nie ma czempionatu koni szlachetnych
A no dla kogo dobrze, dla tego dobrze 😉 Ja mam hucułka, a tych u nas nie ma jakoś na potęgę, w dodatku właściciele chyba nie bardzo interesują się takimi imprezami, więc czempionatu w tej rasie raczej nie będzie, bo wątpię, że uzbiera się stawka, ale mimo wszystko chcę jechać, aby się pochwalić zwierzem, a przy okazji pokazać mu, że w obcych, głośnych miejscach nie jest tak strasznie. Mam nadzieję, że zaowocuje to w przyszłości 😀
fajnie wiedziec, ja będę 🙂
Własnie dostałam odpowiedź od organizatorów - na wystawie będą prezentowane jedynie źrebięta rocznik 2011.
a tylko sp?
Condina nie 🙂 Wszystkich źrebiąt, tylko na pewno musi się uzbierać odpowiednia stawka źrebiąt z danej rasy, aby spośród nich został wybierany najlepszy koń. Nie wiem ile musi być koni w rasie (podejrzewam, że ok 6), ale jutro zadzwonię do związku i się dopytam. Przy okazji zapraszam właścicieli hucułków do zgłaszania się na imprezę! Mamy już kilka sztuk, może uda się uzbierać pełną stawkę?

edit. literówka
buuu to na holsztynki pewnie nie ma szans ...
Program imprezy:

Zwózka koni do godz. 9.00
Rozpoczęcie godz. 10.00
Kolejność prezentacji ras: zimnokrwista, śląska, sp, małopolska, huculska
Cena za boks 90zł

Przyznać się kto się wybiera?  🏇
Tak mało ras będzie? A holsztyny, hanowery, trakeny?
ja będe  🤣
Tak mało ras będzie? A holsztyny, hanowery, trakeny?

A ile u nas jest ksiąg prowadzonych ?  😵
dycha będziesz sama czy ze zwierzami?  🙂

Nie wiem jak z frekwencją w innych rasach, ale hucułki będą tylko 3, więc nie będzie nawet wyboru czempiona 🙁
Sama, mi się ma urodzić dopiero maj/czerwiec... Znajomy miał być ze źrebaczkiem ale klaczka padła i mały został sam  😕 .
Ale chcemy popatrzeć i znajomi znajomego będą ze źrebakami.
To załapiecie się na przyszłoroczny czempionat 🙂
Jak mi go zakwalifikują i wyjaśnię papiery  🤣 . Ale trzymaj kciuki  :kwiatek: , jak wszystko pójdzie po mojej myśli (marzeniu) to będziemy na pewno.
Trzymam, trzymam 😉 Jak dobrze pójdzie to my też za rok się pojawimy.

Będę trzymała kciuki za revoltowe konie 🙂

(jakby co, to mogę coś nagrać 😉 )
Megane
Nagrywaj, nagrywaj. Ja nie dotrę, trochę mam daleko jednak, a frekwencja pewnie nie będzie powalająca 🙁
Megane nagrywaj hucułki (dokładnie Ignasia), proszę  :kwiatek:
Oby pogoda dopisała, wtedy i foty i filmiki ładniejsze 🙂
Ignaś już na liście 🙂

Kurcze, czemu nigdzie w necie nie ma listy wystawianych koni? Ciekawe, czy w ogóle będzie jakaś lista dla oglądających w dniu czempionatów 🙁
Pewnie będzie katalog w dniu imprezy, przed wystawami nie publikuje się raczej list.
Ciekawe właśnie czy impreza będzie na dworze czy na hali. W zeszły roku była chyba na hali.

Megane dziękuję z góry za Ignasia  :kwiatek: Jeżeli nie będzie listy dla publiczności, to zapraszam do mnie, chętnie użyczę katalogu 😉 Swoją drogą to uważam, że przy wszystkich imprezach powinna być lista koni biorących udział.
ja miałam jechać robić zdjęcia ale zachorowałam  👿
Kurczak, no właśnie, też jestem tego samego zdania, byłoby to przydatne dla potencjalnego "oglądacza" 🙂

Nie tylko dla oglądacza. Ja lubię sobie popatrzeć z kim będziemy konkurować 😉
Kurczak -  gratulacje 🙂
podzielcie się !
jak było ? dużo koni, gdzie wyniki, ma ktoś zdjęcia ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się